- Член од
- 8 октомври 2015
- Мислења
- 447
- Поени од реакции
- 1.187
- Локација
- Ul.Vladimir Polezinovski br.9
- Веб-сајт
- www.gree.com.mk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Само и само за кредит... со профактура од фирмата/изведувачот си аплицираш за кредитот....и 20% поврат е само за кредит или и за кеш важи?

So presmetka na kamatata kaj bankite ne e bas taka kako sto velis deka "...во првите рати им исплаќаш голем дел од каматата..." Inaku presmetkata e ispravna od aspekt na fer delovni odnosi.Само и само за кредит... со профактура од фирмата/изведувачот си аплицираш за кредитот....
Притоа мораш да се селиш и со плата во таа банка кај што ќе аплицираш.... ако не си веќе таму....
И не е 20% повратот, туку 15%.... ако си забележал по реклами викаат ДО 20% поврат....
За 20% да добиеш ќе мораш кредитот да го искомбинираш и со друга субвенционирана гранка (дограма, изолација...)
Башка за аплицирањето имаш пропратни трошоци... кои као не се многу ама сепак ги има и треба да ги вкалкулираш во математиката.
Мене ми рекоа дека вообичаено после 2-3 месеци добиваш одобрување на рефундот од 15-20% и штом легнат парите од европскиот фонт кај тебе на смекта после тоа можеш ако имаш доволно кеш веднаш да го затвориш кредитот... ама и тоа е матно дал ќе ја платиш цела камата или сепак нешто малку ќе спасиш.... пошо си ибале мајката банкиве во првите рати им исплаќаш голем дек од каматата..... па и да го затвориш порано веќе си им платил 70-80% од пресметаната камата
После тоа може и не вреди да им ги тупнеш сите пари назад... бар нека те чекаат неколку години кога веќе ти ја наплатиле скоро цела камата.
Ова инфо ми е од пред скоро 3 години од Шпаркасе банка.
Сепак најдобро прашај си во банка и прочитај тука најново инфо.
Се наплаќа 20 ден. месечно, тоа го проверив прво на нивната ВЕБ страна а потоа и со директен разговор.

Убаво ме разбраа ама може и тие на шалтер толку знаат точно да одговорат па веднаш се референцираа дека и на банкомат проверката им се наплаќа.... и тоа не еднаш месечно туку секоја проверка.... шознам да не имапше нешо као 3 бесплатни месечно или така нешто....Една корекција. Не дека ја сакам многу Комерцијална банка, ама да наплаќаат 20 ден. по web риквест би било стварно страшна работа која брзо би се проширила и кај другите.
За среќа не е така, или не те разбрале што прашуваш или ти не си ги разбрал нивСе наплаќа 20 ден. месечно, тоа го проверив прво на нивната ВЕБ страна а потоа и со директен разговор.
На банкомат бесплатни им се првите три проверки на сметката месечно, потоа наплаќаат по 20 денари за секоја наредна.Убаво ме разбраа ама може и тие на шалтер толку знаат точно да одговорат па веднаш се референцираа дека и на банкомат проверката им се наплаќа.... и тоа не еднаш месечно туку секоја проверка.... шознам да не имапше нешо као 3 бесплатни месечно или така нешто....
Убаво им реков, не ја работам сметката туку само штедна книшка имам кај вас па ако ми наплаќа за проверка трансакциската ќе влезе во минус...
За да не дојде до тоа сакам да ја исклучам опцијата.... нивниот одговор беше избриши си ја апликацијата не може од кај нас да се исклучи, ако продолжиш да проверуваш ќе ти наплаќа....
На банкомат бесплатни им се првите три проверки на сметката месечно, потоа наплаќаат по 20 денари за секоја наредна.
За интернет банкарство е 20 денари месечно само ако гледаш. Ако во тек на месецот воопшто не пристапиш, не ги наплаќаат тие 20. Ако правиш трансакции, тогаш е 35 денари месечно + евентуални провизии за трансакциите.

Mesec dena ne gream vekeТогаш добро ми оговориле... најдобро да си избришам апп од телефонот....
Забегавме офф-топик....
Он-топик... завршивте со грејна сезона или и во Јуниов ќе си грееме?
Прогнозава со ноќни температури од 10-13С за цел Јуни вика да не исклучувамe клими![]()

Kade, vo Svedska ne grees eden mesec?! Eh, se isprevrte svetov.Mesec dena ne gream veke
duri nekogas preku den osekam ladenje deka mi treba (samo da ostane vaka da ne pocnat toa mizernite dozdovi kako po obicaj
Koja e razlikata megu AERI i AERI+ oti jas ne gledam nikakva razlika osven malce izmenetiot dizajn na nadvoresnata edinica i novoto dalecinsko?