Блам држава

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.631
Поени од реакции
8.448
neznam za koj si pisuval i realno najnebitno e kolku faksovi i jazici zboruva tipot. pak ke ti kazam ne se site diplomi isti. taa na harvard odskoknuva i sveti poveke vo ocite na tie sto nosat specificni odluku za odredeni bitni pozicii vo korporativniot svet. ima ti i 10 diplomi od EU ako sakas dzabe e za nekoja takva pozicija sfakas?

alumnai na harvard imaat sobiri i netvorking veceri vo sekoj pobiten grad vo svetot. kako kult se i nema vlez bez toa parce hartija, dzabe se inaetis. eve ti da si vidis kako e kaj mene...

drug svet e. ovde educiraat lideri i nemoze obicen smrtnik da pripari ili da im e konkurencija.

Allllllooo,
Uci se da citas , pishuvam na makednoski!!!!
Pishuvav deka NEKOI sto studirale na Harvard! A i ne rekov deka ne si vo Pravo so toa tvoite klubovi a i ne pishuvav sa CEO od korporacii so 25400000 vraboteni
I edno e da imas diploma od Harvard a drugo e da imas znaenje !
Na zhalost nema sekoj 200000$ da go plati Harvard.

Последно уредено:

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.510
Поени од реакции
10.227
Naredniot Pat citaj gi moite postovi podlaboko!
1. Ne pishav deka site se!
2. Ne pishav dekaj jas sum sum del od toj svet tuku tie od moeto mnogu blisko opkruzhuvanje!

I ne samo sto sum zapoznal tuku imam i kontakti so mnogumina sto studirale a i predavale na Harvard, prv e komsijata na 100m od mene!
I licnosta sto ja mislev ne 2 dena i 2 nedeli da ima intervju ce bidi podobar od tie del razmazeni govna na Harvard. I licno znam deka Zavrsen ispit na Harvard na primer po Makroekonomija ne e ni 1/4 od toa sto polagase na Master deteto sto go mislam.
daj sredi si gi mislite malku.

komsijata ili komsikata? od nekoja marijana ostavi link podolu.

5 godini rabotam na fakultet. fakultetot e garancija (do odredena mera) za diplomcite koi ispagjaat. ako kandidat ne e spremen nema ni da zapise harvard mit oxford itn, a ne pa da zavrsi.
tocno e deka ima krivi "krafii" od sekade, ama 99% od diplomcite od top skolite se najbaran kadar.

koe dete, koj master, kade?

losa ti e sporedbata.
batalete ukim, mada ovoj ranking e vo golema mera baziran na publikacii i internacionalni sorabotki koj kaj nas realno nikogas gi nemalo, ne e nekoja mnogu bitna vest (sprema drugite govnarii u momentot)

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.631
Поени од реакции
8.448
daj sredi si gi mislite malku.

komsijata ili komsikata? od nekoja marijana ostavi link podolu.

5 godini rabotam na fakultet. fakultetot e garancija (do odredena mera) za diplomcite koi ispagjaat. ako kandidat ne e spremen nema ni da zapise harvard mit oxford itn, a ne pa da zavrsi.
tocno e deka ima krivi "krafii" od sekade, ama 99% od diplomcite od top skolite se najbaran kadar.

koe dete, koj master, kade?

losa ti e sporedbata.
batalete ukim, mada ovoj ranking e vo golema mera baziran na publikacii i internacionalni sorabotki koj kaj nas realno nikogas gi nemalo, ne e nekoja mnogu bitna vest (sprema drugite govnarii u momentot)
Sredeni mi se mislite salam,
Taa G-data e samo edna od licnostite sto bila na Harvard a ja poznavam a i ne mi e komsivka !
Komsijata e nekoj drug od Harvard.

I taa G-data sama ima licno kazhano deka Makroekonomija sto se studira na Harvard e edna golema NULA so toa sto go ucat studentite po Master studii vo UNI Salzburg kade sto taa predava.

Samo aj nema vrska.
edno e pisuvanje za poedinec i motivacija na @PticaSelica a drugo e globala za 5ti vo svetot UNI.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.880
Поени од реакции
25.349
Taa G-data e samo edna od licnostite sto bila na Harvard a ja poznavam a i ne mi e komsivka !

I taa G-data sama ima licno kazhano deka Makroekonomija sto se studira na Harvard e edna golema NULA so toa sto go ucat studentite po Master studii vo UNI Salzburg kade sto taa predava.

Samo aj nema vrska.
edno e pisuvanje za poedinec i motivacija na @PticaSelica a drugo e globala za 5ti vo svetot UNI.

:lolzz:

samiot fakt deka predva na nebiten univerzitet treba da ti kaze deka ona e nekoja privilegirana dilajla sto zalutala na harvard

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.631
Поени од реакции
8.448
:lolzz:

samiot fakt deka predva na nebiten univerzitet treba da ti kaze deka ona e nekoja privilegirana dilajla sto zalutala na harvard
Ebate toa seljakot kengurski

• Seit 1997 Schiedsrichterin in nationalen und internationalen Verfahren (ad hoc und institutionelle Verfahren, zB Verfahren der Internationalen Handelskammer Paris) • Seit 1993 Gutachter- und Vortragstätigkeit in den Bereichen Bürgerliches Rechts, Zivilprozessrecht sowie internationales Privat- und Verfahrensrecht
• Seit 1995 Leiterin von Studententeams beim jährlich stattfindenden Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot der Pace University, New York, USA

