Пошто моите дедовци веќе се покојни, навистина веќе не е нивен проблем, но беше и тоа каков проблем во текот од нивните животи, ама постојано ми бегаш од прашањето...И проблем на твоите дедовци. Имаше и многу учени што заради идеолошки несогласувања заглавија на Голи Оток ама тоа е сосем друга приказна.
Немам напишано такво нешто...Немој да ми речиш дека неуки беа сите ајвани што гласаа на референдумот за северна. Или дека се неуки сите пратеници што гласаа за промена на името, или се неуки тие што гласаа за францускиот предлог и што се спремни да ги внесат Бугарите во уставот. Исто така дека се неуки гнасите од историската комисија или тие од комисијата за промена на уставот.
Реторичко прашање...Кога тоа амбасадор на странска држава ги штити интересите на државата во која престојува?
Ова е уште еден доказ колку си за гревота. Исто како Евро Прасенцето кога безуспешно се обидуваше да ги излаже новинарките од Ал Џазеира дека референдумот е успешен на што доби квалитетен шамар од нивна страна.Таму грешите вие, мислам грешите на премногу нивоа, али сеа глеам што ве буни.
Другар, на членот кој си го цитирал од закон за референдум неможеш да се повикаш. Бидејќи како што ти јасно пишува правнички горе: одлуката за стапување или истапување од сојуз или заедница со други држави .
Правнички, никогаш нема да можеш да докажеш дека ова пркосело легално. Бидејќи НАТО и ЕУ се водат како Меѓународни Организации, а не како сојузи или заедници со други држави. Затоа и се посебни членови во Уставот.
Така да тој член не се активира во овој случај.
Тоа, се разбира, можете да го релативизирате до утре сабајле, дали е така или не играта на зборови, меѓутоа никогаш нема да помине аргументот дека ова е нелегално бидејќи секогаш правнички ќе се повикуваат на тој член од уставот кој практично не го активира овој закон.
Ејј браво,НАТО е воен сујуз, Европската унија е заедница. Зошто се бламираш?
i majka ti mozeme da ja gledame so 1000 terminologii, ti gaden kuropushachki zdivuЕјј браво,, ќути ми докажа.
Јас не се бламирам, туку вие ја испуштате поентата затоа и кажав горе:
Тоа, се разбира, можете да го релативизирате до утре сабајле, дали е така или не играта на зборови.
И нато и еу можеш да го гледаш со 1000 терминологии, така да таа дискусија можеш да ја политизираш до бескрај.
Тоа нема да го смени фактот дека легално никој нема ни да се осмелува да брани такви работи бидејќи правнички можеш да ја браниш терминологијата и да се повикуваш на друг член во уставот.
Пример види како НАТО се дефинира кај нас:
![]()
Собрание на Република Северна Македонија - Собрание на Република Северна Македонија
Macedonian Собрание на Република Северна Македонијаwww.sobranie.mk
Северноатлантската договорна организација
Кој се бламира сега ?
Ааааааа, значи ОТАН се пресоблекол од воена во цивилно-политичка организација.Ејј браво,, ќути ми докажа.
Тоа, се разбира, можете да го релативизирате до утре сабајле, дали е така или не играта на зборови.
И нато и еу можеш да го гледаш со 1000 терминологии, така да таа дискусија можеш да ја политизираш до бескрај.
Тоа нема да го смени фактот дека легално никој нема ни да се осмелува да брани такви работи бидејќи правнички можеш да ја браниш терминологијата и да се повикуваш на друг член во уставот.
![]()
Собрание на Република Северна Македонија - Собрание на Република Северна Македонија
Кој се бламира сега ?
А ти можеш да се гледаш во неколку терминологии и тоа како:Ејј браво,, ќути ми докажа.
![]()
Кој се бламира сега ?
Тоа е кога немаш аргументи, мора да вреѓашА ти можеш да се гледаш во неколку терминологии и тоа како:
Изрод
северџан
велепредавник
соработник на окупаторот
издајник
кодош
Не станува збор за навредување, само примена на твоето толкување.Тоа е кога немаш аргументи, мора да вреѓаш.
Инаку чисто оти гледам дека погрешен ти е системот на вредности.
Северџан е пејоратив што вмроните ви го кажаа оти саботираа да се реши проблемот со Грција па ширеа пропаганда.
сите други: кодош, велепредавник ,соработник на окупаторот неможат да се асоцираат со некој кој сакал државата да му оди напред у НАТО и ЕУ, а не назад.
Вие само навивајте за Путин.
Хммм...сите други: кодош, велепредавник ,соработник на окупаторот неможат да се асоцираат со некој кој сакал државата да му оди напред у НАТО и ЕУ, а не назад.
@SharpShooterЧовеку, можеш ти да ми објасниш како може категоријата консултативен референдум да е уставна?
Јас можам да ти објаснам како НЕ МОЖЕ да биде "консултативен референдум" уставна категорија.
Можеш ти без "ама очајни сте", "ама заборавите на пристрасот и размислете критички" да објасниш?
Еве ти, заборави на пристасот, размисли критички и објасни ми како категоријата консултативен референдум е уставна. Еве јавно, ТЕ ЗАМОЛУВАМ, објасни. Само така ќе можеш да ми ја затвориш устата, ако добро, аргументирано и со критичко размислување ми објасниш како категоријата "консултативен референдум" е уставна.
Значи, наскоро да очекувам прскање и против малотетните комарци...kako taka nemoj kako napreduvame, kje treba mozok da ukluchi. eve kako napreduvame:
Прегледај го приврзокот 379480