Вака дечко, ако јас речам: многу добро знаеш дека сестра ти е хххххх, не ја прави навистина хххххх. Тоа е само мое тврдење и треба да понудам доказ за истото. Многу добро знаеш - се празни зборови
Ако сестра ми е хххх и ти кажеш дека е, а јас викам само дружељубива е, не ја прави не ххххх. Тоа твое тврдење е на место, кога веќе сестра ми е ххххх. Исто и ти, многу добро знаеш што ти пишувам, но не ти одговара на навијањето.
Ако Украина капитлирала по72 часа, со кога војува Русија во Бахмут? Која дрога ја користиш ти?
Со нато, тоа не е некоја мистерија, и сам знаеш.
Ако РФ планирала пет годишна војна и планирала да ги ротира трупите, зошто не направи унапред мобилизација? Зошто направи мобилизација од кога изгуби 50% од веќе освоената територија? И тоа ли е дел од големата слика?
Затоа што буквално планот го спроведуваат на дело, зашто да мобилизира пред време кога со минимални ресурси на подолг рок си го толчи толку импотентното нато? Зашто да направи предвреме мобилизација и да го изгуби моментот на изненадување кога во први 72 часа ја капитулирас Украина? Ама и ова добро го знаеш, ама ако, јас место тебе ќе го пишам, нема да го остаиме намерно испуштено од твоја страна.
НАТО и го даде старото оружје на Украина и дел од новото за да плати материјална цена да го ослаби својот противник. Русија заглави во гомна до гуша а ниту еден НАТО војник не умре. Јака зделка ако ме прашаш мене.
Русите заглавиле во гомна, а нато има проблем со залихи на оружје, рецесии, инфлации, банкроти, политички порази и оставки на безброј поддржувачи на нацистите, протести, немири, исцрпени можности за понатамошна воена помош, проблеми и недостстоци у своите армии итн. Русија у меѓувреме, се враќа у топ 10 економии уз најмала инфлација и рекорден профит од надворешна трговија, работи и успева во забрзана дедоларизација, креирање алтернативна резервна валута, се тепаат кој попрво да се приклучи на брикс.
И се ова ти не го знаеш, така? Нисам изавде? Како да не ти речам и сам знаеш, јер за овие податоци не треба да си некој страствен следач на конфликтот, обичен гледач на вести, макар и на ЦНН, ги знае овие работи. Кога со намера не ги пишуваш, секако дека ќе бидеш потсетен дека ги знаеш. Може од што толку навијаш за нацистите, па мозокот несвесно ти ги потиснува тие информации па затоа не ги спомнуваш, па се љутиш што ти викам ги знаеш. Тоа е здравствен проблем и треба да си побараш соодветна професионална помош. Но знаеш дека не е тоа проблемот, туку обично навијање и динајл на реалноста.
Ти во овој пост покажа и докажа дека реалноста не ти е јака страна и немам намера да барам твои постови од лани. Не фала
Ете го твојот синдром, се што може да ти го наруши верувањето во твојата бајка ти прави стресови. Не се плаши, прочитај и факти што не се совпаѓаат со твојот поглед. Не дека ако викаш русија е во гомна а нато цвета секој ден по 100 пати, па некако магично тоа ќе се преточи во реалност, кога уствари е скроз обратно.
Имај поздрав и стискам палци да оздравиш побрзо.