зошто ти како војник тресеш вакви небулози? Нема битка која нема поента, секое место макар и трафика има некаква стратешка вредност. Така да Бахмут, Попасна, Лисичанск, Вухледар, све си имаат своја стратешка вредност. Да немаа, украинците немаше да потрошат 300,000 војници да ги бранат.
Токму така, многу убаво кажано, благодарам.
Штом секоја битка има своја поента, лоја беше поентата на трите продори на север?
Што фунција завршија тие?
ЧИСТО за да биде појасно. Првите преговори почнуваат 28
4 дена после интервенцијата.
Втори и трети се водат на 3 и 7 ми.
Потоа отиде се во вода.
Русија се повлече дури месец подцна.
Битките на кои свршувате ака повлекувањето се случуваше крајот на Март.
Значи ниту да излажете не знаете.
Туку целава дискусија е оффтопик со темава. Едната тема ја затворија за слично просерување. Се надевам дека и на оваа ќе му турат клуч.
Друже многу пишуваш ама ништо не кажуваш, освен реметење пред кооперација.
Ако Русија се повлекла два месеци после договорот како што ти кажуваш.
Колку наивен треба да биде Путин за да нареди повлекување во знак на добра волја, во име на договор кој Украина веќе два месеца не го почитува?
Кој кого лаже тука?
Не ни е нас болка, туку ви е вас утеха која не сакате да ви се одземе.
Кажи ми кои се тоа битки на север? Гледаме како изгледа кога Русите прават битки во Бахмут, Авдеевка, Маринка, Угледар, Мариопол…. Дај покажи ги местата на битките на север. Пошто јас такви места немам видено.
Или планирале авионски десант, па се заебале? Не знаеле колку војска имааат, пошто ги заебало разознавањето? Незнаеле колку пво имаат Украинците. Тоа дека ги виде на твитер авионите спремни да полетаат?
Битките ти ги имам разглабано на долго и на широко многу пати претходно. Немам намера пак да го правам тоа. Каков и доказ да ти се даде, ти си веруваш во твојата замисла.
Не можам јас да објаснам толку многу колку што ти можеш да ме игнорираш.
Секогаш се враќаш на истиот муабет со истиот тон. Тоа изгледа овака:
Не е тешко да се прифати вистината ако е вистина секско.
Тебе на пример полесно ти е да прифатиш дека Руската армија е пародија, им затаило разознавањето, планирале авионски десант, затоа го завземале аеродромот, па иако го заземаа уште првите моменти од војната, не направија десант, поради некоја пародична причина. Пошто нели има слики од авиони на твитер и тоа го објавиле Русите, а како што знаеме, во војнава све мора дз се објави пред да се направи. И еве т55ките кои парче ги направија Украинците во нивната офанзива, се затоа донесени, пошто сите други тенкови им ги уништија.
Ја опишуваш горе доле фактичката ситуација со огромна доза на сарказам со цел да кажеш:
"Не се прајте глупи ова нема шанси да се деси"
Никогаш не дадовте објаснување за чудните одлуки на север, никогаш не одговоривте на ниту едно прашање, како што ги игнориравте оние четири што ги поставив погоре.
Едно одговорете ми, ќе бидам среќен