Pismoto vsusnost prestavuva deka se prijavuvate na taa adresa za da vi dadat egn. Vo druga obstina osven Sredec na ul. Lege br 6 vo Sofija, vo Bugarija ne vrsat registracija za postojana adresa,(osven ako ne e privatna adresa) taka da po avtomatizam ako ste zapisale Stolicna bi trebalo pismoto da stigne tamu. Za 4 meseci javete se (brojot go imate na pocetokot). Ako veke imate egn probajte vo policija da izvadete licna karta, mada mislam deka bi trebalo da imate i adresa vo Bugarija koja ke vi bide zapisana vo licnata karta.Фала ти многу на одговорот! Мене ме интересираше дали некој знае какво е тоа писмо што го испраќаат и што всушност има во него зашто кај мене процедурата е малку поразлична и јас веќе имам ЕГН зашто живеам во Софија неколку години и не би имало потреба да вадам ново. Во конзулатот во Скопје (како и тука во општината) не знаат да ми дадат никаква информација и затоа ме интересираше дали некој знае дали тоа писмо кое што го испраќаат е сврзано со вадење на ЕГН или е нешто друго.
Другиот проблем е што кога ја пишував адресата каде што планирам да се регистрирам под општина пишав само "Столична" и не конкретизирав во коj 'регион' е тоа и сега гледам дека сите општини спаѓаат под Столична но се поделени по реони и не знам каде точно го испратиле тоа писмо и каде да го барам.
Автоматски споено мислење:
Na pocetokot od forumot ja ima adresataPozdrav do site dali moze da postirate baranjeto za prijavuvanje na adresa i egn da znam kako da go popolnam vo ambasada, sluzbenata adresa sho e kako tocno da pisam ( ova za sekoj slucaj ako nekoj od sluzbenicite ne bidat usluzlivi da mi pomognat )
fala
Автоматски споено мислење:
Vo obstinata kade sto e prijavena sestra ti treba da izvadi dokument za rodninski vrski, kade sto ke pisuva deka si i brat. Ako ne te prijavila koga se registrirala treba da odnesete izvodi na rodeni od dvajcata kade sto se gleda deka imate isti roditeli,(deka ste brat i sestra) i ke vi dadat potvrda. So toa avtomatski dokazuvate deka taa e bugarski graganin i deka vi e sestra. Toa vo vrska so licnata karta. A dali toa se bara kako dopolnitelen dokument ne mozam da kazam.Zdravo, posle 3 godini cekanje, prepiskata e neredovna. Liceto ima sestra so bg drzavjanstvo. Moze li da se dostavi licna larta od sestrata kako dopolnitelen dokument ?
Последно уредено: