Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
aliexpress пријателе
јас сум нарачал ротори од таму уствари скоро цел велосипед и квалитетот е исти како од продавница, секако таму се произведуваат.
Од али е добра опција, само да пази на реплики (counterfeit) работи, но најголем дел каде што пишува Shimano, би требало да се Shimano.

Друга опција ти е 160мм, секако за ова ќе ти треба адаптер, ама за тоа барем имаш поголем избор и иста цена би било со centerlock адаптер, а ќе добиеш подобри перформанси.

Не успевам да најдам 6 bolt to Center Lock.
Ali, bike24, гугл, bike-discount. Или е до мене, или има само адаптери кои овозможуваат 6-б диск на CL hub.

2x 140mm се роторите. Напред ај, ќе се стави 160, ама позади мислам да остане 140-ка.

Не успевам да најдам 6 bolt to Center Lock.
Ali, bike24, гугл, bike-discount. Или е до мене, или има само адаптери кои овозможуваат 6-б диск на CL hub.

2x 140mm се роторите. Напред ај, ќе се стави 160, ама позади мислам да остане 140-ка.

Не постои таков адаптер, затоа што немало навој или нешто такво.
Она што го најдов, а го има и на линкот погоре е за монтирање на 6-bolt Rotor на central lock hub.
Мене ми треба обратно, а такво нешто непостоело од тоа што успеав да видам и слушнам.

Ќе се бараат солидни 6-болт дискови.

Мислење за ставање на 160мм ротор позади за Road Bike?
Напред е ОК, но за позади е дилемата, па да се оди на нешто како RT86 или слично.

Напред е ОК, но за позади е дилемата, па да се оди на нешто како RT86 или слично.
Не гледам некоја причина за да не ставиш 160ка позади.

Ставај слободно, RT86 160/160 сум ги користел со ХТ кочници на планински велосипед и искрено презадоволен бев од перформансите и тоа со органски плочки на кочниците. ПЛУС цел систем за кочење ми беше од али нарачан али квалитет екстра.

Дали е возможно на роад бајк со 9 брзини позади наместо 11-32Т да се направи 11-34Т? Или не е тоа баш така едноставно?

Дали е возможно на роад бајк со 9 брзини позади наместо 11-32Т да се направи 11-34Т? Или не е тоа баш така едноставно?
Може само доколку касетата е со 9 запчаници.

Ставај слободно, RT86 160/160 сум ги користел со ХТ кочници на планински велосипед и искрено презадоволен бев од перформансите и тоа со органски плочки на кочниците. ПЛУС цел систем за кочење ми беше од али нарачан али квалитет екстра.

МТБ имам со RT-800 180mm напред и назад, со M8000 кочници, и е јако.
Роудовиве се обично 2x140 Или 160+140, па ми е чудно, и затоа ме интересира.

Ако е касета, можеш мегарејнџ да направиш со вадење на последната ѕвезда.

Ако си имал скок 25-28-32,сега можеш 25-28-34

Ќе треба 34т ѕвезда да најдеш за 9 брзини.

Ако е касета, можеш мегарејнџ да направиш со вадење на последната ѕвезда.

Ако си имал скок 25-28-32,сега можеш 25-28-34

Ќе треба 34т ѕвезда да најдеш за 9 брзини.
Баш тоа ме интересираше, а дали би можело да се извади 12ката на пример и да завршува 28-32-34, за да нема огромен скок од 28 на 34?

Баш тоа ме интересираше, а дали би можело да се извади 12ката на пример и да завршува 28-32-34, за да нема огромен скок од 28 на 34?
Може и ќе почнува од 14 или 15 наместо 12,најбитно е дебелината на запците да е идентична.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom