Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.861
Зашо ги викаш ИСИС побогу. :D

Им дојдоа во нивна држава да се борат, што требаше да праат. Да легнат да умрат?:LOL:

Плус докажано ратоборен народ. Друг згрешил што ги потценил.
Автоматски споено мислење:

Со 300.000 исполнија се што им беше зацртано. Херсон и Запрожје им се добивка од ризикот кој го превзедоа.
Ова мислам дека и најголемите оптимисти во Рускиот генералштаб се плашат да го кажат :D

Којзнае колку луѓе коски оставија таму кај Лиман и Изиум, а ги изгубија за пет дена. Зацртано у пичку матер. И тој главниот град на руската провинција Херсон што го дадоа без борба. All part of the plan.

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.865
Поени од реакции
2.845
Наводно вагнеровци се рабиени...

„Naša vojska beži. 72. brigada je jutros izgubila tri kvadratna kilometra, gde smo izgubili oko 500 ljudi“, rekao je Prigožin.
Оваа страшна руска војска и тоа дека располагале со најсилно оружје во светот на крајот излезе дека било само мит.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.164
Поени од реакции
22.744
Situation north of Bakhmut: Russian Army managed to capture more trenches adjacent to Khromove-Chasiv Yar road, which is under complete fire control (but not physical one).

IMG_20230510_165036_213.jpg

Член од
12 март 2009
Мислења
20.169
Поени од реакции
16.304
Shto e poskapo, soborenata Kinzal ili taa shto ja sobori, Patriot?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.785
Поени од реакции
10.592
Shto e poskapo, soborenata Kinzal ili taa shto ja sobori, Patriot?
Патриот негде 3 до 4 милиони долари по ракета…
Кинжал околу 4мил ја проценуваат, ама не ја продаваат надвор од оружените сили на РФ!

У секој случај немаат соборено Кинжал! Тоа “наводното” соборување, е апла пропагандна војна! Да не ги барам сликите сега, јас и ти да земеме да фрлиме некоја канта, ист “кратер” ќе направиме… сосе трева бусен убаво собрана, превртена за сликање ;)

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.268
Поени од реакции
15.382

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Зашо ги викаш ИСИС побогу. :D

Им дојдоа во нивна држава да се борат, што требаше да праат. Да легнат да умрат?:LOL:

Плус докажано ратоборен народ. Друг згрешил што ги потценил.
Автоматски споено мислење:

Ова мислам дека и најголемите оптимисти во Рускиот генералштаб се плашат да го кажат :D

Којзнае колку луѓе коски оставија таму кај Лиман и Изиум, а ги изгубија за пет дена. Зацртано у пичку матер. И тој главниот град на руската провинција Херсон што го дадоа без борба. All part of the plan.
Седум до седумнипол милиони од прилика дадоа Русите. Заедно со сите топтан тенкови.

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.529
Поени од реакции
2.626
Европскиот ИСИС, а го дупи цитро за фашизмот. Абе прав колбас си да си ебиш пиперката :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom