Пукање во школо во Белград

• Креатор на темата Креатор на темата Sladoledzija
  • Време на започнување Време на започнување
Сите као подобри сте од насилнициве, а сите предлагате ќотек како воспитна „институција“. Едно брдо рисјани на фејсбук со коментари дека треба да се дере и да се убие на сред плоштад - типично рисјански.

Можам да утврдам дека вие кои ги нудите таквите методи, очигледно не сте биле доволно ќофтани како деца, а дека сте биле очигледно е тоа.

Опа, иде признавање на Косово значи.

Може системот спрема уште поголемо ебавање врз народот, па да нема народ со што да се брани.

Pa na tamu mi odi muabetot nekako.
Tuku kazimu na @Ron Burgundy da ne izlegva od doma. Kaj virusi i kursumi letat. I da ne sedi do djamot , za sekoj slucaj ;).

Навикнат си е он дома да си е.
Таман малку се подослободи, те нов сој почна, те децава почнаа да манифестираат човечко лудило, ама кај да е неговите спасители ќе му обезбедат безгрижен живот.

не сум да оди наставников и како пред 50 год да те шлака од што дрмнал две ракии пред работа, туку баш кога има издувани деца, да воспостави ред.

Ама и ти си правиш филмови. Сега дури имаш и поголем број од децата што ќе му вратат на професорот.
Сум бил сведок на соученици од 8одд, каде на професорот му бишеле гуми од колата, 2 девојки со сунѓер и креди мавале наставник, а сум бил титов пионер :anco:

Може системот спрема уште поголемо ебавање врз народот, па да нема народ со што да се брани.

И тоа, но вакво масовно разоружување е пред се мислам припрема за “са тешким срцем драги суграџани и под притиском наших западних пријатеља.....“

И тоа, но вакво масовно разоружување е пред се мислам припрема за “са тешким срцем драги суграџани и под притиском наших западних пријатеља.....“

нова завера @Bafra случкиве се наместени да му се одземе оружјето на народот

Навикнат си е он дома да си е.
Таман малку се подослободи, те нов сој почна, те децава почнаа да манифестираат човечко лудило, ама кај да е неговите спасители ќе му обезбедат безгрижен живот.

Ама и ти си правиш филмови. Сега дури имаш и поголем број од децата што ќе му вратат на професорот.
Сум бил сведок на соученици од 8одд, каде на професорот му бишеле гуми од колата, 2 девојки со сунѓер и креди мавале наставник, а сум бил титов пионер :anco:

Епа ќе му вратат, пошто таков е системов сега. Сакаш да кажеш дека не се решава тоа?
Ќе му вратат и ќе ги избркаат од училиште и позз.
Што ви е бе луѓе, салам сте (без навреда ова)? Сакате да ми докажете дека малолетници на 6-14 години неможеш да решиш? Тоа ми докажувате?
Ти се чини за мексиканска мафија правиме муабет, па излишни се секаков вид мерки.

Пример ние ко учевме имаше останување на кецашите. Сеа НИКОЈ не останува. Што кур тогаш оценки? Сите знаат дека ќе поминат и да си го дрват курот на училиште, наставникот не смее да ги избрка од час, не па да ги остави да повторуваат година.
Ќе завршат средно и ќе ги тропнат некаде со врски. И после не чинел системот, со љубов трбеало а не со чотек.
Чотекот е НЕИЗБЕЖЕН, во сите сфери од државичево.

Никаква завера, Вучко е опортуниста што искористува прилика.

Секој политичар во денешно време ќе искористи секоја шанса да го разоружа, деморализира и ослаби народот.

За 10 - 15 години нема да може да се возат не-електрични автомобили и ќе ти треба специјална дозвола за да јадеш месо.

Пред да почне да бунтува конзервативното крило тука на форумот околу воспитувањето со ќотек,дозволете нешто да кажам,па после тоа два пати преиспитајте се дали треба да се воспитува детето со ќотек.

Чувањето дете под стаклено ѕвоно е едната екстрема во воспитувањето.Детето станува лигаво,меко,нарцисоидно,нема да биде подготвено да се справува со предизвиците кога ќе порасне итн итн...Да не должам многу.

Другата екстрема на приказната е дете воспитувано со строгост и ќотек.Воспитување кое исто така пријатели мои може да развие длабок психолошки револт,внатрешни конфликти,трауми и во краен случај ПСИХОПАТИЈА.
Детето во ваков случај може потсвесно да развие омраза спрема сопствениот родител,но неможејќи да возврати,ќе компензира на друг начин.
Има потенцијал агресијата да ја пренасочи на друг начин,или да стане насилно или пасивно агресивно.

Затоа златната средина е најдобро да се применува.Шамар-два ептен во крајни случаеви,иако и тоа не знам колку е паметно во повеќето ситуации.Значи овоа ептен во крајни случаеви.
Решението е посветување време на детето и разговарање и разбирање на проблемот и ситуацијата,а не веднаш земи сукалото и прекрши го од ќотек.Ти така создаваш страв и детето поради стравот ќе те послуша,а не поради совест и разбирање на ситуацијата.
Родителот кога го тепа своето дете не е целосно свесен што точно прави во ситуацијата.Повеќе се работи за внатрешен страв кај родителот,а оправдувањето секако е дека тоа е за доброто на детето.

Ќотекот создава исфрустирани,послушни личности пред авторитетот,но исто така и склоност кон физичко насилство.
Во Македонија 90-те години сетете се колку насилство и убиства се имаше извршено помеѓу обични луѓе.
Правиме муабет за луѓе израснати со ќотек.Ете какви генерации се создадоа со таквиот стил на воспитување.
Сељаци,хард-кор некултура,влезени во некои беден насилнички филм набиен од родителите и околината.
На истите тие кога ќе им застанеше џандар или нивниот газда пред очи,ќутеа како пички пред авторитетот.Ама битно они беа тепачи и мангупи.

Малку си глуп, никаде не реков наместени, туку може лесно ќе се злоупотребат, како во Нов Зеланд.
Ама ете ти нормално како дислексичен никако точно да прочиташ другите што напишале.

Ќе му вратат и ќе ги избркаат од училиште и позз.
Што ви е бе луѓе, салам сте
Да салам сме. Ги избркаа, исто правеа и во другото школо, едноставно некои си се такви. Еден од дома го тепаа ко магаре, џабе, пак со беше луд, дури на 30г се смири т.е. девојка го смири, значи, љубов :D

znaat, nikogas ne sum ni kriel.

dali sum palel joint pred moite - da.
dali sum im kazal deka konzumiram - da.

dali se ok so sevo ova - ne, no svesni se deka marihuanata i ne e nekoja opasnost so obzir deka imam ispolnet i produktiven zivot, daleku posvesni se deka e podobro da znaat, otkolku da doznavaat od drugi lugje ili da se krijam doma.

mozebi otvorenata komunikacija vklucuvajci ja i za vakvi raboti pridonese za toa denes da ne sum zavisnik od nikakva hemija za razlika od 90% od moite poznanici i prijateli, da nemam tabla jadeno iako sum bil opkruzen so istata i lugje sto ja konzumiraat ili konzumirale i da vodam ispolnet zivot.
И после се лутите кога ви се збори дека сте разгалени, дрски и арогантни и секој што ќе проба да воспостави авторитет над вас го сметате за искомплексиран лик.
Дома ти рекле некад за нешто не? Чим на 19-20 години дуваш џоинт пред татко ти, не верувам дека за нешто друго ќе ти рече не. Или па некој друг.

И порано имаше деца што на 16-17 години пушеа цигари дома ама тие беа многу ретки. Денес секое второ дете на 14-15-16 години пуши цигари и пие кафе и ракија со неговите.

Со вакво понашање каде од најмала возраст им е допуштено све, тие деца после нема шанси да научат да почитуваат авторитет и возрасен човек.

Ok, kotek, aj zensko dete kakov kotek da mu dades koga zasluzilo, ke mi objasni nekoj od muski clenovi?

Оружје + будала(недијагностицирани и дијагностицирани) = масакр

Ќе им го одземале оружјето, бомби и калашникови, пази да не успеат. Накрцани се до заби наоружани ко нација.

И не, не се работи за воспитување, зборење со децата, и ширење лов хепинес, се работи за болест, психички болни и оружје даваат смртоносни исходи.

Џабе и да го воспитуваш и сакаш ако си е психо ќе си остане психо.

Малку си глуп, никаде не реков наместени, туку може лесно ќе се злоупотребат, како во Нов Зеланд.
Ама ете ти нормално како дислексичен никако точно да прочиташ другите што напишале.

Да салам сме. Ги избркаа, исто правеа и во другото школо, едноставно некои си се такви. Еден од дома го тепаа ко магаре, џабе, пак со беше луд, дури на 30г се смири т.е. девојка го смири, значи, љубов :D

ај сега не се вади ја сум бил дислексичен. Тебе ти работи мозочето уште кога се деси ова дека е цела една голема завера. Само ти е срам да се излаеш да не ти се смеат.

Ќе им го одземале оружјето, бомби и калашникови, пази да не успеат. Накрцани се до заби наоружани ко нација.

Ќе го одземаат легалното и регистрираното оружје. Нелегалното неможат да го одземат.

Ok, kotek, aj zensko dete kakov kotek da mu dades koga zasluzilo, ke mi objasni nekoj od muski clenovi?
Ама каков ќотек бе луѓе? Нашите генерации растеа со ќотек, како резултат на тоа имаш истрауматизирани, анксиозни возрасни особи што си ги тепаат децата, како Берик.
Зарем ќе му се силиш на мало дете, физички послабо од тебе? Што го учиш со тоа? "Ако не правиш како јас што ќе кажам, ќе бидеш физички нападнат" и после тоа дете ќе го практикува истото во школо. Најголемите булис се малтретирани дома.
Има и друг начин да воспоставиш родителски авторитет над детето и без ќотек. Син ми има само две ебани години и доволно е да го погледнам за да разбере дека прави нешто што не треба. Две, а не па поголемо детенце кое е способно да комуницира.
Има цели томови испишано за ова, од професионалци, не ги слушајте ова лигушиве тука што јаделе ќотек како магариња по дома.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom