- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 25.653
- Поени од реакции
- 42.206
Ѕирни го новиот Цивик. Авион за Астрава нова.Муабетов, јас би земал боље јапонски "мерцедес" него ли опел или голф
Ѕирни го новиот Цивик. Авион за Астрава нова.Муабетов, јас би земал боље јапонски "мерцедес" него ли опел или голф
Ондата никогаш неможиш да ја споредуваш со Опел и компанијаЅирни го новиот Цивик. Авион за Астрава нова.
иста класа на коли се. Цената им е слична, споредбата е на местоОндата никогаш неможиш да ја споредуваш со Опел и компанија
Манжетната и крајчето од летвата испадна на крајот, не поминав скапо 2.000 денари ме кошташе.I ce ni kazhis sto bidna?
Kako shto kazhav i porano.Манжетната и крајчето од летвата испадна на крајот, не поминав скапо 2.000 денари ме кошташе.
Него ли, сега пак со ново прашање.
Голф 5 TDI 1.9 77kw 105...Од кога го зедов 2-3 години на 2 пати пример на 120кмч брзина имаше мало сецнување и губеше сила. Ја гаснев колата, ја палев и потоа си одеше без проблем. Последниве 2-3 недели нагло се зачести проблемот и скоро на секое второ палење на колата губи сила. Добивам разни совети од луфтмасер, вакуум црева, собран гареж итн. Ваши совети?
Geometria na turbina.Манжетната и крајчето од летвата испадна на крајот, не поминав скапо 2.000 денари ме кошташе.
Него ли, сега пак со ново прашање.
Голф 5 TDI 1.9 77kw 105...Од кога го зедов 2-3 години на 2 пати пример на 120кмч брзина имаше мало сецнување и губеше сила. Ја гаснев колата, ја палев и потоа си одеше без проблем. Последниве 2-3 недели нагло се зачести проблемот и скоро на секое второ палење на колата губи сила. Добивам разни совети од луфтмасер, вакуум црева, собран гареж итн. Ваши совети?
ако е бензин километражата треба малце да те загрижува. Нема бензин мотор на Тојота што не троши уље на високи километри. Иначе у глобала океј коли се.Toyota Raw 4x4 2007-2010 модел. Вреди џипчево да се купи? Генерално слушам Toyota пофалени автомобили? Искуство некој? Совет?
Dizel, 2.2Dако е бензин километражата треба малце да те загрижува. Нема бензин мотор на Тојота што не троши уље на високи километри. Иначе у глобала океј коли се.
Batkava garantira kilometri kako toj da ja vozel cel zhivot!
ова има бар 240к свртено, али штом е дизел нема проблеми сериозни освен егр, дпф, дизни, турбо. Али тоа се подразбира дизел кога земаш на тие ствари да пазиш.
Редовно ставам такви адитиви на секои 2000 километри. Освен што моторот работи помирно додека е адитивот е присутен во горивото друг ефект нема. Кога ќе се потроши адитивот се е по старо.Најлесно што може да направиш е да ставиш некој адитив за чистење дизни и добро да ја извозиш на отворено колата...значи потенцирам добро возење не до 2000 вртежи за да не троши. Минимум 100 километра релација со солидно газење по автопат.
За другите работи да ги провериш ти треба дијагностика и добар мајстор.
Филтерот за гориво сменет е?Geometria na turbina.