Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ме боли курот брат, ги смачка Милан Наполи 0:4 и ги избаци од ЛШ.
Што е битна титулата и позицијата на табелата, односот меѓу тимојте се гледа у меѓусебни дуели. :pos:

Што сакаш да ти вратим на овја муабет?

Ги исфрли свите фрустрации од лани у два поста :icon_lol:

Целиот тој газобол излезе на виделина
Само тоа ти е утеха, фрустрације, позицијете и слично.

Абе, вие на Наполи не можете да му се курчите со меѓусебните дуели пошто они освоија титула сфаќаш. Кур мој сфаќаш.
Милан освои 0 титули годинава, каква е вашата одбрана на муабетите дека Интер е подобар од Милан? Признајте си помалце ќе ве боли. 2 бода била разликата, ко да имате плус а не минус 2. :pos:

Што да ти кажам на овја муабет?

Измочани на сите утакмици од Интер, у претпоследно коло имаат минус 2, 0 титули годинава, и ми викаат фрустрације и слично за нешто што имаше значење 4-5 месеци доека траевмо овде на темеве.

Ете ви ги вашете фрустрације, со бајати муабети, ама ние коа освоевмо.
Голем кур.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.960
Поени од реакции
23.490
Не навлагам шо како ама 100% сум сигурен дека сите полека си дојдовте на мојов во однос на тоа каква превара е чдк :D

Кажав еднаш и ќе повторам - Милан е најслабиот шампион во последниве 15+ години во Италија.

Ако можеш некако да го побиеш тоа мое тврдење - повели.
Да, сеа за сеа у право си, мада 20 године има детето, ја ќе му дадем уште една година, чисто ради примерот на Тонали.

Ама како вие ќе потврдите тоа тврдење? Многу ви е глуп муабетот.
По што најслаб? Бодови? Голови?
Втора сезона мелеа што ќе им стигне.

Или го установивте тоа по падот годинава?

Сакате нешто да побиемо што не можете вие као прво да го докажете и потврдите
Автоматски споено мислење:

Само тоа ти е утеха, фрустрације, позицијете и слично.

Абе, вие на Наполи не можете да му се курчите со меѓусебните дуели пошто они освоија титула сфаќаш. Кур мој сфаќаш.
Милан освои 0 титули годинава, каква е вашата одбрана на муабетите дека Интер е подобар од Милан? Признајте си помалце ќе ве боли. 2 бода била разликата, ко да имате плус а не минус 2. :pos:

Што да ти кажам на овја муабет?

Измочани на сите утакмици од Интер, у претпоследно коло имаат минус 2, 0 титули годинава, и ми викаат фрустрације и слично за нешто што имаше значење 4-5 месеци доека траевмо овде на темеве.

Ете ви ги вашете фрустрације, со бајати муабети, ама ние коа освоевмо.
Голем кур.

Сине лапни си лексилиумче не знаеш кј тераш више :icon_lol:

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.251
Поени од реакции
13.176
Да, сеа за сеа у право си, мада 20 године има детето, ја ќе му дадем уште една година, чисто ради примерот на Тонали.

Ама како вие ќе потврдите тоа тврдење? Многу ви е глуп муабетот.
По што најслаб? Бодови? Голови?
Втора сезона мелеа што ќе им стигне.

Или го установивте тоа по падот годинава?

Сакате нешто да побиемо што не можете вие као прво да го докажете и потврдите
Автоматски споено мислење:

Сине лапни си лексилиумче не знаеш кј тераш више :icon_lol:
Еве тргни од составот на Милан,тренерот и колку доминантно или не го освоил тоа скудето.
После врати се наназад 15 години и види какви тимови освојувале серија а.
Толку.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.517
Поени од реакции
14.977
Изгледа бараат да го прогласиме Интер за "најдобар неуспешен бранител на титула"!? :eek:

Еве, нема проблем, нека им се додели и таа награда, доколку таа им ги ублажи раните.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.960
Поени од реакции
23.490
Еве тргни од составот на Милан,тренерот и колку доминантно или не го освоил тоа скудето.
После врати се наназад 15 години и види какви тимови освојувале серија а.
Толку.

