мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 18.849
- Поени од реакции
- 23.210
Sto e bitno koj kakvi oruzja ima( bitno e ali ne e toa poentata ). Ima vrska oruzjeto, no ne e samo oruzjeto odlucuvacki faktor, ima i komandata, generalite, stratezite koi go osmisluvaat planiraat seto toa, vo slucajot Rusite. Dobro be od voena gledna tocka ova vi lici na uspesna akcija, deka ova im bil planot. Da se baftaat za edno ebeno gradce cela godina, da izgubat za nekolku dena teritorija i gradovi koi gi osvoile so maka i krv i se toa da bidi nekoj master plan, kao taka trebalo da bide.Еве батали муабетот, де пиши какви орудија се користеја против козарите, какви орудија имаа козарите, и што беше асот да ги прегазат?
Или ако ти е полесно ете ја Србија за анализа, гарант имаш повеќе податоци?
И нема навивање, сакале или не светот се смени, и не очекува доста тежок период (веројатно уште позаебан од почеток на Студена војна).
Денес БРИКС, утре воен сојуз од истите земји, а во тој случај секоја прокси војна ќе биде како оваа во Украина. Ако ја почне НАТО ќе пратат купишта оружје другите и ќе се толчат до последен војник од таа земја, и обратното.
Eve ti ja spomnav Oluja kako primer za uspesna ofanziva na dve srazmerno ednakvi armii i po vojnici i tehnika. Tamu nekoj dobro si ja zavrsil domasnata, nekoj ocigledno spiel na casovi.
Znaci ne zboruvam globalno so se desava, strogo za voenata operacija vo Ukraina zboram. I mene mi e od interes Rusite rastur da napravat, no na teren cisto fijasko im se desava sega zasega, navivale vie ili ne. Zosto kako ne znam, ali sto ne ja biva rabotata, ne ja biva.