Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752
Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
По мое сеќавање, Русија и‘ понуди кредит на Украина (пред државниот удар), во моментот кога Украина беше “ни ваму ни таму„, а требаше да земе слични пари од ЕУ или да се приближи кон ЕУ со некој од оние „еуфемистички„ договори...
Не сум сигурен дали им понудила кредит ама очигледно е дека украинската влада го направи погрешниот избор.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.984
Поени од реакции
11.350
Не сум сигурен дали им понудила кредит ама очигледно е дека украинската влада го направи погрешниот избор.
Им понудија, и тоа по далеку поприфатливи услови него ли ЕУ/ММФ!

A изборот ќе си го платат сега главнината, и уште наредни сто години ќе се разборчуваат!

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
https://www.themoscowtimes.com/2023/06/23/wagner-chief-says-russias-invasion-of-ukraine-unjustified-a81609

https://t.me/concordgroup_official/1279

Meanwhile, Prigozhin escalated his criticism of Russian Defense Minister Sergei Shoigu by claiming that Russia went to war “for the self-promotion of a bunch of bastards.”

He blamed Russia’s military leadership for “poorly planning” the invasion and “embarrassing” the military after a series of setbacks on the battlefield last year.

“Shoigu killed thousands of the most combat-ready Russian soldiers in the first days of the war,” he charged.

“The mentally ill scumbags decided ‘It’s okay, we’ll throw in a few thousand more Russian men as ‘cannon fodder.’ ‘They’ll die under artillery fire, but we’ll get what we want’,” Prigozhin continued.

“That’s why it has become a protracted war.”

Prigozhin also accused Kremlin-linked oligarchs of seeking to plunder Ukraine’s resources after its military capture and appointment of a puppet regime in Kyiv.

“The task was to divide material assets in Ukraine. There was widespread theft in the [industrial eastern Ukrainian territory of the] Donbas, but they wanted more.”

https://www.aljazeera.com/news/liveblog/2023/6/23/russia-ukraine-war-live-kyiv-deflects-missile-attack-on-airfield

“The war was needed … so that Shoigu could become a marshal … so that he could get a second ‘Hero’ [of Russia] medal. The war wasn’t needed to demilitarise or denazify Ukraine.”

Screenshot 2023-06-23 at 18.15.22.png

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.893
Поени од реакции
4.609
Prigozhin discrediting incoming..... 3.....2.....1.....

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.894
Поени од реакции
25.388
dojdovme do momentot pro zapad mediumite da mu davaat prostor i relevantnost na vodac na paravojska mesto na drzavni funkcioneri.... komedija :lolzz:

sigurno putin, lavrov i shojgu na sostanoci go vikaat i spodeluvaat se so ovoj sekoe sabajle :popce:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.317
Поени од реакции
13.924
dojdovme do momentot pro zapad mediumite da mu davaat prostor i relevantnost na vodac na paravojska mesto na drzavni funkcioneri.... komedija :lolzz:

sigurno putin, lavrov i shojgu na sostanoci go vikaat i spodeluvaat se so ovoj sekoe sabajle :popce:

Мора нешто да напишат. Се изнагледавме уништена западна техника последниве 3 недели :ROFLMAO:

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.893
Поени од реакции
4.609
Се отепавте од пишување дека цивили во Доњецк се гранатирани осум години. Сега кога Пригожин вика дека е пропаганда си свиркате, кога Пригожин викаше дека Украина изгубила 100.000 војска трубевте на долго и на широко.
Сега не треба да му се дава медиумски простор и релевантност на инфлуенсеров.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Се отепавте од пишување дека цивили во Доњецк се гранатирани осум години. Сега кога Пригожин вика дека е пропаганда си свиркате, кога Пригожин викаше дека Украина изгубила 100.000 војска трубевте на долго и на широко.
Сега не треба да му се дава медиумски простор и релевантност на инфлуенсеров.
Хахаха, значи пак истата теза ја верглате дека Русија сама ги гранатира своите, дека Норд Стрим сама го разнела во воздух, дека сами ја гранатираат нуклеарката, дека сами ја разнеле браната, оф леле ... :icon_lol:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.429
Поени од реакции
18.598
Искрено ова што го збори не им оди во прилог на Русите. Не знам какви политички игри се во позадина(путин не го рчка) ама ги пофтара украинските аргументи.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.429
Поени од реакции
18.598
Да видиме што ќе испадне од ова

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.317
Поени од реакции
13.924
Ние уште во исчекување сме за офанзивата на НАТОвци и повлекувањето на Вагнер од Бахмут :pos:

Туку многу потресени сте бре за Русија и Пирошката. Дан не заспиете вечер? :LOL:

Последно уредено:
Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Ми мириса дека лидерот стрико Цитро чело на баграта од Антон, Локван, Брунхилда, Тенеќе итн. ќе ја почнат нивната контраофанзива на форумов. :icon_lol: :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom