Torte Mobile
Модератор
- Член од
- 29 ноември 2007
- Мислења
- 7.099
- Поени од реакции
- 1.885
Bmw E90 163ksМислење за голф 6 или опел астра Ј
Или препорака нешто до 7 8к еур макс?
Ili 177ks so smenet lanec
Bmw E90 163ksМислење за голф 6 или опел астра Ј
Или препорака нешто до 7 8к еур макс?
На сите коли им го пишува горе долу истиот опис, пола од опремата не постои. А и ги носат од Бугарија, не од Италија.Batkava garantira kilometri kako toj da ja vozel cel zhivot!
Koga ce mi tekni kakvi se ne mafii pravat italijancite.....
Podobro ovaa
makar sto e od germanija,
Sigurno mozhis da muz skinis baren edno 500-700€
Toyota Raw 4x4 2007-2010 модел. Вреди џипчево да се купи? Генерално слушам Toyota пофалени автомобили? Искуство некој? Совет?
Потешко се најдува зачувани E90 163ks, минатио месец сменував 4 амортизери и затегачи платив 20000, а за друга кола би платил 10000-12000. Имај во предвид ако купиш BMW дека сите делови ти се поскапи отколку пример да земиш Opel, Golf, Toyota, KIA itn..Bmw E90 163ks
Ili 177ks so smenet lanec
Golf 5 1.9TDI 90ks se so fiksno turbo bez promenliva geometetrija a 1.9TDI 105ks se so varijabilna geometrija.Редовно ставам такви адитиви на секои 2000 километри. Освен што моторот работи помирно додека е адитивот е присутен во горивото друг ефект нема. Кога ќе се потроши адитивот се е по старо.
Дека има ефект на чистењето на дизните сум скептичен.
Автоматски споено мислење:
Филтерот за гориво сменет е?
Голф 5 немаат геометрија на турбина. Со геометрија се мотори со еуро 6. Голф 5 е со обично турбо.
Дали бараш специфично SUV, или си флексибилен и за други возила?Toyota Raw 4x4 2007-2010 модел. Вреди џипчево да се купи? Генерално слушам Toyota пофалени автомобили? Искуство некој? Совет?
Не ми е фиксен изборот, искрено сум отворен и за други типови на модели и немора да е SUV. Имам слушнато добри коментари за Шкода суперб, баш ќе разгледам.Дали бараш специфично SUV, или си флексибилен и за други возила?
Овој не е лош на квалитет и издржливост, колега од факултет го имаше дизелот (во тоа време важеа за „нов модел“ и немаше поплаки), али мене лично не ми се допаѓа ниту како изгледа од надвор, ниту пак нешто бев воодушевен од комфортот внатре.
Ако не си врзан специфично за SUV со тие пари може да купиш далеку покомотно возило (ако не си влегол, оди пробај Шкода суперб од слични години, службена имав неколку месеци произведена 2012та, авион).
Многу трули на прагој. За таја сума на пари имаш многу подобра опција. Пример астра Ј фејслифт 2.0 дизел 163кс 2014 тие мотори се феномен. Постарите од 2009 до 2012 се лоши.Не ми е фиксен изборот, искрено сум отворен и за други типови на модели и немора да е SUV. Имам слушнато добри коментари за Шкода суперб, баш ќе разгледам.
Сакам да се оттарасам од BMW E90 2007 и ќе додадам кеш за поново. Слободно препорачај нешто друго
https://reklama5.mk/AdDetails?ad=4714525 За вакво мислиш?
https://reklama5.mk/AdDetails?ad=4673358 Или автоматиче?
Јас таа што ја возев беше рачен менувач, не знам за автоматски, од тоа што налетав на австралиски форуми (барав за мене пред неколку месеци) DSG автоматскиот менувач знае да прави проблеми од прва во втора (демек кај некои се решиле со софтверски апдејт кај областен).Не ми е фиксен изборот, искрено сум отворен и за други типови на модели и немора да е SUV. Имам слушнато добри коментари за Шкода суперб, баш ќе разгледам.
Сакам да се оттарасам од BMW E90 2007 и ќе додадам кеш за поново. Слободно препорачај нешто друго
https://reklama5.mk/AdDetails?ad=4714525 За вакво мислиш?
https://reklama5.mk/AdDetails?ad=4673358 Или автоматиче?
Не знам во каков суперб си се возел, но тој што го имав и на 190км/ч внатре беше штама, апсолутно никаков звук, лаѓа.Многу трули на прагој. За таја сума на пари имаш многу подобра опција. Пример астра Ј фејслифт 2.0 дизел 163кс 2014 тие мотори се феномен. Постарите од 2009 до 2012 се лоши.
Шкода возев зато знам дека трули. Прв сопственик бев ја купивме од салон и скапа цела одоздола и ја дадов.
Вожњата е солидна ама е бучна внатре. Ако си за шкода, барај шкода рапид 2018-2019 година се,многу се покажаја и се многу барани уба вожња имат. Еуро 6 мотор. Во јосифов и во порше мк даваат и гаранција и сервис ти прават. Е сега ако веќе си за суперб, 2.0тди 140кс 2009 ти е ок мотор. Подобар е од тој стариот шо беше порано.
2009 6 brzini 2.0tdi 140ks racen menjac. So 0km od salon ja zedoja mojte. Ovie od 2014 pa nagore bi trebalo da se daleku podobri.Јас таа што ја возев беше рачен менувач, не знам за автоматски, од тоа што налетав на австралиски форуми (барав за мене пред неколку месеци) DSG автоматскиот менувач знае да прави проблеми од прва во втора (демек кај некои се решиле со софтверски апдејт кај областен).
Моја препорака да ја бараш директно од горе, или ако е купена од Порше мкд и сервисирана таму па да ископаш со помала километража.
Ако сакаш SUV помали, а понови години, разгледај опции CR-V, Outlander, QASHQAI од последната би требало да најдеш најнова година за тие пари, а првата ја вози пријател, нова ја зеде пред 10тина години и има поминато преку 300к, камен е.
Не знам во каков суперб си се возел, но тој што го имав и на 190км/ч внатре беше штама, апсолутно никаков звук, лаѓа.
Друже не знам што и како било со возилото, али ние имавме 4 службени шкода суперб, ниту една не беше бучна. Им се набиваа по 70+ илјади годишно, најголем дел надвор од град (беа користени за службени патувања надвор од мкд).2009 6 brzini 2.0tdi 140ks racen menjac. So 0km od salon ja zedoja mojte. Ovie od 2014 pa nagore bi trebalo da se daleku podobri.
Многу трули на прагој. За таја сума на пари имаш многу подобра опција. Пример астра Ј фејслифт 2.0 дизел 163кс 2014 тие мотори се феномен. Постарите од 2009 до 2012 се лоши.
Шкода возев зато знам дека трули. Прв сопственик бев ја купивме од салон и скапа цела одоздола и ја дадов.
Вожњата е солидна ама е бучна внатре. Ако си за шкода, барај шкода рапид 2018-2019 година се,многу се покажаја и се многу барани уба вожња имат. Еуро 6 мотор. Во јосифов и во порше мк даваат и гаранција и сервис ти прават. Е сега ако веќе си за суперб, 2.0тди 140кс 2009 ти е ок мотор. Подобар е од тој стариот шо беше порано.
Од кај ја ископа друже И јас барам Астра Ј и не најдов една ваква да се продава. ХахаМногу трули на прагој. За таја сума на пари имаш многу подобра опција. Пример астра Ј фејслифт 2.0 дизел 163кс 2014 тие мотори се феномен. Постарите од 2009 до 2012 се лоши.
Да Овие се одлични. Дизајн,комфорт,вожња,добра звучна изолација,турбото е со вакум а кај обичните астра Ј 2010 се со електричен актуатор.
И сеатот е добар. Убав мотор и доста експлозивен. Едино знам дека носи бош дизни,склони се кон дефеци со дизните ама лесно се репарирват. Бош оем носи така да не е страшно. Е сега доколку возиш сеат,ќе се навикниш на крцкањето на пластиките кога возиш низ дупки и кога е топло/ладно. За бензинците 1.4тси се зворуваше дека се лоши но то се само муабети. Новите 14тси се далеку подобрени но 1.0тси,1.2тси и 1.5тси се ѓубре. Во јосифов битола секој ден само носат коли со тие мотори или на рекламација или на поправки.Од кај ја ископа друже И јас барам Астра Ј и не најдов една ваква да се продава. Хаха
Прашање до сите. Како се покажани Seat Leon FR 150KS 2015.