Ај вака пластично, како на Марли да му објаснувам. Не дека не сфаќаш, ама полесно ти е вака со хуморче да се браниш.
Џонтра сака да ви докаже дека Интер е боље тим од Милан и дека оправдани ни се сите курчења на ваша сметка.
Како доказ на тоа, прво и основно се меѓусебните дуели каде од 5 утакмици сезонава, Интер победи на 4, Милан на 1. На 4 од нив Милан не ни постигна гол. 3 од тие 5 беа утакмици со големо значење.
Првата финале на Суперкуп помеѓу ланскиот Калчо шампион и победникот на Купот. 3-0 за Куп освојувачот.
Другите 2 беа полуфинале во ЛШ, нешто што е во днк-та на тој што изгуби 3-0 у двомечот.
На тоа ќе го додадеме и вашиот факт а тоа е бодовната разлика у лигата која вели дека Интер има предност пред Милан, како и хуморот ама и ние Наполи го тепавмо ама на крај они шампионе станаа.
Е сеа, Милан нит станал шампион, ниту пак нешто освоил за да може вака да се правда ама ајде, нека ви е.
И тоа спинот демек побитно било неуспешно одбранета титула од освоена ти е спин за мали ретардирани деца.
Знаеш што сакам да кажам, и знаеш дека се јадеш у себе што не се ни обидовте да ја одбраните титулата а со тоа ти паднаа у вода сите оние муабети што ги најавуваше лани лето за основата и иднината и кој полесно ќе поднесе неосвојување Скудето сезонава.
Сума сумарум Интер има поуспешна сезона од Милан дури и да изгуби од Торино последно коло а Милан тепа со Верона.
Куп, Суперкуп, финале ЛШ, пласман у ЛШ.
Интер има поуспешна сезона од Милан, јас не го негирам тоа. Со тоа што бевте подобри во ЛШ, а нема за што да се фатиме во лига, тука за мене завршува секој муабет на таа тема.
За другото не се сложувам. Многу потешко ми падна тоа што Милан не продолжи со уште една сезона на раст, отколку што не освои титула.
На спортски план и резултатски и во однос на трансфери, тренерот и слично, Милан потфрли сезонава и неколку пати сум го пишал тоа во фан клубот.
Стојам уште позади муабетите за основата и иднината, неколку пати го спомнуваш тоа, демек тоа паднало во вода. Не е така, Милан има добра основа, не само за фудбалери, уште повеќе на тоа како е среден клубот, од финансии до се. Со новите спонзорски договори тоа само е потврдено. Клубот не прави огромни минуси, трендот на позитивно финансиско работење продолжува, сигурен сум дека сакаат да направат и нов стадион. Единствено ако се направат преголеми грешки во спортската политика, чии последици ќе ги трпиме со години, може да има некои лоши периоди.
Цртај колку сакаш, уште стојам позади тоа што сум го пишувал.
Е сега, околу емоциите, колку сум се јадел и др... Гледај сега, вашиот курч, или еве нека биде твојот за многу јакиот Интер во однос на Милан, почна во последните неколку недели. Пред сезоната од тоа што пишуваше не делуваше дека веруваш во такво нешто. Изедначено било, блиску било, немало изразен фаворит, ти реков ми рече...
И колку сакаш да проектираш некои наши емоции, барем за кај мене доста грешиш, иако, секако, нема да веруваш.
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Не само што не го примив толку трагично тоа што не ја одбранија титула, за разлика од вас лани, туку мислам дека сеуште ништо не сте осветиле. Единствено може да се зборува за некаква освета доколку освоите ЛШ, затоа што на тој пат поминавте преку Милан во полуфинале.
А и тоа што цело време се обидувате да ја омаловажите таа титула на Милан и постојано барате некакви аргументи за тоа, доволно кажува околу тоа кој низ калви јадови поминал и уште поминува.