Gotovo, vidov i na google i na navigaciive, misla mi bese deka se spomna nov pat, a i lani go vidov ova posle tepelene, imase golema tabla saranda,ama deka ne mi bese vozen ne mise rizikuvase iako preku gjurokastro e uzas em nagore a potoa za nadolu ...40.14771089877926, 20.095776717895536
на ова место се скршува и патот води дирекно во Саранда
Gotovo, vidov i na google i na navigaciive, misla mi bese deka se spomna nov pat, a i lani go vidov ova posle tepelene, imase golema tabla saranda,ama deka ne mi bese vozen ne mise rizikuvase iako preku gjurokastro e uzas em nagore a potoa za nadolu ...
Spomnav nov pat bidejki jas lani bev vo Ksamil vo juni mesec i ne bese seuste otvoren ovoj pat za koj zboruvame. Mislam deka posle edna ili dve nedeli se otvori. Zatoa za mene e nov patGotovo, vidov i na google i na navigaciive, misla mi bese deka se spomna nov pat, a i lani go vidov ova posle tepelene, imase golema tabla saranda,ama deka ne mi bese vozen ne mise rizikuvase iako preku gjurokastro e uzas em nagore a potoa za nadolu ...
Автоматски споено мислење:
Deneska mi spomna eden prijatel deka kaj plazata na trite ostrovi, lezalka bilo 20 evra (2000 lek).Цените на лежалките како се во Ксамил ? Храната,кафето и слично..
Te veruvam.....od tamu i waze me nosi....еве некоја слика што ја правев додека возев...лани
Прегледај го приврзокот 382916Прегледај го приврзокот 382917Прегледај го приврзокот 382918Прегледај го приврзокот 382919
Jas od 01do10 avgust bev,ja vidov tablata nova posle tepelene,i niz toa malo gradce niz nego sto se pominuva,ama ne znaev sto/kako trebase da prasam tamu...ama nikoja navigacija ne pominuvase od tamu,Spomnav nov pat bidejki jas lani bev vo Ksamil vo juni mesec i ne bese seuste otvoren ovoj pat za koj zboruvame. Mislam deka posle edna ili dve nedeli se otvori. Zatoa za mene e nov pat
Автоматски споено мислење:
Deneska mi spomna eden prijatel deka kaj plazata na trite ostrovi, lezalka bilo 20 evra (2000 lek).
Hrana i kafe ne znam, no sigurno poevtino od Ohrid kade edno kafe e 150 mkd.
Samo nekoj ako ima tamu da pisi/spodeli,eden prijatel bese 5 dena ama prv pat i nee nesto impresioniran ,ama lekite padnale 105/106 lani 120 davaja za 1€.Цените на лежалките како се во Ксамил ? Храната,кафето и слично..
Znam za patarinite, ama nema da se odi na grcija, kese odi na rutata sto ja pustiv pogore...Ако одите преку Игуменица, рачунајте дека има плус 2 наплатни рампи на потегот Кожани-Игуменица. порано беа 2, сега се 4
Da...lani samo za ležalki plativ nad 70 evra vo Ksamil, godinava bilo uste poskapoИ Албанија станува скапа за македонски стандард, едно време ми беше поевтино од дома. Нешто поевтино е во Драч остатокот поскапо, а некои плажи и прескапи.
Додатно влијае растот на албанската валута Лек, ако лани сте земале 118 лека за 1 евро, оваа година 104 лека и надолу.