Aham ok, a Sandanski, Karev I osobeno Aleksandrov, I tie se od istiot rakopos na belgrad sho smetale deka se potomci na Aleksandar ?
Александров е Бугарин според скоро сите историографии. Или тој дел можеш да го замижеш, бидејќи нели селектираме само тоа што ни одговара
? Fuck logic.
Еве ти го Карев.
Lol, дури тој знаел што вика историјата
, јас со вас торковци ќе се докажувам. Вие сте политички и историски неписмени.
Вака еден по еден нема ништо да докажете. Тоа е и проблемот со нашата историја. И 100 да листаш што пишале у извлечен контекст така со селективен пристрас, бидејќи онака сте неспособни да дебатирате, тоа нема да го промени фактот дека македонската историја околу нацијата е сменета после втората светска војна.
Бидејќи постојат премногу докази за тоа.
Кој проблем го имаме со Грција?
Односно тие имаат проблем со постоење на Македонци и македонска држава или вие имате таков проблем?
Од таквите тапчовци како тебе што пробаа со супериорен комплекс да пумпаат реторика како Грција имала проблем со Македонија, а не ние што сме имале вето
hahahhaha, ни се случува целиот овој хаос денес.
Ќе ви дојде паметот кај и да е, али ме загрижува тоа што некои луѓе, слабо учат од грешките.
Македонскиот јазик сигурно не го донеле Бугарите хан Кубрат и вујко му Јорган.
Прегледај го приврзокот 384366
Ти си ми најинтересен со архивите на српско-хрватски. Ти ништо незнаеш. Ама најдобро е и да не читаш. Оти само уште толку повеќе ќе се збуниш хахахха.
знам бе брат, сакав тој да ми каже, ама гледаш сам се скри ко некоја пичка, исто како да дискутиташ со бугарин, кога ќе виде нешто што не му се свиѓа ке се изгуби некој ден и после ќе се врати ко ништо да не било со истите повраќајнци што ги фрлал претходно.
Ти нема поента прашањето. Ништо не си докажал. Едноставно се издаваш дека не ти е јасен проблемот со историјата.
Младиќу,
Туку, што ти пречат Македонските преродбници од XIX век? Па Македонската историја, а не Бугарската, токму на нив се потпира, кога е во прашање будењето и свесноста за тоа дека Македонците се засебен народ, а оттаму и идејата за своја држава, и дека не се нечиј испрдок?...
И сега, сето тоа ќе го негираш а ќе се повикуваш на тетка Вики?...
Лол, ма дај молам те
, како тоа на преродбениците од 19 век се потпирал наративот дека Македонците се засепен народ, кога гротото преродбеници пишувале книги кај што самите кажале дека се Бугари
и дека зборуваат на бугарски јазик
?
Нели ги виде книгите на Шапкарев, Миладинов, Пејчиновиќ и тн
? Или тие се маргиналци бидејќи не ти одговара со индоктрината на која и веруваш
.
Когнитивна дисонанца на најјако сте.
Еден праќа српски текстописци, друг само вреѓа бидејќи не ни знае да аргументира, останатите повторуваат како папагали северџан, бугарин, плаќање од штаб итн.
Али тоа што не го видовме од вас е реален конструктивнен аргумент на проблемот со Бугарија, бидејќи или го нема или вие неможете да го најдете.