Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Жално е што една ваква страшна генерација на Комити, наместо целиот свој капацитет да го прикаже на навивачки план, е приморана да води клуб, да прави мегаломански акции/потези, и целата енергија наместо во група, да ја усмери кон клубот.

Но радува тоа што, повеќегодишната активност дава резултат. Секојдневно млади екипи, членови, кои не се директно вклучени во акцииве, прават графити, шкртаат со шаблони, прават разни активности, со цел Комитското лето, да продолжи.

Се надевам дека акцијава што поскоро ќе заврши, и тоа успешно. А потоа, целата енергија да се насочи кон групата, зошто конечно го фативме чекорот, колку толку со регионот. Време е сезонава, на големо да се збори за оваа генерација, која секако веќе остави траен печат и воспостави правец, по кој, не само Комити, туку воопшто "Мак тифо сцената" треба да се стреми.

Ova sto go pisuvas drzi voda, megutoa posteno e da se kaze i deka osven vie sto kako n.g se borite za opstanokot na Vardar istovremeno se borite i za opstanok na samite sebesi. Ako utre go snema Vardar, ve nema i vas. Okolu koja cel i idea bi se sobirale bez Vardar? Ne ste partija, ne ste NVO, ne ste kriminalna banda. Vie ste navivaci pred se na FK, a povremeno i na RK Vardar. I ednite i drugite se recisi pred gasenje, taka da vasata borba za zacuvuvanje na FK Vardar e vsusnost borba da preziveete i opstanete kako kolektiv i kako grupa. Sekoja cest na naporite sto gi pravite da opstanete zaedno so sportskiot kolektiv okolku koi ste sobrani, no i vie znate deka vaseto mesto e na tribinata a nikako gore vo loza ili vo fotelji figurativno kazano. I daj Boze da uspeete, zatoa sto teska e borbata na dva fronta apsolutno nekompatibilni edno so drugo. Vodenje na klub i navivanje za istiot.
Ne ide...

Еве да се јавам како Кумановец, Гробар, на екипата на Гробари Куманово им падна заставата,а Кумани се векје неколку години во бојкот на натпреварите.Страстите мегју ЦЗКУ и
(екс) Кумани се смирија, не е исклучено вракјање на Куманите,но тешко дека пак ке биде како порано, порано имаше тешки инциденти помегју Кумани и ЦЗКУ, а сега се некако попријателски едни кон други.Башка што албанската група Иљирет пробува со некои као графити да проклајмира своја територија во градот.
Автоматски споено мислење:

Во Куманово,никој подалеку од дедо не мора да оди за да најде Србин,сите се мешани со Србите. Србомани можат да бидат во Кавадарци Битола итн. Ама не и во Куманово
Izvini ovoj del me interesira, ovaa zastava kocka im e padnata na Grobari Kumanovo??

Izvini ovoj del me interesira, ovaa zastava kocka im e padnata na Grobari Kumanovo??
Да,со грбот во средина,не знам многу детали,само знам дека пробале луѓето да ја вратат но не успеале.
Автоматски споено мислење:

A kaj trgnale oni za nekoj da gi sopre? :)
хахахахахха колку сте смешни ЕЈ,не можете да ги зезате за Баир,графитот скоро па беспрекорно изработен, ама мора нешто да им најдеш и да кажеш па што сака нека е.

Последно уредено:
Jas imam slusnato sosema druga prikazna, pogolem broj od vodeckite lugje im se vo stranstvo, a eden sto bil mislam i direktor na nekoe javno pretprijatie i si dal ostavka, ama ti velis deka si del od niv i imas info od prva raka.

Jas imam slusnato sosema druga prikazna, pogolem broj od vodeckite lugje im se vo stranstvo, a eden sto bil mislam i direktor na nekoe javno pretprijatie i si dal ostavka, ama ti velis deka si del od niv i imas info od prva raka.
Падната е, и навистина на утакмици, добар пример на гостување во Аеродром,нема да видиш застава на ГРКУ,за жал не е прв пат и Гробари Битола падаа пред неколку години,е сега иднината на локалната сцена воопшто не изгледа добро,куцз секојдневно расте,така да тешко дека ке го поновиме вракјањето на групата како што беше после првото паѓање во 96,но да,има вистина и во тоа што го ти збориш.

Падната е, и навистина на утакмици, добар пример на гостување во Аеродром,нема да видиш застава на ГРКУ,за жал не е прв пат и Гробари Битола падаа пред неколку години,е сега иднината на локалната сцена воопшто не изгледа добро,куцз секојдневно расте,така да тешко дека ке го поновиме вракјањето на групата како што беше после првото паѓање во 96,но да,има вистина и во тоа што го ти збориш.

Ти од која група си?

Abe momce gledam sakas da meris muda ti ocigledno ama go pikas gzot kaj sto se merat kurovi. Aj smiri strasti izlezi si na sirok sokak napij se edno pivo I uzivaj.

Za grafitov. Koga crtas grafit po pravilo treba da ispratis nekakva poraka koja site ke ja vidat I pritoa taa poraka da bide izdrzana. Kaj ovoj grafit sto ima realno? Na edno gostovanje bile I odma falbi zanesuvanja. Da ne prifativte od vasive bratcinja posto tie se poznati po falbite ili t.n. kav'darecki falbi :)
Koga sme kaj niv maestroto sto objasnuvase kako se crtalo.. bil so nekoi sto znaat da go rabotat toa pa ovde glumi umetnik nebare Pikaso e :)))
P.S. batalete tehnikata kako se crta celta e porakata vo grafitot.

Ти од која група си?
Имам идено у Аеродром на МЗТ Партизан, знам се сс некои људи, ама никад не сам бија некој"члан" на ГРКУ да црта графити и лепи налепнице.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom