Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
21 февруари 2022
Мислења
31
Поени од реакции
46
Дали тоа значи дека сите што се во опсегот 7500 до 9300 и се уште се на „финално“ треба да одат на „положително“? Или не мора да значи?
Ne mora da znaci Koj finalna Koj dopolnitelna i taka Koj polozitelno

Член од
23 декември 2022
Мислења
10
Поени од реакции
15
Здраво дечки.
Пред месец дена го земав указот од амбасадата на Бугарија во Скопје и дадов адреса. Ми кажаа дека ќе испратат писмо и до два месеци треба да се јавам во општината во Софија и да прашам дали е стигнато писмото и откако ќе стигне ќе може да поднесам за адреса, егн итн. Се има ли некој јавувано и што точно прашувате? (јас не сум со адреса во општина средец и знам дека таму би знаеле за што станува збор со сигурност но за другите општини не знам што точно треба да прашам и какво писмо да објаснам дали е стигнато)
Фала ви
Zdravo
Ke prasas dali e stignato pismo od ambasada od Skopje, ke kazes ime i prezime, ke proverat i ke ti kazat. Jas cekav 4 meseci bez nekolku dena.

Член од
11 септември 2020
Мислења
21
Поени од реакции
52
Zdravo, posle 3 godini cekanje, prepiskata e neredovna. Liceto ima sestra so bg drzavjanstvo. Moze li da se dostavi licna larta od sestrata kako dopolnitelen dokument ?

Attachments

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Zdravo
Ke prasas dali e stignato pismo od ambasada od Skopje, ke kazes ime i prezime, ke proverat i ke ti kazat. Jas cekav 4 meseci bez nekolku dena.
Фала ти многу на одговорот! Мене ме интересираше дали некој знае какво е тоа писмо што го испраќаат и што всушност има во него зашто кај мене процедурата е малку поразлична и јас веќе имам ЕГН зашто живеам во Софија неколку години и не би имало потреба да вадам ново. Во конзулатот во Скопје (како и тука во општината) не знаат да ми дадат никаква информација и затоа ме интересираше дали некој знае дали тоа писмо кое што го испраќаат е сврзано со вадење на ЕГН или е нешто друго.

Другиот проблем е што кога ја пишував адресата каде што планирам да се регистрирам под општина пишав само "Столична" и не конкретизирав во коj 'регион' е тоа и сега гледам дека сите општини спаѓаат под Столична но се поделени по реони и не знам каде точно го испратиле тоа писмо и каде да го барам. :(

Член од
18 февруари 2022
Мислења
24
Поени од реакции
53
Poglednete do kraj i mnogu prasanja ke bidat pojasni i nema da ima veke prasanje koga , do koga zasto....

Nakratko...
2020 ima 13004 prepiski
Od januar do 1.5.3023 pregledani okolu 8500 prepiski
Kraj na maj do sredina na juni sakaat da ja iscistat 2020 a do kraj na 2023 da ja privrsat i 2021
Planiraat po 100 prepiski na den da gledaat- rabotat i sabota
Ceremonija za dodela i zakletva za dobivanje pasos.

So srekja na site

Член од
7 април 2019
Мислења
161
Поени од реакции
148
Poglednete do kraj i mnogu prasanja ke bidat pojasni i nema da ima veke prasanje koga , do koga zasto....

Nakratko...
2020 ima 13004 prepiski
Od januar do 1.5.3023 pregledani okolu 8500 prepiski
Kraj na maj do sredina na juni sakaat da ja iscistat 2020 a do kraj na 2023 da ja privrsat i 2021
Planiraat po 100 prepiski na den da gledaat- rabotat i sabota
Ceremonija za dodela i zakletva za dobivanje pasos.

So srekja na site
Da vidime sega dali Gerb kje sostavi vlada so Marija Gabriel. Brisel go pritiska Bojko da sostavi vlada. Denes mandat i e daden na Marija taka da 22-23 maj da vidime dali kje dodje na vlast Gerb.

Член од
21 октомври 2016
Мислења
527
Поени од реакции
677
Zdravo, posle 3 godini cekanje, prepiskata e neredovna. Liceto ima sestra so bg drzavjanstvo. Moze li da se dostavi licna larta od sestrata kako dopolnitelen dokument ?
Сестрата ќе извади родствени врски во општината каде што го пишува него како брат, фотокопија од пасошот нејзин, извод од неа и извод од него преведени. Сите документи директно во Софија и тоа е тоа.

Член од
25 мај 2017
Мислења
23
Поени од реакции
49
Broj 91../2020 prvo bese na finalna, pa vraten na zadolzitelno soglasuvanje, od vcera pak na zadolzitelna

Член од
25 мај 2017
Мислења
23
Поени од реакции
49
Мислиш пак на финална вратен или на задолжителна оставен?
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

Член од
25 мај 2017
Мислења
23
Поени од реакции
49
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Kolku ke se ceka sega ovoj status?
Автоматски споено мислење:

Мислиш пак на финална вратен или на задолжителна оставен?
Kolku ke se ceka ovoj status

Член од
22 февруари 2023
Мислења
12
Поени од реакции
3
hello again.
after i submitted additional documents that were required, this is my status:
  • Your application will undergo a final expert review before being considered by the Citizenship Board.
is it ok?
thank you in advance

Член од
1 февруари 2023
Мислења
10
Поени од реакции
14
Pershendetje perseri.
pasi dorëzova dokumente shtesë që kërkoheshin, ky është statusi im:
  • Aplikimi juaj do t'i nënshtrohet një shqyrtimi përfundimtar të ekspertëve përpara se të shqyrtohet nga Bordi i Shtetësisë.
eshte ne rregull?
ju falenderoj paraprakisht
,what number are you ?

Kajgana Shop

На врв Bottom