Klinton
wanna BOMB?
- Член од
- 11 април 2010
- Мислења
- 2.890
- Поени од реакции
- 4.601
Русите се повлекоа од север бидејќи беа во незавидна позиција. Беа во незавидна позиција бидејќи јадеа ќотек по цела должина на автопатите кои ги држеа.Ојде доказот за големите победи на северот.
Автоматски споено мислење:
Повлекувањето е сега наратив кој го прифаќаш. До вчера беше ќотекот во непостоечките битки.
Пак не ми објасни каков им бил планот за десант при толкавата пво што јас сум ја знаел, а нив им затаило разознавањето? Имаше список наназад на пво оружја про ги има Украина.
Не знам што не ти објаснив пак, нејасен си ми.
Сепак не ми одговори ти на јасно поставени четири прашања
Повели одговори барем едно
Значи русите нападнале за украинците да преговараат. После два месеца нејќење, русите културно се повлекле?поентата беше украинците да преговараат, но некој ги убеди да се откажат. Самото тоа што русите ги повлекоа војниците од таму беше почетокот на долгата војна со безбројни самоубиствени напади да се ослободи Крим. Со таа одлука украиниците си ја растурија целовитоста на Украина. Доколку испреговараа, војната ќе се завршеше и Украина ќе беше цела без Крим. Сега еве им фалат 2-3 региони, утре задутре повеќе, тоа направија со тоа непреговарање.
Па и така да е пак е неуспех, бидејќи не го постигнале тоа што го сакале.
Украина требало да се нафати на договор додека има 8 од своите покраини под РФ. Ветувањето е дека РФ која до тогаш поседува една цела, и две половини (Доњецк и Луганск) веќе осум години, ќе се повлечат од сите покраини, вклучувајќи Донбас за да им го остават Крим на раат.
Добро бе, кај ви ги кажуваат приказниве?
Па со кој памет верувате во вакви глупости?
Па Путин за да не ги изгуби Керсон и Харков ги стави во устав, вие верувате дека ќе се повлече туку така?