Пак, многу фактори и варијабли са у прашање.
Ја истово можем да го кажем за Наполи годинава, за тимовите на Јуве пред Роналдо.

Едноставно такво нешто не можеш да докажеш. И треба да го баталите муабетов пошто е реално глуп, и од страна изгледа као да си лечите фрустрације :)

Нема потреба пак ќе кажем ја да ти го побием мислењето кое што не можеш да го докажеш.

За Чарлс на пример се заебаавмо цела сезона, ама реален муабет е дека ги беше у право и нема што туе да се дискутира, ама ова другово до утре не можете да го докажете

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Џонтра ни самиот веќе не знае што сака да докаже.
Ај вака пластично, како на Марли да му објаснувам. Не дека не сфаќаш, ама полесно ти е вака со хуморче да се браниш.

Џонтра сака да ви докаже дека Интер е боље тим од Милан и дека оправдани ни се сите курчења на ваша сметка.
Како доказ на тоа, прво и основно се меѓусебните дуели каде од 5 утакмици сезонава, Интер победи на 4, Милан на 1. На 4 од нив Милан не ни постигна гол. 3 од тие 5 беа утакмици со големо значење.
Првата финале на Суперкуп помеѓу ланскиот Калчо шампион и победникот на Купот. 3-0 за Куп освојувачот.
Другите 2 беа полуфинале во ЛШ, нешто што е во днк-та на тој што изгуби 3-0 у двомечот.
На тоа ќе го додадеме и вашиот факт а тоа е бодовната разлика у лигата која вели дека Интер има предност пред Милан, како и хуморот ама и ние Наполи го тепавмо ама на крај они шампионе станаа.
Е сеа, Милан нит станал шампион, ниту пак нешто освоил за да може вака да се правда ама ајде, нека ви е.

И тоа спинот демек побитно било неуспешно одбранета титула од освоена ти е спин за мали ретардирани деца.
Знаеш што сакам да кажам, и знаеш дека се јадеш у себе што не се ни обидовте да ја одбраните титулата а со тоа ти паднаа у вода сите оние муабети што ги најавуваше лани лето за основата и иднината и кој полесно ќе поднесе неосвојување Скудето сезонава.

Сума сумарум Интер има поуспешна сезона од Милан дури и да изгуби од Торино последно коло а Милан тепа со Верона.
Куп, Суперкуп, финале ЛШ, пласман у ЛШ.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.659
Поени од реакции
59.683
400 минути ни немате гол дадено, не знам што не ви е јасно?

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.517
Поени од реакции
14.977
Ај вака пластично, како на Марли да му објаснувам. Не дека не сфаќаш, ама полесно ти е вака со хуморче да се браниш.

Џонтра сака да ви докаже дека Интер е боље тим од Милан и дека оправдани ни се сите курчења на ваша сметка.
Како доказ на тоа, прво и основно се меѓусебните дуели каде од 5 утакмици сезонава, Интер победи на 4, Милан на 1. На 4 од нив Милан не ни постигна гол. 3 од тие 5 беа утакмици со големо значење.
Првата финале на Суперкуп помеѓу ланскиот Калчо шампион и победникот на Купот. 3-0 за Куп освојувачот.
Другите 2 беа полуфинале во ЛШ, нешто што е во днк-та на тој што изгуби 3-0 у двомечот.
На тоа ќе го додадеме и вашиот факт а тоа е бодовната разлика у лигата која вели дека Интер има предност пред Милан, како и хуморот ама и ние Наполи го тепавмо ама на крај они шампионе станаа.
Е сеа, Милан нит станал шампион, ниту пак нешто освоил за да може вака да се правда ама ајде, нека ви е.

И тоа спинот демек побитно било неуспешно одбранета титула од освоена ти е спин за мали ретардирани деца.
Знаеш што сакам да кажам, и знаеш дека се јадеш у себе што не се ни обидовте да ја одбраните титулата а со тоа ти паднаа у вода сите оние муабети што ги најавуваше лани лето за основата и иднината и кој полесно ќе поднесе неосвојување Скудето сезонава.

