- Член од
- 17 декември 2019
- Мислења
- 3.108
- Поени од реакции
- 5.237
Medo 3:0 zicer
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Бадоса ефект. Нека се полигават уште малку по нетов, па може ќе освои нешто.Циципас срам жив, изгуби од играч што нема бекенд и го има едно од најлошите движења во топ 100, Еубанкс човече...![]()
Зошто трескаш зелени? Не ве разбирам некад жими се, еве ај ти објасни како би играл против човек што има скоро 2 метра, сервира со околу 80% прв сервис и просечна брзина на прв сервис му е околу 220 km/h? Прво и основно немаш ритам никаков, нема многу размени, бум бум тенис се игра, или сервис винер или ако некако врати Новак овој ќе закуца волеј или форхенд винер, второ и да сакаш не можеш да напаѓаш премногу затоа што како што е кажано претходно нема размени, немаш време за ништо.Новак играше толку атрактивно, што заспав во два наврати, ебате досадниот.. само вракај нема потреба да нападнеш никогаш во живот.
Хуркач сервираше ко луд ама нели он е најдобриот ретернер на сите времиња, требаше и подобро да враќа, и знаел подобро да враќа, очаен беше Новак и во размени, беше досаден меч се на се за гледање. Новак и денес ќе се мачи со Рублев и Андреј има солиден сервис и не е за потценување одма. Муабетот ми е што цел турнир го немам видено Новак два пати на мрежа да искочи, гњави од основна и е предосаден за гледање, нема атракција.. не е муабетот од вчерашниот меч само. Дај ми два примера од добар смеч на Новак? нема, бидејќи и самиот нема волеј игра и нема асален смеч, само вракај и мавај од основна и чекај да згреши противникот..Зошто трескаш зелени? Не ве разбирам некад жими се, еве ај ти објасни како би играл против човек што има скоро 2 метра, сервира со околу 80% прв сервис и просечна брзина на прв сервис му е околу 220 km/h? Прво и основно немаш ритам никаков, нема многу размени, бум бум тенис се игра, или сервис винер или ако некако врати Новак овој ќе закуца волеј или форхенд винер, второ и да сакаш не можеш да напаѓаш премногу затоа што како што е кажано претходно нема размени, немаш време за ништо.
Вакви глупави муабети се тераа и за Надал со години, демек дефанзивен бил а човекот кога и да добие можност те разнесува со форхенд. Новак е доволно паметен и искусен да знае да излезе на крај со ваквите играчи како Хуркач, еве глеј денес со Рублев како ќе биде поразличен мечот кога ќе има повеќе размени, ќе го гњави Рублев како змија што гњави жаба, со длабочина на ударите и ритерните и ќе му закуцава винери зашо Рублев нема одговор за играта на Новак на побрзите подлоги и ќе му враќа кратки топки.
Секој меч е различен меч ап и не се суди баш од еден меч за некој тенисер. Инаку да не малеросувам ама мириса на финале Алкараз Новак, мада ајде трева е па може да бидне и некое изненадување, секако повеќе на страната на Алкараз него на оваа кај Новак. Сакам Новак и Синер да играат, да видам дали може Синер да повтори меч како од пред 2 години, баш ме интересира. Инаку Синер до сега нема пројдено во полуфинале на Слем, се надевам конечно ќе ја пробие таа бариера иако Сафиулин не е за потценување.
имаше од страна на оние што не го гледале, Рафа напаѓа во прва прилика и одма иде на мрежа, ко што пиша и самиот.. Новак не е ист калибар и нема споредба од напаѓачка страна не се ни споредливи.Вакви глупави муабети се тераа и за Надал со години, демек дефанзивен бил а човекот
Какво повторување,таков меч можеш да изиграш еднаш у кариера и тоа е тоа. Од Синер ќе биде само еден просечен играч,ништо повеќе.За типот се дига толкава фама дека е не знам каков талент,а усфари само еден обичен просек. Еден Руд кој толку се потценува има 3 финалиња на слем,а овој не може да помине 1/4 финале. А еве ќе видиш дека ни сега нема да помине иако е огромен фаворит. И ако се случи да помине тоа ќе биде во тешки 4 или 5 сета. Дечкото има психичка бариера која никако да ја тргне кога ќе дојдат големи мечеви.Сакам Новак и Синер да играат, да видам дали може Синер да повтори меч како од пред 2 години, баш ме интересира. Инаку Синер до сега нема пројдено во полуфинале на Слем, се надевам конечно ќе ја пробие таа бариера иако Сафиулин не е за потценување.
Епа ај за да ти биде тебе интересен мечот ќе му кажеме следен пат на Хуркач да сервира со 180 на саат за да може размени да се играат. Башка еве све на страна тргни, смее Новак да има лош ден? Или он е робот и мора да игра како навиен?Хуркач сервираше ко луд ама нели он е најдобриот ретернер на сите времиња, требаше и подобро да враќа, и знаел подобро да враќа, очаен беше Новак и во размени, беше досаден меч се на се за гледање. Новак и денес ќе се мачи со Рублев и Андреј има солиден сервис и не е за потценување одма. Муабетот ми е што цел турнир го немам видено Новак два пати на мрежа да искочи, гњави од основна и е предосаден за гледање, нема атракција.. не е муабетот од вчерашниот меч само. Дај ми два примера од добар смеч на Новак? нема, бидејќи и самиот нема волеј игра и нема асален смеч, само вракај и мавај од основна и чекај да згреши противникот..
druze,prvo,najdi mech na Rafa ili Novak kade prviot servis im e nad 70 procenti, a da mechot go izgubile,javi mi.Hurkacz servirashe nad 80 i pak izgubi.Znaesh li zoshto.Tenok e vo razmenite.Zoshto dvometrashi,koi shto igrata im zavisi od servisot,generalno nemat slemovi ili mastersi,i zoshto na treva blesnuvat,na beton chat pat,a na zemja gi nema nikade.I dali Djovak bi imal ist game plan kako so Hurkach ili Marej.Chumu da rizikuva i bara agli so Hurkacz.Nema potreba da pritiska i rizikuva.Planot e vrati ja topkata vo pole i mrcvaraj.Prashaj go Alcaraz kako mu beshe posle dva seta na RG so Novak,prashaj go dali mu bil dosaden tenisot.Goleminata na Rafa i Novak e bash vo toj detal,raznovidnosta,moznosta za prilagoduvanje,pa duri i koga ne im e denot da najdat reshenie.Servis volej igrata umre oddamna.Ako sakash uspeh,rezultati,servis volej igrata zaboravi ja,posebno poslednite 10-15 godini.Igrach koj saka da ja diktira igrata,ne ni pomisluva izleguvanje na mreza,oti staven e na milost i nemilost od protivnikot,dali ke pogodi pasing ili lob.Nekoj poen,da,ok,cisto da promenish ritam,ama so servis volej i izleguvanje na mreza ne se dobiva mech,posebno ne na grand slam.Хуркач сервираше ко луд ама нели он е најдобриот ретернер на сите времиња, требаше и подобро да враќа, и знаел подобро да враќа, очаен беше Новак и во размени, беше досаден меч се на се за гледање. Новак и денес ќе се мачи со Рублев и Андреј има солиден сервис и не е за потценување одма. Муабетот ми е што цел турнир го немам видено Новак два пати на мрежа да искочи, гњави од основна и е предосаден за гледање, нема атракција.. не е муабетот од вчерашниот меч само. Дај ми два примера од добар смеч на Новак? нема, бидејќи и самиот нема волеј игра и нема асален смеч, само вракај и мавај од основна и чекај да згреши противникот..
