Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.511
Абе со Ефтов да не сте колеги? Тој малку порано од тебе го продаде кучатаDaj sega klipce od kontraofanzivata na Ukraincite i kako toa se pravi za nekolku dena, a ne skoro nepolna godina.
Автоматски споено мислење:
Со 2% од буџетот на секоја земја од НАТО ако не изедат нуклеарка оваа година, нема кога. А и ако не сиби пиперот цела ЕвропаВладе има поента, одпрвин и јас ја имав неговата поента. Ама мислам дека многу поглема игра игра Русија, одколку да е само слеп јуриш. Како можеме да ги цениме акциите како успешни и неуспешни, ако не им ја знаеме целта. Не се покрена нато за џабе, цело оружје да го даде во Украина. Ние буквално све што имавме, дадовме. Ни го одземаа оружјето, буквално немаме со што да се браниме. Не само нас, на цел источен блок на нато. Не е дека нато не е во паника, како што сакаат да покажат, оружје од неколку источноевропски армии до сега Русите уништија во Украина. Кој си мисли дека тоа е успех на Украина, гадно се лаже, заедно со опремата, гинеа највеќе Украинците. Сега демек се надеваат на западново оружје, ама незнам... Како што ми оставаат впечаток про-Руските медиуми, Русите едвај чекаат да дојдат леопардите, челенџерите, а поготово бредлињата.
Не им треба под окупација, туку да ја вратат во среден век, и да се потпише договор на писмено за неутралност, фактички купување на време. Малку територија имаат тие, до Украина им е дојденоПрашање е дали РФ може да се впушти во децениска војна. Имаше процени дека секој ден на фронт чинел 966 милиони долари. Не знам дали е тоа точно но и да не е, сепај расходите се огромни.
Тука се и мртви, ранети, инвалиди, дезертирани, забегани, исчезнати, заробени...
Мислам дека ќе се согласиш дека крајна цел на Путкин е бришење на украинската државност и окупација на таа земја, колку е реалнично тоа да биде успешно окончано. Па дури ви такво сценарио цел народ по Украина е вооружен и ќе си имаат проблеми со асиметрикал ворфер.
Не, тоа беше на план на сите Макодонци па и остали етницитети.
Јас никому не забранувам нешто нит сум во позиција тоа да го правам. А несогласувањата се основа на секоја дебата. Не сум вреѓал никој кој бранел име или знаме. На крају краева ова е виртуелен форум ништо повеќе ништо помалку.
Жалосно. Како и во личниот живот така и со живот на државите доаѓаат решавачки моменти, а тоа беше 1991.
Тука беше и еден друг момент кој им даде на арнаутите ветар во едра.
Евентуално да им ја дадат на чеченците и Вагнер, и да им ебат мајката со диктатура.
Па не почнала, која гледаш нуклеарки досега?Русија влече Т-55ки во Запорожје заедно со тие пешадиските возила 80 години стари, а тука на темава се пишува “Русија уште сериозно не почнала да војува” или дека Русија ја потрошила целата воена опрема на НАТО.
Хесусе Кристе ова ни по српски форуми го нема.
Ако почне и јас и ти ќе си куцаме од некој бункер, или пак ќе мирисаме на скара.
Не заебавај козарите едвај имаа RPG-7, противоздушна одбрана каква што се користи тука, и количински, плус артилерија, немало во ниедна војна на САД.Sto so Afganistan? Si mislis deka si zaminaja od tamu radi edni kozoebaci.
Globalnite interesi se izmestija i Afganistan ednostavno go izgubi strateskoto znacenje sto go imase koga go okupiraa i povekje ne se isplakjase da go drzat pod svoja kontrola. A go okupiraa za kolku vreme, mesec dva? I ne zaboravaj deka im ostavija na poklon oruzje koe ni na son nemozea da go imaat Talibancite. Mislis toa e slucajno?
Smetam.
Pred faktite i bogovite molcat, ne pak jas.
Ova vesela matematika so Darko ke si ja pravis .
Ne ti ja sledis. I ne ne mora da mi veruvas na zbor. Slobodno proveri sto jas napisav, a sto ekspertite tuka pri samiot pocetok na vojnata, operacijata ili kako i da miluvas da ja narekuvas. Ova vie sega sto go pisite, Jas uste togas vi go napisav detalno objasneto, ko na deca so se veli.
Последно уредено: