Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    748
Член од
14 август 2018
Мислења
4.986
Поени од реакции
11.350
Истиот Лапин што бегаше гз преку глава во Харков?
3000 спецназ професионалци би биле многу подобро употребени во одбрана од украинска офанзива од тоа да чуваат граница. Тоа ми е поентата цело време
Ти па стварно поверува дека 3000 спецназ специјалци ќе го чувале Белгород :pos:
Оф леле…

Територијалната одбрана гоблени ќе плете у меѓувреме изгледа…

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.436
Поени од реакции
43.276
3000 спецназ професионалци би биле многу подобро употребени во одбрана од украинска офанзива од тоа да чуваат граница. Тоа ми е поентата цело време
Лапин е професионалец голем кој многу добро знае да команда војска. Самиот учествува у многу од операциите. И во Белгород сега лично командаше цела механизирана единица.

Член од
10 јануари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
1.902
Автоматски споено мислење:

Земи воздух длабоко и види колку ќе издржиш!
Ако имаа дваес миљона резерви во која дупка ги кријат?
Едит
Ако имаат дваес миљона (миљона бе) резерви, оти правеа мобилизација лани за 300к?
У право си, немаат веќе, тоа е, се што имаат е на фронт.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
4.607
Лапин е професионалец голем кој многу добро знае да команда војска. Самиот учествува у многу од операциите. И во Белгород сега лично командаше цела механизирана единица.
Го видовме дека одлично командува, се понашаше како сообраќаец, мафташе среде пат како ретардиран. Многу добро командуваше, за подофицер!

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.436
Поени од реакции
43.276
Го видовме дека одлично командува, се понашаше како сообраќаец, мафташе среде пат како ретардиран. Многу добро командуваше, за подофицер!
и така 70 им уништи, 2 макс Про запленија плус да ги возат ко трофеи. Мочање им направија.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Е сега гледаш како си пристрасен и субјективен?

Повлекување, кога беше повлекувањето од Бахмут, била софистицирана и една од најтешките операции, притоа Бахмут беше кланица за Украинците. Додека повлекувањето од Харков било гз преку глава, иако повлекувањето се најави и почна бајаги пред почетокот на офанзивата, притоа втората армија им беше уништена на Украинците во офанзивите во Керсон и Харков.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.986
Поени од реакции
11.350

Повлекување, кога беше повлекувањето од Бахмут, била софистицирана и една од најтешките операции, притоа Бахмут беше кланица за Украинците. Додека повлекувањето од Харков било гз преку глава, иако повлекувањето се најави и почна бајаги пред почетокот на офанзивата.
Шо се замараш…
Рандом лик на форум вика дека Лапин не го бива…
Значи стварно не го бива! :toe:

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
4.607

Повлекување, кога беше повлекувањето од Бахмут, била софистицирана и една од најтешките операции, притоа Бахмут беше кланица за Украинците. Додека повлекувањето од Харков било гз преку глава, иако повлекувањето се најави и почна бајаги пред почетокот на офанзивата, притоа втората армија им беше уништена на Украинците во офанзивите во Керсон и Харков.
Можеби сум јас пристрасен, ама јас фино си пишав дека е Бахмут пораз за Украина. Повлекувањето на РФ од Харков е пораз за РФ оли не?

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Можеби, не викам не.
Ама ако направат уште неколку упади како во Белгород, русите ќе мораат да ги појачаат пограничните премини за сметка на окупираните територии. Иако на сите им е јасно тоа како диверзија, РФ нема многу избор на сопствената територија. Мене таквите упади ми се пологични. Ама ќе видиме
Наводно за таа цел зеле трупи од Далечниот Исток, за да не ги ослабат одбранбените линии во Украина.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.739
Поени од реакции
9.333
Како ли тогаш нашите генерали се понашаат кога треба(ше) да салутираат на полуписмен терорист и дезертер?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.986
Поени од реакции
11.350
Можеби сум јас пристрасен, ама јас фино си пишав дека е Бахмут пораз за Украина. Повлекувањето на РФ од Харков е пораз за РФ оли не?
Пораз и пораз… небо и земја…
На едно место ги сомлеа и на врз трупови ги поразија..
На друго место русите се повлекоа самите…
Ама исто е!?
#celoEkogaImaSe

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
Пораз и пораз… небо и земја…
На едно место ги сомлеа и на врз трупови ги поразија..
На друго место русите се повлекоа самите…
Ама исто е!?
#celoEkogaImaSe
Украинците храбро се повлекуваа а овие кукавички ги бркаа :pos:

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.351
Поени од реакции
6.040
Шо се замараш…
Рандом лик на форум вика дека Лапин не го бива…
Значи стварно не го бива! :toe:
Зошто Лапин беше расчинет после Харков? Имаш мал милион изјави од неговите војници како непотребно лутале, како останале без ронка леб итн. Ама тоа нема врска. Ете Наполеон Бонапарта, Ацо наш и Цезар можат на Лапин вода да му носат.

Член од
22 декември 2018
Мислења
512
Поени од реакции
718
Краматорск и Славјанск најверојатно и остатокот од Донбас ќе го ослободуваат уште најмалце 2 години, така да ако нема некој мировен договор ќе си тера работава до 2025 - 6..

Kajgana Shop

На врв Bottom