НБА сезона 2022/2023

Статус
Затворена за нови мислења.
C

confusion

Гостин
Само ја ли сум или Малоун ништо лошо не кажа, не го сфаќам хејтов? Факт е дека цела сезона Денвер никој не ги есапеше озбилно, посебно откако имаа низа утакмици кај што не се замараа откако земаа доволно поени за плејоф, како паднале, како ова биле, она биле, преценети не знам што, се тоа се поклопи и со идиотот Ембид да земе МВП а не Јокиќ.
Кога ги тепаа Феникс, Букер имал слаба утакмица, она пиче желно за прстен исто имал слаба утакмица, Ејтон им бил крив, никој ама апсолутно никој не збореше дека Денвер се одлична екипа, градена плански и знаат што прават, туку цело време се збореше, овој флопнал, оној флопнал, ќе им врателе, ќе се заврателе, Букер, Леброн, Куртон, оној глупиот јапанец или кореец ќе го запрел Јокиќ, Мареј ваков, онаков, за на крај Денвер ги измете сите.
Ова зборам за амерички медиуми, познати личности, да не именувам сеа, ме мрази да барам и цитирам.
Мене ми е ќејф што им јаде гомна сеа он, освои прстен човекот, тимот му е шампион, фали ваква жар и провокација, преку кур веќе од политички коректни глупости во спорт, се знае спорт за што се игра освен пари и забава, за курч, мотвицаија, да си најдобар.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.369
Поени од реакции
35.014
Нема хејт, само смеење... Инаку и мене ми е кеиф, само он нека продолжи да јаде гом... бурек. Колку повеќе толку подобро. Поише мотиви за следно гледање. :)

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.917
Поени од реакции
17.875
Majaми може само да го даде Лаури со Робинсон за парите кои ги зима Бил, од друга страна Феникс може да ги даде Ејтон и Пол, ама во ростерот имаат уште четири играчи со важечки договор.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.156
Поени од реакции
7.215
Majaми може само да го даде Лаури со Робинсон за парите кои ги зима Бил, од друга страна Феникс може да ги даде Ејтон и Пол, ама во ростерот имаат уште четири играчи со важечки договор.
Поголеми се шансите за Феникс,Мајами како што има најави ќе иде на Лилард.

Член од
11 април 2023
Мислења
123
Поени од реакции
342
Мајами ќе мораат да ги дадат Хиро,Робинсон и прв пик за Беал.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.369
Поени од реакции
35.014
На местото на Мајами јас не би се размислувал многу, само не разбирам зошто Вашингтон би го направиле тој дил.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.156
Поени од реакции
7.215
Во тој случај Лаури,Оладипо и минимум 3 први пика.
Лаури и Оладипо се ептен испукани играчи,Оладипо е 80% од натпреварите повреден и многу е далеку од формата која ја имаше во Индијана.Ако успеат со овој трејд да го земат браво за Мајами.

Член од
11 април 2023
Мислења
123
Поени од реакции
342
Лаури и Оладипо се ептен испукани играчи,Оладипо е 80% од натпреварите повреден и многу е далеку од формата која ја имаше во Индијана.Ако успеат со овој трејд да го земат браво за Мајами.
Мора Лаури и Оладипо за да се израмнат со договорот на Беал,Вашингтон брзо ќе се ослободи од нив а компензацијата за Беал би ја добиле со пиковите.
Но сега читам агентот на Беал му бил татко на CEO-то на Феникс а Беал имал no trade clause во договорот што значи може да стави вето на потенцијален трејд односно да избере каде ќе биде трејдан.
Ќе биде интересен расплетот на настаните.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.151
Поени од реакции
11.812
Нема везе у крајна линија, пијан беше дрво напраен. Плус, гарант и друго праеле.
Пијан + не беа негови зборовите за Лејкерс туку на тој што го најави... така да, сосема коректно славање имаа без премногу курч.
Прашањето е само дали би се офајдиле од пиковите т.е. во ситуација се кога ќе сакаат да трејдаат за што повеќе пикови отколку за конкретен играч.
Убава е постсезоната, тек тоа што следи е интересно... ситуациите во големите тимови идат на ред. Во Лејкерс веќе се кркча, ГСВ исто имаат мн нерешени нешта, Бостон...

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.114
Поени од реакции
13.442
Кога е драфтот?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop