Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Очекувани исходи :D

Уште од минатото коло се спремаме за баражот, тоа е тоа.
Барем да опстане Тетекс, а се надевам и Саса.

Па со ова ние уствари се донесовме у ситуација да стрепиме до крај. Иѕгубиме ли од Пелистер у вторник, идеме у Гевгелија на ражањ....

Па со ова ние уствари се донесовме у ситуација да стрепиме до крај. Иѕгубиме ли од Пелистер у вторник, идеме у Гевгелија на ражањ....
Вардар од Миравци (Гевгелија), ша ла ла ла ла ;) :D

Поздрав до мојот другар @Skopje Rossonera и неговиот омилен тренер Калц :icon_mrgr: СК-ТЕ
Па мене би ми било срам да се радувам на вакви лакрдии како денес и прошлата со Пелистер, ама вас очигледно не. Тоа и го пишав уште пред една недела. Славете ја слободно победата у местен меч против кадетско-младинскиот тим на Вардар.

Па мене би ми било срам да се радувам на вакви лакрдии како денес и прошлата со Пелистер, ама вас очигледно не. Тоа и го пишав уште пред една недела. Славете ја слободно победата у местен меч против кадетско-младинскиот тим на Вардар.

Najloso e sto idese na SK3 vo zivo, neznam so koj pamet im go dale ovoj natprevar za prenos koga se znaese od napred, komentatorot go fati sram duri na krajot koga sudijata dade 2 minuti prodolzenie rece, eve i sudija zna sta se desava ‍♂

Само немој да се нервираш :icon_mrgr: Се радувам.. а коа ќе почнеш и ти да се радуваш на вакви лакрдии тогаш Вардар ќе влезе во 1-ва лига зошо така функционира 2МФЛ. Позз и со среќа во баражот.

А бе да не се правиме мутави, вакви работи ич не сакам, ама па лицемерни работи уште повеќе, јавна тајна е дека вашите екипи си го даваат меѓу себе ама ете сега се случи со Вардар и цела јавност само за тоа збори. Значи одвратни се сите или нека критикуваат секогаш кога има неправди или нека не го ставаат Вардар во уста.

A како местење во светските лиги да не постои. Секогаш сум за да му се помогне на некој клуб, ме боли цевот дали нивниот конкурент е оштетен, потово во македонските лиги.

A како местење во светските лиги да не постои. Секогаш сум за да му се помогне на некој клуб, ме боли цевот дали нивниот конкурент е оштетен, потово во македонските лиги.
Се јави конечно

Па на друг клуб можеш да му помогнеш тебе ако не ти треба, а во ваква ситуација си пукаме во здрава нога поради некои идеали кои за чудо не постојат кога на нас ни треба нешто. Сетете се кога испаѓавме од 1 лига како по ред не искасапија и Силекс и Пелистер и Ѓорче и Работнички.Тогаш немаше Македонштина.Да не зборам за истиов овој денешен тренер на Тетекс кој го вадеше стапот на сите нас кога испаднавме пред фузиијата со Миравци. Фудбалерите ионака беа утепани, ова денес ги дотепа, имате другари меѓу нив сигурно, прашајте ги како се осеќаат. А треба да изгинат за победа за непуни два дена....

Последно уредено:
Само немој да се нервираш :icon_mrgr: Се радувам.. а коа ќе почнеш и ти да се радуваш на вакви лакрдии тогаш Вардар ќе влезе во 1-ва лига зошо така функционира 2МФЛ. Позз и со среќа во баражот.
Па Вардар докажа и покажа дека може и без купени утакмици да си конкурентен за влез. Е сега на сите внатрешни проблеми, толку се силите плус веќе видените местенки на шконтурските екипи кога ќе се земат у предвид, но повторно баражот е на дофат.
Па на друг клуб можеш да му помогнеш тебе ако не ти треба, а во ваква ситуација си пукаме во здрава нога поради некои идеали кои за чудо не постојат кога на нас ни треба нешто. Сетете се кога испаѓавме од 1 лига како по ред не искасапија и Силекс и Пелистер и Ѓорче и Работнички.Тогаш немаше Македонштина.Да не зборам за истиов овој денешен тренер на Тетекс кој го вадеше стапот на сите нас кога испаднавме пред фузиијата со Миравци. Фудбалерите ионака беа утепани, ова денес ги дотепа, имате другари меѓу нив сигурно, прашајте ги како се осеќаат. А треба да изгинат за победа за непуни два дена....
Ма каква македонштина, убаво се виде на дело како што кажа и ти пред две сезони. Си праи некој бајрам со умот. Битно да им заблагодариме на Калцот што бод му нема пуштено на Вардар како тренер и лиглето Кировски, кој го фрлаше дресот вардаров у соблекувална и се праеше поголема љунга од самите нив. Одлука донесена без никаков разум. Нека им служи на чест!

Не верувам дека некој ги сака Калц и Кировски, ама утакмицата им беше пуштена на Тетекс како колектив на нашите браќа од Тетово, а не на нив двајца. На Вардар не му менуваа ништо овие бодови, ако изгубеше Гостивар, друг тек ќе имаше нашиот натпревар. Повеќе сакате Фортуна да опстане во лигава? Вака се отвора шанса и Саса и Тетекс да опстанат.
Убаво е за македонците во Тетово да има македонски клуб барем во втора лига, се знае дека од трета лига запад нема шанси да се вратат назад. Гледајте како е заглавен Напредок таму.

Тетекс лани им ги пушти утакмиците на Силекс, ама они ин ги платија подготовките и котизацијата за лигата, нормално дека ќе им пуштат. Ние 3 пати го победивме Тетекс лани, а они еднаш им скратија бодови на Воска и уште еднаш изгубија при крајот од утакмицата. Ако затребаше да играат за нас, сигурно ќе одиграа.

Па ако не освоиме еден бод со Пелистер и Кожуф на гости (читајте меѓу редови од претходниот мој пост :D, подобро да не ни играме бараж. Таман одморија првотимците за дербито во вторник.

Се изнаместија утакмици последниве кола. Гледајте Беласица како се расфрли со бодови, Саса тепа кај Караорман, Гостивар ги купи сите гостувања итн.

A па и не се прајте многу мајки Терези, Вардар низ годините а и било кој клуб у државава не дека не знаеле да наместат утакмица, па не глеам никој дека се откажал од бодрење на клубот ради такви лакрдии.

Ок беше да им се пушти вчера утакмицата со оглед дека го знаеа резултатот на Гостивар, али ако пробуваат да играат на симпатии дека треба другите македонски клубови да им пуштаат бодови ради зачувување на некаква македонштина во Тетово тогаш треба да заборават на онакви дешавки како против Пелистер или против Саса (или кој и да беше) кога тоа малото удри противнички фудбалер. Испадна дека двата најголеми инциденти меѓу македонските клубови годинава ги предизвикаа они :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom