A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.844
Поени од реакции
8.244
Авму има во план ако се премини во двб-т2 да најдат начин да можат да се отворат тематски канали ама се е на хартија во пракса многу тешко
Ете МРТ отворија тематски канали ама ништо не функционира добро. МРТ 5 детскиот канал повеќето е копродукција што значи продукциски од друга фирма а подржано од МРТ плус имаат архива емисии од мајка ми и татко ми кога биле деца. Не е лошо тоа ама фали доста МРТ нова продукција а МРТ (искрено се извинувам на изразов но морам) заглавени во гомна ситуација.

Не верувам и некој да е заинтересиран да отвара тематски канали освен помоќниве од албанците. Нашиве кој што и да отвори зтворија. Имавме Тв Нова кој беше повеќе проценти програма информатива вести и политика па поради ситуавијата во која се најде газдата се отиде под клуч. Имавме АБ канал повеќе на забава на крај и тоа се затвори, Боки 13 телевизијата исто се затвори поради знаеме кој причини.

Кај нас газди на телевизија сакаат да тераат шема богатење и на крај завршува приказната пукање бизнисот како меур.

Последно уредено:
Член од
24 септември 2016
Мислења
555
Поени од реакции
744
Ne znam, da ne ti davam grešna informacija, za toa neka napiše nekoj koj e pozapoznaen so taa tehnologija.

Член од
13 ноември 2009
Мислења
342
Поени од реакции
185
А како е можно А1 кабелската телевизија уште да го нема МРТ 3 HD туку само обичниот а често има спорт таму и не е убаво за гледање во таква снимка а Телеком,Неотел го имаат.
И кај Телекабел е истото, сликата на Мрт 3 е за никаде..

А за ДвБ Т2, малку потешко, да неречам неизводливо, пошто е голема инвестиција, а ние немаме ни толку канали па да се префрлиме на таа технологија... За Бум тв е друго, та е комерцијална ама пак неможат ништо да направт без законски измени....

Последно уредено:
Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.001
Поени од реакции
1.046
А како е можно А1 кабелската телевизија уште да го нема МРТ 3 HD туку само обичниот а често има спорт таму и не е убаво за гледање во таква снимка а Телеком,Неотел го имаат.
Го има: 16866523735024788034881778726183.jpg 1686652454556887198794168251411.jpg
Сигурно не му е нешто среден преносот со МРТ за да го емитуваат во ХД, ова е директно од МРТ предавателот на Пелистер.

Член од
12 јуни 2017
Мислења
396
Поени од реакции
262
Го има:Прегледај го приврзокот 381478Прегледај го приврзокот 381479
Сигурно не му е нешто среден преносот со МРТ за да го емитуваат во ХД, ова е директно од МРТ предавателот на Пелистер.
Ама ова сигурно користиш таква телевизија порано што беше boomtv а мене ми беше зборот за кабелската телевизија дека ја нема.

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.001
Поени од реакции
1.046
Ама ова сигурно користиш таква телевизија порано што беше boomtv а мене ми беше зборот за кабелската телевизија дека ја нема.
Free to air e, директ во телевизор ми е поврзана антената и вади одлична слика.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.989
Поени од реакции
1.272
Мене не ми е јасно што е проблемот кога веќе МРТ 3 ХД се пренесува слободно во етерот, они се уште ја пренесуваат во СД. Има ли нешто што би можело да биде причина/проблем ? Или едноставно толку се затуцани па не им тркала во тоа тиквите.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.553
Поени од реакции
916
Полесно им е Сд него ХД сигнал да пренесат, ограничени се во бројот на канали

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.001
Поени од реакции
1.046
Полесно им е Сд него ХД сигнал да пренесат, ограничени се во бројот на канали
Слободни се ХД каналите, ама тешко се фаќа и сега со временските услови е потешко да се фати, освен човек ако има надворешна антена насочена према предавателот и без пречки да следи ХД канали. МРТ 3 ХД се пренесува во вистинско ХД преку надворешна или собна антена и не зависи од каналите на бум тв.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.553
Поени од реакции
916
Може туку прашањето ми е Зашто би гледал канали од мак телевизијата?

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.001
Поени од реакции
1.046
Може туку прашањето ми е Зашто би гледал канали од мак телевизијата?
За спортски натпревари, за филмови кои ги даваат имале понекогаш интересни филмови, анимирани филмови за најмалите превземени од уoutube и за некој поважен настан да се гледа, инаку не го гледа никој освен ако нема нешто интересно, еве сега даваат и за бизнис емисија што е интересно. Треба да се работи сепак на оваа платформа да се додадат ХД канали, па макар HBO да ги пренесуваат во HD и тоа ќе е напредок.

Kajgana Shop

На врв Bottom