Автоматски споено мислење:
https://www.tennisabstract.com/charting/20190714-M-Wimbledon-F-Roger_Federer-Novak_Djokovic.html
Само прост пример ќе ти го наведам ко финалето 2019та и сервата на Роџер, а сеа ако ја споредуваш сервис на Хуркач и Роџер не знам што да ти кажам.. Роџер имаше еден од најтешките сервиси за читање и општо за ритернирање и пак Новак многу подобро одговараше на тој сервис, башка и многу подобар е Роџер на сервис-волеј игра него Хуби. Не е тој тој Новак ко што знаел да биде и не ме импресионираше први 4 меча, но секогаш се повампирува при крајот на турнирот, па ќе видиме како ќе биде и денес.
Автоматски споено мислење:
имаше од страна на оние што не го гледале, Рафа напаѓа во прва прилика и одма иде на мрежа, ко што пиша и самиот.. Новак не е ист калибар и нема споредба од напаѓачка страна не се ни споредливи.
Никој сериозен играч не ја негува веќе таа игра. Да има сега јак играч на мрежа како Миша Зверев и Жил Милер своевремено,не би рекол дека не се добиваат мечеви. Миша го тепаше Мареј кога овој беше на врв кариера на АО 2017 баш со таква игра. А Мареј во тоа време беше во топ 3 најјаки играчи играчи од основна.Све живо враќаше. Ама да реално таа игра е изумрена веќе толку е. А за на брзи подлоги баш јака игра. Секогаш можеш да очекуваш изненадување од таков играч.Servis volej igrata umre oddamna.Ako sakash uspeh,rezultati,servis volej igrata zaboravi ja,posebno poslednite 10-15 godini.Igrach koj saka da ja diktira igrata,ne ni pomisluva izleguvanje na mreza,oti staven e na milost i nemilost od protivnikot,dali ke pogodi pasing ili lob.Nekoj poen,da,ok,cisto da promenish ritam,ama so servis volej i izleguvanje na mreza ne se dobiva mech,posebno ne na grand slam.
muabetot pochna za game planot za Djovak,ti vikash ne si go bendisuval,slabo igral Djovak,zoshto ne napagjal,Stefan i jas se prikluchivme so objasnuvanje deka,naprotiv, so takov tip na igrach bash taka treba da se igra,posebno koga ludacki mu odi servisot,za da zavrshime so falenje na Zverev kolku dobar igrach bil i kako ednash go pobedil Marej.Oukeej,prijatel,shto da ti kazam,eve,i Dastin Braun ednash go tepa Nadal,znachi,igracishte.Aaa,i da,Novak samo vrakja,prefrla topche,ceka greshki,dosaden,i cekajki greshki,oppaaaa,osvoil 23 slema,38 mastersi,400 nedeli broj 1.Stvarno e dosadenНикој сериозен играч не ја негува веќе таа игра. Да има сега јак играч на мрежа како Миша Зверев и Жил Милер своевремено,не би рекол дека не се добиваат мечеви. Миша го тепаше Мареј кога овој беше на врв кариера на АО 2017 баш со таква игра. А Мареј во тоа време беше во топ 3 најјаки играчи играчи од основна.Све живо враќаше. Ама да реално таа игра е изумрена веќе толку е. А за на брзи подлоги баш јака игра. Секогаш можеш да очекуваш изненадување од таков играч.
Какво повторување,таков меч можеш да изиграш еднаш у кариера и тоа е тоа. Од Синер ќе биде само еден просечен играч,ништо повеќе.За типот се дига толкава фама дека е не знам каков талент,а усфари само еден обичен просек. Еден Руд кој толку се потценува има 3 финалиња на слем,а овој не може да помине 1/4 финале. А еве ќе видиш дека ни сега нема да помине иако е огромен фаворит. И ако се случи да помине тоа ќе биде во тешки 4 или 5 сета. Дечкото има психичка бариера која никако да ја тргне кога ќе дојдат големи мечеви.
Со Jianu игра, подобро рангиран е од Калин и многу солиден играч на земја. Ќе биде тешко.Ивановски конечно мина прво коло на челенџер турнир, во Романија. 2:1 против домашен тенисер, 192 рангиран на АТП листа. Следно коло пак игра против Романец, ама послабо рангиран од него, 450+. На турнирот Запата Мираљес е прв носител, ама теоретски дури во финале може да се сретне со него.