Сума сумарум Интер има поуспешна сезона од Милан дури и да изгуби од Торино последно коло а Милан тепа со Верона.
Куп, Суперкуп, финале ЛШ, пласман у ЛШ.
Интер има поуспешна сезона од Милан, јас не го негирам тоа. Со тоа што бевте подобри во ЛШ, а нема за што да се фатиме во лига, тука за мене завршува секој муабет на таа тема.

За другото не се сложувам. Многу потешко ми падна тоа што Милан не продолжи со уште една сезона на раст, отколку што не освои титула.

На спортски план и резултатски и во однос на трансфери, тренерот и слично, Милан потфрли сезонава и неколку пати сум го пишал тоа во фан клубот.

Стојам уште позади муабетите за основата и иднината, неколку пати го спомнуваш тоа, демек тоа паднало во вода. Не е така, Милан има добра основа, не само за фудбалери, уште повеќе на тоа како е среден клубот, од финансии до се. Со новите спонзорски договори тоа само е потврдено. Клубот не прави огромни минуси, трендот на позитивно финансиско работење продолжува, сигурен сум дека сакаат да направат и нов стадион. Единствено ако се направат преголеми грешки во спортската политика, чии последици ќе ги трпиме со години, може да има некои лоши периоди.

Цртај колку сакаш, уште стојам позади тоа што сум го пишувал.

Е сега, околу емоциите, колку сум се јадел и др... Гледај сега, вашиот курч, или еве нека биде твојот за многу јакиот Интер во однос на Милан, почна во последните неколку недели. Пред сезоната од тоа што пишуваше не делуваше дека веруваш во такво нешто. Изедначено било, блиску било, немало изразен фаворит, ти реков ми рече...

И колку сакаш да проектираш некои наши емоции, барем за кај мене доста грешиш, иако, секако, нема да веруваш. :D Не само што не го примив толку трагично тоа што не ја одбранија титула, за разлика од вас лани, туку мислам дека сеуште ништо не сте осветиле. Единствено може да се зборува за некаква освета доколку освоите ЛШ, затоа што на тој пат поминавте преку Милан во полуфинале.

А и тоа што цело време се обидувате да ја омаловажите таа титула на Милан и постојано барате некакви аргументи за тоа, доволно кажува околу тоа кој низ калви јадови поминал и уште поминува.

Последно уредено:
Член од
17 декември 2019
Мислења
2.720
Поени од реакции
4.653
И Леао ако го рачунаш дека е подобар од Лаутаро исто треба да си еве да речам - ограничен.
Едина позиција на која е значајно подобар Милан е левиот бек.
Кај голманите е мала разликата.
Е сеа они да ти имале пари,па најверојатно пак ќе во купуваат светот и догодина ќе се многу појаки.
Интер немал за леб :(

U ist tim be leao i lautaro , edniot levo drugiot desno vo 4-3-3... U taa formacija Leao, Tonali i Teo.. Golmanite pata pata

Последно уредено:
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Интер има поуспешна сезона од Милан, јас не го негирам тоа. Со тоа што бевте подобри во ЛШ, а нема за што да се фатиме во лига, тука за мене завршува секој муабет на таа тема.
Како бе нема за што да се фатиме во лига? 4 утакмици немате дадено гол против Интер сезонава, на 5 утакмици сезоанва имате 4 порази од Интер. Како нема за што да се фатиме. Тоа што Интер губеше од Беневенто и Пергокрема не го менува фактот дека е појак ОД МИЛАН сезонава.
Бош муабет е абе и Специја го тепаше Интер или Милан. Да не се праиме ментални сеа, свесни сме.
За другото не се сложувам. Многу потешко ми падна тоа што Милан не продолжи со уште една сезона на раст, отколку што не освои титула.
Епа тоа де, уште една сезона на раст ќе значеше барем борба за титула, тука негде да сте, сфаќаш.
Не знам зошто со сила се инатите дека не ве јаде малце тоа што во ниту еден момент не се ни обидовте да го одбраните освоеното. Не заебавај да го ебам Малдини у јануари му вика на Спалети абе не се курчи освоена ви е титулата. Не ви ја негирам титулата со ова, џабе сакате да го протнете истото.
Стојам уште позади муабетите за основата и иднината, неколку пати го спомнуваш тоа, демек тоа паднало во вода. Не е така, Милан има добра основа, не само за фудбалери, уште повеќе на тоа како е среден клубот, од финансии до се. Со новите спонзорски договори тоа само е потврдено. Клубот не прави огромни минуси, трендот на позитивно финансиско работење продолжува, сигурен сум дека сакаат да направат и нов стадион. Единствено ако се направат преголеми грешки во спортската политика, чии последици ќе ги трпиме со години, може да има некои лоши периоди.
Па револуција бараш да го ебам. Пред една година топ е тимот, само ситно да се надградува, имаме основа имаме све. Година дена подоцна дај мини револуција, 6 нови играчи, нов тренер.
Не дека е хаос, ама не е ни баш така светла, остај ти спонзорски договори, ситни позитиви и курци, знаеме како се праи јака екипа. Вакво работење ќе ве одржува тука негде во и околу топ 4.
Е сега, околу емоциите, колку сум се јадел и др... Гледај сега, вашиот курч, или еве нека биде твојот за многу јакиот Интер во однос на Милан, почна во последните неколку недели. Пред сезоната од тоа што пишуваше не делуваше дека веруваш во такво нешто. Изедначено било, блиску било, немало изразен фаворит, ти реков ми рече...

И колку сакаш да проектираш некои наши емоции, барем за кај мене доста грешиш, иако, секако, нема да веруваш. :D Не само што не го примив толку трагично тоа што не ја одбранија титула, за разлика од вас лани, туку мислам дека сеуште ништо не сте осветиле. Единствено може да се зборува за некаква освета доколку освоите ЛШ, затоа што на тој пат поминавте преку Милан во полуфинале.

А и тоа што цело време се обидувате да ја омаловажите таа титула на Милан и постојано барате некакви аргументи за тоа, доволно кажува околу тоа кој низ калви јадови поминал и уште поминува.
Не ни сакам да се курчам сега, мех ми е сезонава на Интер, малце боја и даде финалево у ЛШ и поготово пласманот до истото преку Милан.
Не сме осветиле, се слагам, мада што има и да се осветува, Интер беше шампион сезоната пред Милан. Едино ова со Чалханоглу фамата што испадна и даде некоја тензија.
Мада ако сакаш може и од таа гледна точка да посматраме, што на прославата поише време му посветивте на Хакан отколку на тоа што освоивте.

И кај мене грешиш, иако, секако нема да веруваш. :D
Не ме јаде тоа што Милан освои титула, поише ме јаде што Интер не ја освои, а ја имаше у раце.

А и слаб шампион сте, факт, џабе Марли вика нема шанси да се докаже такво нешто. Спореди ги бодовите од Скудето сезоната со оваа сега ќе ја видиш разликата. 20 бодови.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.659
Поени од реакции
59.683
Цел среден ред на Интер се доктори за науки за Тонали, не ме заебавајте со wannabe Пирло а уствари не е ни пола Гатузо. Мањан, Леао, Тео се играчи во Милан кои би играле во Интер, и Жиру ама него не го рачунам поради годините, секако би бил на клупа.

Инаку @Џонтра Волта да освоевме ние лани, ние ќе бевме најлош бранител на титула веројатно. Очајна сезона во првенството, ама за среќа се извадивме на други полиња.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.085
Поени од реакции
7.061
1.Лани Интер биле многуууу подобри од Милан али им се тргале на Милан и затоа Милан освоил а Интер бил боље.
2. Оваа година Интер биле многуууу подобри али им се тргале на Наполи па пак Интер останал со прстот у уста иако биле подобри и од Милан и од Наполи.

Во светот на бајките на фан клуб Интер :pos:

Ама ќе се играат со Сити и може ќе го освојат најбитниот трофеј и ќе можат да се курчат со право дека се најдобри.

А може и да бидат напунети како искористен кондом и да има плачки на форумов, останува да видиме.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Инаку @Џонтра Волта да освоевме ние лани, ние ќе бевме најлош бранител на титула веројатно. Очајна сезона во првенството, ама за среќа се извадивме на други полиња.
Значи среќа сме имале што не сме освоиле. :D Ти благодарам на оваа прекрасна утеха.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom