Taka e sekoj so svoe mislenje sega vo stanot sto imas staveno ? Bidejki multi split-ot ti e montiran vo kukata.Taka si e sekoj so svoe mislenje i velam si vo pravo bidejki i jas bev so takvo mislenje na stav deka podobro 4 posebni namesto edna multi i mislata sto ako se rasipi ?
No kupiv 3 soben stan vo izgradba za koj posle kupuvanjeto mi bese kazano deka nemozi na fasada da se stava bilo sto posebno ne inverter i bev primoran da instaliram vo zidot cevki za multi split kako edinstvena opcija bidejki samo na terasa mozev inverter a tamu 7m2 i mesto za eden ured a ne za 3te poedinecni.I kupiv multisplit ama so stanot naidov na problem nemase struja povrzano od evn bidejki nemalo soodveten transformator i vidov deka ke bidi dolgo odlozuvanjeto i pred 1 i pol godina pocnav da gradam kuka i multisplitot go imav i go instalirav nego namesto poedinecni iako imav i poedinecni 3 ke mi trebase plus eden inverter .
I od ovie pricini go instalirav multisplitot a gtech edniot stoi vo prizemje spakovan a drugiot gtech e instaliran vo dnevnata kade e ln35 za kako sto velis za toa sto ako se rasipi i sega nadvor imam edna multi edinica i na terasa edna gtech .
Ako ne mi se slucese ova so stanot tesko deka nekoj ke me ubedese deka vo multi ima pridobivki vo tisina na edinica oti e edna ,deka e poekonomicno i kompresorot recisi nikogas nema on off ciklusi bidejki sekogas se koristi min vo dve prostorii i ako se sluci da pretera temperatura vo ednata i da mora da odi off sto e retko, se gasi vnatresnata a nadvor si tera bidejki drugata ima potreba da raboti i off ciklusi recisi nema bar jas zasega nema videno i raboti na minimum i nema zaletuvanja na max pa na min, tuku umerena rabota so 3-5 w pojacuvanje na kompresor a kaj gree gtech kompresoror odi so skokanja od 50 -100w a minimum modulacija e okolu 500w a na multisplitov na 160w-180w ima raboteno period .
E sega za gree gtech 3.5kw mislam deka ako na primer spusta modulacija na 300w deka uredot ke bidi fenomenalen ,bidejki mene ne mi smeta potrosuvackata ,naprotiv mi smeta toa ukluci iskluci pa na auto fan na vklucuvanje 3ta cetvrta brzina pa na minimum i taka vo krug .
A da modulira do 300w ke si duva toplo mlako ama nema da gasi voopsto i ke tera 1va 2ra brzina na auto fan ,nebitno kolku ke trosi (neka e i 500w ama da namali temperatura na izduv )ke ima konstantna temperatura i potivka rabota na vnatresnata edinica i nema da odi off a na kraj ke se dobie komfor i mozebi ista potrosuvacka kako so on off ciklusi .
Sent from my SM-N975F using Tapatalk