Пукање во школо во Белград

Член од
5 март 2018
Мислења
16.769
Поени од реакции
19.077
Не мора да значи дека јас ќе им ги наметнувам на моите деца моите ставови. Ова е јавен форум и секој треба да има право да си го каже ставот, колку и да е надвор од генеричното размислување.

Според мене Коста е лигуш, слаба вајда. Му правеле булинг, и место да најде решение он зема да убива луѓе. У никој случај не направи масакр заради било каква идеологија, така да татко му може само да го кривиме за тоа што не го воспитал син му, иако мислам дека скоро ниедно дете не е од дома научено како да се справува со булинг и слични работи.
Ако утре некој твој близок, син, ќерка небитно ќе има иста идеологија како левичарите дали ти ќе оправдаш ако некој го застрела ?
И на крај краева како шо збораш,ако јас го воспитам моето дете да има поинакви ставови, нема шо да се замарам левичари, десничари, лџбт кур се треси.
Не ме засегаат тие ствари и то е то.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Таткото на терористов пробал да се самоубие во притвор.
Жално.
Сигурно враќа низ мисли дека имал навестување од синот што планира да стори, според однесување, поставени прашања, муабет на тема, нешто ... секогаш има, никој убиец не е совршен па да не остави претходно траги, но другите се презафатени со себе или нешто трето, па не го земаат тоа сериозно.

Од друга страна, Коста чека да го пуштат, и прашувал кога ќе излезе. Каде мисли да оди?
Дом веќе нема, мал е за на улица сам да живее. Еве, не разбирам, каде мисли да живее? И како?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.955
Поени од реакции
42.679
ќе го пуштат у некоја лудница.

Член од
17 април 2023
Мислења
275
Поени од реакции
362
Од друга страна, Коста чека да го пуштат, и прашувал кога ќе излезе. Каде мисли да оди?
Дом веќе нема, мал е за на улица сам да живее. Еве, не разбирам, каде мисли да живее? И како?
Кривичниот закон битно го читал но очигледно не зел се' у предвид, детево сериозно е малоумно ако мислел дека ќе продолжи нормално да живее после масакров.
Излегува дека толку бил социјално изолиран што изгубил допир со реалноста.

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.725
Поени од реакции
2.497
Ако утре некој твој близок, син, ќерка небитно ќе има иста идеологија како левичарите дали ти ќе оправдаш ако некој го застрела ?
И на крај краева како шо збораш,ако јас го воспитам моето дете да има поинакви ставови, нема шо да се замарам левичари, десничари, лџбт кур се треси.
Не ме засегаат тие ствари и то е то.
Ако мој син или ќерка се води по левичарска идеологија има да го откажам у службен весник. Тебе може не те засегаат тие работи, ама ете некој го засегаат.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.769
Поени од реакции
19.077
Ако мој син или ќерка се води по левичарска идеологија има да го откажам у службен весник. Тебе може не те засегаат тие работи, ама ете некој го засегаат.
Абе нема грешка. Колку рекле така како тебе па ене ги дремат ко мисири.
Не ми одговори на прашањето, дали ќе оправдаш ако некој ладнокрвно го застрела твоето дете ако има поинакви ставови од твоите ?

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.725
Поени од реакции
2.497
Абе нема грешка. Колку рекле така како тебе па ене ги дремат ко мисири.
Не ми одговори на прашањето, дали ќе оправдаш ако некој ладнокрвно го застрела твоето дете ако има поинакви ставови од твоите ?
Зависи колку му се поинакви од моите. Ако иде у крајности со воук културата не само што ќе оправдам ако некој го застрела, туку нема ни да го жалам.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.769
Поени од реакции
19.077
Зависи колку му се поинакви од моите. Ако иде у крајности со воук културата не само што ќе оправдам ако некој го застрела, туку нема ни да го жалам.
Гарантирам дека не си сеуште родител, а ако си, тогаш жално.

Член од
17 март 2011
Мислења
140
Поени од реакции
135
Ти си тешка ретарда.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Во болница починало уште едно девојче што беше тешко рането во масакрот. 10-та жртва...

Член од
21 мај 2021
Мислења
790
Поени од реакции
1.659
Овие работи од кој ти се плашиш воопшто не можат да се водат како левичарски идеологии.
Овоа ти е некој нездрав либерал-фашизам што допирна точка нема со левичарските идеологии.

Член од
6 декември 2022
Мислења
960
Поени од реакции
1.463
Едно е да имаш различно мислење за нешто друго е да шириш омраза и да оправдуваш убиство на деца.

Со такво мислење немој да ве чуди шо излегуваат изроди како Коста Кецмановиќ.
Пример, какво дете ќе израсне покрај родител кој е полн со омраза и насекое оправдува и ги возвишува таквите убијци,без разлика кој бил мета на нападот и која била целта.
Не ме чуди и таткото на Коста да е истомисленик, па видовме сите како се заврши.
Добро е учителке ај сега на пауза иди си на кафе со колешките.
Типичен феминацистички пристап: злоупотреба на длабока трагедија за окупација на морална висорамнина и проповедање демагогија од истата, криејќи се токму зад жртвите на таа трагедија.
“Со такво мислење“, “како не ви е срам“, “не ли ви е жал за жртвите“. Од сите што дискутираат тука на Чолизмо најмалку му засвире за жртвите, ама ете видел шанса да испадне паметен.
“Родител полн со омраза“, кој родител- во куќата на Коста сите меѓу себе биле странци. Погледни како мајката глатко си ги изми рацете од сопственото дете. Тој е родителот полн со омраза.

Kajgana Shop

На врв Bottom