Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.516
Ја гледам дека шеф на паравојска го контролира штабот да јужната команда на Русија. Тоа ако ви е no big deal, ок нема проблем.

Не знам за вас кога ситуацијата може да се нарече сериозна. Да земе Пригожин да се шета низ Ростов јавнат на нуклеарна боева глава облечен во бело одело. Може тогаш тука на форумов ќе речете, ете малку ситуацијата е сериозна и треба да се разгледа поубаво.
Абе се бива, ако овие другите немаа јајца да зарокаат нуклеарки, може овој ќе распали Сармати низ Европа и Украина. Досаден е театар само со актерите, добро е да се вмеша малку и публиката.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.896
Поени од реакции
25.391
Ја гледам дека шеф на паравојска го контролира штабот да јужната команда на Русија. Тоа ако ви е no big deal, ок нема проблем.

Не знам за вас кога ситуацијата може да се нарече сериозна. Да земе Пригожин да се шета низ Ростов јавнат на нуклеарна боева глава облечен во бело одело. Може тогаш тука на форумов ќе речете, ете малку ситуацијата е сериозна и треба да се разгледа поубаво.
ne gledas toa, nego citas toa sto drugi pisuvaat...i da no big deal e zatoa sto nema indicii za vojna/borba duri i da e taka eve ko sto vikas ocigledno i dvete strani sakaat da go resat ova mirno.

seriozno ke bide koga ke pocne pecurki da se izdigaat, prigozin vo niedna situacija nemoze da dojde do moment da go smetame za nekakov golem igrac, i na nego mu e jasno toa mada se slagam deka e fer i deka treba da go islusaat i da stvorat podobra koordonacija dokolku e mozno za podobro da funkcioniraat site linii na frontot. toa sekako veruvam i ke se sluci.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.910
Поени од реакции
8.531
Абе се бива, ако овие другите немаа јајца да зарокаат нуклеарки, може овој ќе распали Сармати низ Европа и Украина. Досаден е театар само со актерите, добро е да се вмеша малку и публиката.
Одлучи се за кој си сеа. Те против Пригожин те за. Неможе на два кура да јаваш, без разлика колку и да ти е фетиш тоа.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.925
Поени од реакции
37.012
ne gledas toa, nego citas toa sto drugi pisuvaat...i da no big deal e zatoa sto nema indicii za vojna/borba duri i da e taka eve ko sto vikas ocigledno i dvete strani sakaat da go resat ova mirno.

seriozno ke bide koga ke pocne pecurki da se izdigaat, prigozin vo niedna situacija nemoze da dojde do moment da go smetame za nekakov golem igrac, i na nego mu e jasno toa mada se slagam deka e fer i deka treba da go islusaat i da stvorat podobra koordonacija dokolku e mozno za podobro da funkcioniraat site linii na frontot. toa sekako veruvam i ke se sluci.
Ако печурки се издигаат не е сериозно, туку е готово. Крај, финито.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.516
Одлучи се за кој си сеа. Те против Пригожин те за. Неможе на два кура да јаваш, без разлика колку и да ти е фетиш тоа.
Фетиш ми е да ве гледам шарената куртонијада и комуњарите да кршите карпи со ќускија. Инаку ме заболе за било која страна, нека гинат будалите.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.896
Поени од реакции
25.391
Ако печурки се издигаат не е сериозно, туку е готово. Крај, финито.
taman rabota, gotovo ke e za ukraina i delovi na evropa... do sega imalo 2000+ pecurki vo istorijata na svetot 5-6 e strasno za regionot tamu za ostatokot na svetot ne e tolku problem... prasaj go cicko sem, oni u arizona i kaj ti se ne testirale pa gledas ok se.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.925
Поени од реакции
37.012
Кога велев тоа што Русија поминува катастрофално во Украина е прашање на време кога ќе им предизвика нестабилност дома, тука на темава бевте - неее све е по плану, Русија непогрешливо ја води војнава, го понижува цело НАТО, ја демилитаризира цела Европа, бла бла бла.

Епа сега уживајте во шоуто.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.910
Поени од реакции
8.531
Фетиш ми е да ве гледам шарената куртонијада и комуњарите да кршите карпи со ќускија. Инаку ме заболе за било која страна, нека гинат будалите.
Аиии фатаморгана :))) Нека гинеле будалите за никој не бил он хахахах. Ццц ее од вакви пички си патеше Грујо, што од еднаш станаа неутрални кога требаше највише гас да се даде.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.910
Поени од реакции
8.531
Трендо пиша ли некоја доскочица на умрениот Офф.нет шеруван само од мртваците на Кајгана форум? Зна ли се шта?
Автоматски споено мислење:

готово е дечки, од утре РФ нема да постои, ќе се подели на 45 покраини.
Утре не Ронка за жал, али за година две многу веројатно.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.490
Поени од реакции
43.395
Долга војна и одговарала на Русија. Аха ок.
брат, не бладај, целава работа е зошто Шојгу сакаше да ги регулира овие платенициве со закон и секој да е пријавен како војник на РФ. На овој Пиригожин тоа не му одговара што лапа пари за него ваљда па пробува да направи некакво шоу. Политичката ситуација во РФ не е поделена па да очекуваме некакви пучеви и слично.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.893
Поени од реакции
4.610
Изгледа дека прва точка му е да завземе контрола на една армија. Значи ќе се наоружа и ќе оди на нареден чекор. Останува да видиме

Kajgana Shop

На врв Bottom