Часовници

Многу ме љути што не знаете да направите дискусија и одма удирате забрана дека нема повеќе дискусија на темава .Јас не се осмелувам не сакам и вие . Не знам шо приватизирате тема . Дискутираме,разговараме,разменување мислење,и мене не ми се допаѓаат мислења на некои ама ќутам .
Автоматски споено мислење:

Кај луѓе со кардио или епилепсија и тоа како е од помош . Мериш пулс,стрес . Имаш и итен повик при слошување за помош. 10 минути ти е над 100ка пулсот, понекогаш не си ни свесен имаш алерт дека не си добар . Тоа може и да иницира епи напад или миоклонични трзаеви не дај боже
За ова што го збориш не ти треба смартуоч, доволно е да си претплатат како бабите во Германија едно вакво чудо и кога му е лошо, само го стискат дугмето и уоала: за 10 минути имаш возило од брза помош да те собере.

Иначе ко ќе ти е лошо додека да дотипкаш на тоа екранчето за са видиш, може да биде и касно.

За ова што го збориш не ти треба смартуоч, доволно е да си претплатат како бабите во Германија едно вакво чудо и кога му е лошо, само го стискат дугмето и уоала: за 10 минути имаш возило од брза помош да те собере.

Иначе ко ќе ти е лошо додека да дотипкаш на тоа екранчето за са видиш, може да биде и касно.
Докторе, у реду е… олабави!
Знаеме дека многу побитно е бојата на часовникот да ти одговара на кошуљата, или ремчето на чевлите!
Или така нешто беше.. треба да си купам Теа Модерна за да поднаучам… (сељак сум си јас)

Чим ти праи ќеиф, уживај!
Ама не ги гњави останатите 99% од популацијата со твоето хоби..
Тука негде сте со колекционерите на поштенски марки…
Само што тие за жал не можат да си ја залепат омилената марка на рака за сите(нула) заинтересирани да ја видат.

Докторе, у реду е… олабави!
Знаеме дека многу побитно е бојата на часовникот да ти одговара на кошуљата, или ремчето на чевлите!
Или така нешто беше.. треба да си купам Теа Модерна за да поднаучам… (сељак сум си јас)

Чим ти праи ќеиф, уживај!
Ама не ги гњави останатите 99% од популацијата со твоето хоби..
Тука негде сте со колекционерите на поштенски марки…
Само што тие за жал не можат да си ја залепат омилената марка на рака за сите(нула) заинтересирани да ја видат.
Не знам што се осети прозиван?

Sto ce recite za mojava Amfibija:pos:

Za nurkanje do 100m

16834084106057825648069458322538.jpg

16834084447717164244860540009402.jpg

Не, ај вака озбилно…

Да постигнеме концензус тука на темава, и да имаме конструктивна дискусија…

Еве јас ќе изнесам теза, дека саатот, и било кој саат е курч или мода кај 95% од луѓево што ги носат!
Еве, имам колешка што има епл вач 7, и просто туга је да ја гледаш…
Само чита нотификации ако е метро подалеку од телефонот, и чат-пат се јавува ако е две метра подалеку од него! :tapp:
Али битно има и ајфон и макбук на маса…
Нели тоа е тоа свето тројство!?
Тие што се повише у тренд, што као возат точат, пијат смути и носат карирани панталони, кај нив иде Гармин, и тоа ни мање ни више Феникс..
Јбг, некој е поскромен, и ќе помине и со чкљ марка… ама нели, битно е да му измери колку пати ја кренал раката додека бил на кафе?!
Ама за сите овие е битно да им титне кога ќе им го лајкнат сторито или сликата?!?

Е тоа ти е друже 90++ проценти од јузер базата на смартвачите..

Да преминам сега на кварцните или механичките… (не дека имам богзнае какво искуство со нив..)
Едната технологија умрела пред 15, другата пред 50 години!
Останатото што го мислам за нив веќе го напишав, па не би да се повторувам…
Да се помириме дека се модни детаљи и тоа е тоа…
(едино мислам дека дигиталните Касија можат да бидат корисни ако имаат лап-мемори и се користат за пливање,трчање… или пак во средина каде се изложени на удари, прашини)
Тоа е тоа..

И за крај, го изоставив малиот процент на смартвач јузери, кои го користат саатот исклучиво како фитнес тракер!(јас сум тука)
Е за ова е ненадмашен, и секоја година стануваат се подобри и попрецизни!
Сакал некој да признае или не, ама веќе целосно заменија гломазни и скапи уреди!

Имам и уште многу да додадам.. ама ме мрзи веќе да куцкам… ја разбравте поентава што сакам да ја кажам..

Inace da se vratam na Casovnici sto vikaat Germancive Meisterwerk.
Poubav i poprezizen ne sum videl od ovaj,

Les Cabinotiers Celestia Astronomical Grand Complication 3600

Vacheron-Constantin-Les-Cabinotiers-Celestia-Astronomical-Grand-Complication-3600-thumb-2000x1...jpg

A eve vi i video da vidite Kako raboti i kako e izraboten. Izraboten so tourbillon i ima bez "navivanje" rezerva od 3 Nedeli. 64 Rubili i kup Compilation.

Sekoja cest na toj sto go izmislil. Ednostavno 514 delovi da gi napravis do milisekunda tocno da rabotat e ednostavno sovrsenstvo.
Casovnikov ima Lice od dvete strani i go prikazuva cel soncev sistem .

Da ima i drugi slicni vakvi sto mozat uste povejce i kostaat milioni.
Ama ovaj casovnik e napraven spored dimenziite za nosenje na raka i ne samo za reklama na TV i cuvanje vo Safe.

Последно уредено:
И за крај, го изоставив малиот процент на смартвач јузери, кои го користат саатот исклучиво како фитнес тракер!(јас сум тука)
Не одговори, кои модели се добри како тракери? Мислам настрана од Apple.

Ne me prasa mene sepak od licno iskustvo,

Huawei Gt3 Pro i Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Dvata se prezizni i gi imaat skoro istite funkcii.
Sekoj od niv si ima svoi prednosti no i maani.

Gt3 pro 14 dena Baterija
Ama se odi preku edna Kineska Aplikacija (Spionazha) , sto i bese pricina da go prodadam.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro Baterija 3-4 dena , Sloboden sistem bez spionazha , AMA za 100% iskoristuvanje vi treba Samsung telefon ili Vreme za da
go izmanipulirate da raboti i so drugi Telefoni.

Inace za da se napolnat od 0 na 100% im trebaat otprilika 1,5H
Sto za mene ne e nikakvo zamaranje.

Сум пропуштил да го видам прашањето…
Мој другар користи Гармин Форранер. Многу е задоволен…
Јас бааѓи се загуглав и читав ривјуа, па отидов на Епл.
Хуавеи од кинеските се прецизни исто…
Фитбит нијанса заостанува, а по ново и се плаќа као претплата за нив..
И тука некаде би требало листата да заврши..

Битно, од мое лично искуство можам да препорачам само Епл! Да имам подебела рака би отишол на ултра без размислување.

Едит: а зависи и за што ти треба… Епл генерално е најдобар во сите категории, но има слаба батерија. За ултра-маратон, крос-кантри или планинарство како поспецифични дисциплини, Гарминот е подобар со тројна навигација и батерија што трае со денови!

Последно уредено:
И јас го имав тој план, али кога ми кажаа дека треба да го носам цело време за да оди точно, еднаш годишно на "технички преглед" за подмачкуење демек, кое сигурно ќе кошта колку еден кварц на касио со сафирно стакло и никад нема да бидам сигурен дека саатот ќе биде во минутата прецизен, се предомислив.

Плус разбрав дека има кинески копии со ЕТА механизам за 500 евра кои дури и искусен часовничар со многу напор може да открие дека се фалсификат, тогаш па ептен ми се скрши филм.
Не се само Кинески копиите,еден италијанец од колегиве се понуди да ми среди за 800,ама не е тоа поентата.Знам доста луѓе што купија скупи саати и после поврат ддв бараат :D таков саат е животен стил,влагаш и го купуваш у продавница без да молиш за попуст,тоа е животен стил,не е само да купиш таков саат.

има кинески ролекси што се подобри од ролекс, е толку се напреднати копиите. Кинезот е совршен, ролексот го познаваш по фалинките.

има кинески ролекси што се подобри од ролекс, е толку се напреднати копиите. Кинезот е совршен, ролексот го познаваш по фалинките.

Затворете ја темава, доста е.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Затворете ја темава, доста е.

Sent from my iPhone using Tapatalk

што да се затвори, имам видено секакви копии на јутуб, имаш копии што коштаат многу пари и се скоро совршени. Само човек што стварно се разбира од ролекс може да ги препознае.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom