- Член од
- 28 јуни 2018
- Мислења
- 801
- Поени од реакции
- 967
Nema vrska sto zboris, si se karas so zamisleni neprijateli i na zamisleni temi tebe sto ti se videle. Nikoj ne vika deka treba da se sramime bash naprotiv, ama ne e mestoto vo gradinka. So pustanje nesto kje te pitam babo, crni baretki kako i stiropori niz centar, bez vistinska zastita na kulturnoto nasledstvo samo ja ponizuvame i turbofolkerizirame nasata istorija i posle ni se smeat. Ama koj da razbere.Јас тебе не те ставам никаде, ти сам се ставаш на страната која ја браниш - т.н. либерали на кои ви сметаат Гоце Делчев и комитска кореографија. За таквите како тебе комитите се негативен момент во македонската историја? Ние Македонците треба да се срамиме од нив?
Тоа е пораката која и ти ја подржуваш преку твојата поддршка на забраната на спомнување на македонскиот великан Гоце Делчев во песна од дечиња облечени во облека карактестична за историско комитскиот период. Буквално нема кохерентно изразлива причина за да се оправда таква идиотштина и колку повеќе се трудиш повеќе во пропаѓаш во (метафорички) гомна. Наместо да си го пресметате поразот и да ја оставите глупачата да жнее што посеала, вие се копрцате и тонете се повеќе. Ни една антинационална агенда не сте способни да извршите како што треба (како што ве плаќаат).
Уште неколку совети, како за тебе:
- не носи антропологија на јадење ќутек во дебата за woke глупоштии
- билмез не е навреда, туку карактеристична описна особина на таквите како тебе
- политичка коректност барај од некој друг, од мене нема да ја добиеш или барем не додека не ја заслужиш
Dzabe praime muabet, vie ste droidi, hive mind za vmro, sds, dui i slicno. Nema prostor za sopstveno razmisluvanje i procenka sto e dobro sto e loso. Se se sveduva na ako ednite praele togash i drugite moze da praat i da se vadat na toa. Podanicki mentalitet na maksimum.