I uste edno 10 drugi funkcii i rabotni mesta.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.880
Поени од реакции
25.349
Ebate toa seljakot kengurski

• Seit 1997 Schiedsrichterin in nationalen und internationalen Verfahren (ad hoc und institutionelle Verfahren, zB Verfahren der Internationalen Handelskammer Paris) • Seit 1993 Gutachter- und Vortragstätigkeit in den Bereichen Bürgerliches Rechts, Zivilprozessrecht sowie internationales Privat- und Verfahrensrecht
• Seit 1995 Leiterin von Studententeams beim jährlich stattfindenden Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot der Pace University, New York, USA

I uste edno 10 drugi funkcii i rabotni mesta.
ispukana puska od sekade izbrkana na za kraj da zavrsi na nebiten univerzitet. klasika ovaa garant e od "jaka" familija sto i platila da studira u harvard.

zaebi, ne funkcionira svetot ko sto si mislis

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
Abe donekade si vo pravo ama sto mu se sekiras na toa diplomata?

Na zapad nikoj ne te prasuva kade si studiral! Ednostavno ti go cenat Kvalitetot.

Shto ako studiras na Harvard ako posle toa bidis kako tele pred sharena vrata! A ima i takvi baagi. i da dodam deka tie sto studiraat na Harvard
se daleku pomalce obrazovani od deca sto studiraat na drugi Fakulteti koi sto ne se brojat za elita. Pishuvam od poznati primeri vo moeto blisko opkruzhuvanje koi imaat prosek na zavrsen Master Studii so 1,25 ili vo prevod po Makedonski 9,75.
Треба да знаеш дека посебно во Германија прашуваат каде си завршил.

Gesendet von meinem SM-S901B mit Tapatalk

Член од
24 август 2017
Мислења
615
Поени од реакции
1.400

Samo aj nema vrska.
Brat ne mojsh da go sporedvish Harvard so bilo koj drug, prvo 20% od najakite studenti niz USA dobivaat 100% besplatna stipendija , drugite 80% komplet gi koshta okolu 300k za cetiri godini toa samo viskokata "aristokratija" mojt da si go pripustit, drugo I to kako e biten stepenot na studii spored poso preku to ti se presmetvet godisna plata, vo Harvard glavniot fokus I'm na tie so stipendii poso procenale deka se od posiromasni familii I od niv se ocekvit da grizet na veliko posle studiite I da ostaet beleg vo usa, najbitno vo Hardvar ti e mindsetot sho ti vo vsadvet I prestizot sho go dobivas "above all" zs ko ke apliciras tie sekogas imet prednost, za sporedba bivsa YU imase najak sistem za obrazovanie do pred Cambridge programata ali sve to za dzabe koa najgolem del teletabisi izlegvea

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.880
Поени од реакции
25.349
Треба да знаеш дека посебно во Германија прашуваат каде си завршил.

Gesendet von meinem SM-S901B mit Tapatalk
kaj vas bar prasuvaat, tuka odma ti ide rezimeto u korpa i sledi ona deka ne si uspeal ovoj pat bla bla bla :toe:

Член од
4 октомври 2019
Мислења
587
Поени од реакции
1.275
Toj Paris London univerzitet go cistev 4 meseca vo odelot kaj sto razlozuvaat kletki od kancer. I'm go frlav autoklaviertes gubreto so spricovi, toj otsek imase golemi rezultati bas zboruvav so studentite I profesirite po sto bev niz biroata.... najevtino ti e 400 evra da dades da ti proverat krv da ti otkrijat koja alergija ja imas kako najevtin trosok....star univerzitet mislam.i ne e skap za studiranje... jas imam Ekonomski na Sv Kiril I Meto. Dvata univerziteta se kako nebo I zemja samo sa se sporedi koj bilo otsek so koj bilo nas univerzitet....

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.968
Поени од реакции
41.293
Ништо страшно со УКИМ, едноставно си го наоѓа неговото вистинско место во кое одамна припаѓа, а тоа е на дното. Не може на Економски факултет да се предава материја од пред 20 години, и да се учат стандарди кои повеќе не се применуваат во било кое сметководствено биро, и да биде во топ 2000 универзитети. Не може со години професорите да условуваат студенти да им ги купуваат книгите за да можат да ПОЛАГААТ на испит, и да очекуваш да биде во топ 2000 универзитети.

На медицински за полагање патологија имаш одредено колку студенти смеат да положат во една испитна сесија, а тоа најчесто e бројка што можеш на раце да ја изброиш, а полагаат преку 200-300 студенти.

Едноставно се додека се применуваат тие комунистички мантри останати од Југославија УКИМ ќе тоне, и со право ќе биде тоа.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.631
Поени од реакции
8.448
Toj Paris London univerzitet go cistev 4 meseca vo odelot kaj sto razlozuvaat kletki od kancer. I'm go frlav autoklaviertes gubreto so spricovi, toj otsek imase golemi rezultati bas zboruvav so studentite I profesirite po sto bev niz biroata.... najevtino ti e 400 evra da dades da ti proverat krv da ti otkrijat koja alergija ja imas kako najevtin trosok....star univerzitet mislam.i ne e skap za studiranje... jas imam Ekonomski na Sv Kiril I Meto. Dvata univerziteta se kako nebo I zemja samo sa se sporedi koj bilo otsek so koj bilo nas univerzitet....
I sega odi objasni mu na kano kolku vredi toj fakultet kade sto predavaat profesori sto zavrsile Harvard i se 20 godini sudii vo medjunaroden sud.
Za nego tie bile sljamot.

Kajgana Shop

На врв Bottom