Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дали Кина тогаш и воведе сеопфатни санкции на САД и ги собра со себе најразвиените земји тоа да го прават? Одеше ли по светот да ги убедува останатите тоа да го прават? Заплени ли американски имоти по светот? ...Абе деца, во војната во Виетнам и Кореја имаше силна поддршка од Кина со едно чудо кинези, САД во војна со Кина беше или не?
За да имаме претстава, треба да знаеме дека Хостмел е на 6 километри од преградиата на Киев, 25 километри од центарот на Киев и околу 45 Километри од другиот крај на Киев. До Хостмел се наоѓа Буча, која е само 1.5 километри оддалечена и Ирпин околу 4.5 километри оддалечен. Колку што памтам, Русите ја имаа Буча цело време, а во Ирпин не ни пробаа да влезат и имаше цело време спорадични престрелки. Нема буквално никаква работа на артилеријата таму, ниту нешто приближно на југот, уствари нема воопшто артилерија.Второ, не се сложувам со тебе. Десантот на Хостомел беше сосема легитимна и логична цел, ама потфрли авијацијата. Ако пратеа доволно проектили како што сега праќаат секоја ноќ да ги уништат тие ПВО системи и да си го поплочат патот, тоа ќе беше молскавична акција и невиден успех. Всушност иницијално русите имаа успех, го освоија аеродромот и го држеа некое време, ама не го уништија украинското ПВО и не можеа да го задржат тоа што го освоија. Иљушинот не треба да слета кога се одвива битката, туку после неа, да се обезбеди просторот и периметарот па да се прошири дејствувањето. Сосема логично и исправно беше, амаа нецелосно.
Уште само ова на кратко.M2 Bradley ==> Ground Combat Vehicle
Leopard 1 & 2 ==> Panther KF51
Challenger 2 само го надградуваат со нов топ, нема да му биде како до сега со ротациски rifled, туку ќе биде со мазен smooth bore топ плус неколку нови сензорски системи за набљудување и интегрирање
M1A1 Abrams ==> M1A2 Abrams а во блиска иднина Abrams X
колку им се на број не можеме да знаеме
Точно така, јамајка не верува во нештата додека не ја употреби својата глава да размисли, па макар бил и грешка. Дури и Путин нема привилегии кај мене.сè си мислам дека дури и самиот Путин (или Шојгу/Герасимов, сеедно) да излезе на телевизија да каже дека тоа што се случувало кај Киев на почетокот на инвазијата било неуспех, а не диверзија - јамајка пак нема да верува во тоа.
Мене повеќе ми е чудно што го снема Антон Т12 - Тупољев со циганката на профилна. Тој знаеше да се ујдиса со Локван во пишувањето глупости.тенеке ни недостигаш на темава, го имаме Локван, но не е тоа тоа.
Спремаат тактика…Мене повеќе ми е чудно што го снема Антон Т12 - Тупољев со циганката на профилна. Тој знаеше да се ујдиса со Локван во пишувањето глупости.
За противофанзивава на Украина ?Спремаат тактика…
Па од кај знаеш, може тоа и да го работат. Антон е на буџет, а доста веројатно и другиот. Ако не е буџет онда е енџио.За противофанзивава на Украина ?
Нема да ме зачуди да ги земале за Нато советници од југоисточното крило.
Вака лаички мислам дека немаат ни потреба од Ф-16ки. Тие полските мигови се прилагодени за носење западни оружја.
Исти таклабас, посебно кај нас: Голем дел од НВО петтоколонашите се вработени во државна администрација.Па од кај знаеш, може тоа и да го работат. Антон е на буџет, а доста веројатно и другиот. Ако не е буџет онда е енџио.
Шест комада, а? Зеки ти кажа така?Се чини дека Кинжал не е она што тврди дека е, туку „ново вино во стари буриња“ Нема друго објаснување зошто „Патриотите“ соборија шест од „супероружјето“ на Путин.