Пукање во школо во Белград

• Креатор на темата Креатор на темата Sladoledzija
  • Време на започнување Време на започнување
бафра, ти си еден испран мозок од теории на заговори. Ти му даваш аргумент, он ти враќа што ако Тесла или Ајнштајн убиеа некого. Интелигенцијата ти е у минус. Па и ќе збори со етикети сум го викал, па ќе те викам кога си алуминец.

Ти благодарам што ја добив кладбата, ќе се напијам и за твое здравје :pos:

Па кај си ти бе пријателе.
Баш сакав тебе да те прашам, бидејќи често само таткото го обвинуваш во постовите, па што би кажал на следново:
– Момчето призна дека често гледал криминалистички филмови, серии, но и документарци за масовни убиства, дури и оние во училиштата. Тој бил особено опседнат со документарниот филм „Американска трагедија“ во кој се прикажува како страдаат мајките на жртвите, но и како страда мајката на убиецот поради тоа што го направило нејзиното дете. Тој документарец го гледал неколку пати и ја идентификувал мајката на убиецот со неговата мајка – вели изворот на Курир:

Мајката на убиецот од документарниот филм ја изедначи со неговата, бидејќи веруваше дека „нема разбирање за неговите проблеми“. Всушност, тој сакал да страдаат мајките на неговите убиени пријатели, но и неговата мајка. Тоа страдање, како и плачот на исплашените и ранети деца, го гледал како еден вид надомест за неговата душевна болка.
Zdravo Bafrich, eve me, gledam deka pak brzash, ne docituvash ubavo i me terash da se pofftaram...
Mene mi se cini deka radiologot mu maval doma kjotek na Kosta... posebno ako ne donese 5 ili bide izbran za natprevar, mama ne se bunela na kjotekot oti kako asistentica na faks ocekuvala i sin i da doktorira neli eden den.

I bash oti mama ne go zashtitila on sakal ona da pati.. simpl ez uan tu tri.

Zdravo Bafrich, eve me, gledam deka pak brzash, ne docituvash ubavo i me terash da se pofftaram...

I bash oti mama ne go zashtitila on sakal ona da pati.. simpl ez uan tu tri.

Те прочитав и првиот пат, но и тука прво таткото го обвини дека го ќофтал, што е тешко за верување во овој случај (изгледа биле блиски со таткото). Истата работа е и во претходните случаеви кога татковците ги обвинуваш за одредени психофизчки проблеми (не велам дека не се виновни), а никогаш не си ја спомнал улогата на мајката за психофизичкиот разој.

Те прочитав и првиот пат, но и тука прво таткото го обвини дека го ќофтал, што е тешко за верување во овој случај (изгледа биле блиски со таткото). Истата работа е и во претходните случаеви кога татковците ги обвинуваш за одредени психофизчки проблеми (не велам дека не се виновни), а никогаш не си ја спомнал улогата на мајката за психофизичкиот разој.
Ne bafrich, ja samo ne sakam generalizacii inaku ima tacki i od dvata pola... mama cesto ja imam spomnato kako pricina za rastenje na infaltilni menchajlds.. od premnogu galenje i pravenje na deteto zavisno od sebe kako potsvesen mehanizam aktiviran od potreba nekoj da ja saka, sinot znae da stane zamena za soprugot na platonsko nivo... a za aktiviranje na toj mehanizam kriv e.. aj pogodi koj! :)

Доколку одгледуваш дете да живее во розов свет само љубов луѓенца стајл, одлегуваш потенцијален плен и жртва на некој Ране битанга или Блерим што лета орли и гледа 400 каљаш видеа на тикток. Не мора да му вадиш душа од ќотек, ама мора да го спремаш за вистинскиот свет, да знае да се одбрани, да не дозволува да биде жртва. Или мислите утре кога некому ќе му пукне филм ќе се брани Мајкл Џексон стајл и сите ќе живеат среќни?

michael-jackson-kinkytwt.gif

И јас сум за тоа да научи да се брани. Но како би се одбранил кога некој што станал на лева нога решил да распали со калашот? Или сите треба да почнеме да носиме оружје на излегување надвор? Тоа веќе стана реалност во Чикаго, не е некој дистописки филм.

Баш сакав тебе да те прашам, бидејќи често само таткото го обвинуваш во постовите, па што би кажал на следново:
– Момчето призна дека често гледал криминалистички филмови, серии, но и документарци за масовни убиства, дури и оние во училиштата. Тој бил особено опседнат со документарниот филм „Американска трагедија“ во кој се прикажува како страдаат мајките на жртвите, но и како страда мајката на убиецот поради тоа што го направило нејзиното дете. Тој документарец го гледал неколку пати и ја идентификувал мајката на убиецот со неговата мајка – вели изворот на Курир:

Мајката на убиецот од документарниот филм ја изедначи со неговата, бидејќи веруваше дека „нема разбирање за неговите проблеми“. Всушност, тој сакал да страдаат мајките на неговите убиени пријатели, но и неговата мајка. Тоа страдање, како и плачот на исплашените и ранети деца, го гледал како еден вид надомест за неговата душевна болка.
Све со резерва треба да се зима што излага од медиумите во србија, ама баш све, дното се во права смисла на збор и прават сторија од дојави кои прашање е и колку се точни, ко на пример 2 дена зборат за стрелиште каде што идел и пукал со пиштол за да на крај испадне дека одел на Airsoft или како и да се вика тоа, каде е дозволено и деца да одат и не користат пиштоли и вистински куршуми.

Небитно тоа, ова со ваквиве информации би го земал со резерва, истрагата е сеуште во тек не верувам дека вакво инфо сега би споделиле оние кои ја водат, не поминаа ни 2 цели дена одма знаат кој документарен филм го глеал па како таа мајка ја едначел со неговата и тн и тн.

Истото е и со графитот вчера, графитот не е стар, графитот е напишан дента откако он ги убил децата, 2 графита такви во близина на школото има, а инфото е пренесено демек стар е графитот и е доказ дека го малтретирале.

Дента кога се деси па ова, една на фејсбук напишала дека ова е братот на тенисерот Кецманович и он затоа дента си ги избришал официјалните профили на социјалните мрежи, што беше уште една лага на која многумина наседнаа.

Пак ќе кажам, све со резерва зимајте од српските медиуми, моментално имаат језива битка за ексклузивни вести што ќе им донесат кликови а кога се така разјарени спремни се да напишат било што, многу се забегани.

Ne bafrich, ja samo ne sakam generalizacii inaku ima tacki i od dvata pola... mama cesto ja imam spomnato kako pricina za rastenje na infaltilni menchajlds.. od premnogu galenje i pravenje na deteto zavisno od sebe kako potsvesen mehanizam aktiviran od potreba nekoj da ja saka, sinot znae da stane zamena za soprugot na platonsko nivo... a za aktiviranje na toj mehanizam kriv e.. aj pogodi koj! :)

Па според тебе таткото ваљда, бидејќи не бил доволно упорен да спречи такво нешто. Но тоа зависи од случај до случај, бидејќи познавам многу стварно многу интелигентна машка особа, кога тоа и го има спомнато на сопствената жена, добил 2ка од неа. Среќа па знаел како тоа после да го амортизира, но 99% од нас не знаеме, а и жените се многу потешки за разбирачка.

Последно уредено:
Па пробавме со само љубоф луѓенца испаднаа најлошите генерации во историјата, што идат и пукаат по школи, па викам ај да пробаме сеа пак на старски начин каде што ќе игра стапчето.
Кога сте пробале со љубоф луѓенца? Ти си пробал лично да растеш деца на тој начин, или од газ го вадиш муабетов?
Каде има пукање по школи, во Данска?

Не знам што да кажам, не си ти крив, растен си со татко што бил во ЈНА. Како беше онаа, „Оче, прости им, не знаат што прават“.

Последно уредено:
Не знам ама единствен шо размислува рационално у темава е @Syn.
Некои луѓе како прв пат да имаат допир со интернет па пишуваат и сметаат за вистинито се што ке прочитаат. Бетер фб коментари :LOL:

Имаше пред малку конференција Вучич, делува изгубено ликот, го прашуваат едно збори друго.
Во секое школо од сега ќе има полицаец, не дека не можеш полицаецот да го ликвидираш и да влезеш пак и да потепаш се.
Ќе имало разорожување на популацијата, 40% од популацијата имала оружје. Ова ќе биде месец два па послем по старо, видена пракса. Гледам по статистики и Македонија не е далеку, 30% од популацијата. Сигурно во одредена заедница таа бројка е и 90%.
Моментално имало премногу лажни дојави, не можеле да постигнат.

Типот што го направил масакрот носел маици за Хитлер и рекол дека го направил тоа заради омаложување. Имал премногу оружје во себе, дури 4 бомби. Влегол во такси и го натерал таксистот да вози до Крагујевац кај вујко му, во спротивно ќе го разнел. Само не ја разбирам логиката зошто воошто не го убил кога таксистот веќе знаел кај го однел и го пријавил одпосле. Изгледа не бил многу бистар.

Па таткото ваљда, бидејќи не бил доволно упорен да спречи такво нешто. Но тоа зависи од случај до случај, бидејќи познавам многу стварно многу интелигентна машка особа, кога тоа и го има спомнато на сопствената жена, но добил 2ка од неа. Среќа па знаел како тоа после да го амортизира, но 99% од нас не знаеме, а и жените се многу потешки за разбирачка.
Ne se praj muabet za toa, tvoja obvrska kako tatko i soprug vo familijata e da sprecish takva rabota - obezbedish separacija na deteto od mama a nacinot na koj se pravi toa e da ne bidesh otsuten.... ednostavno ja sakash i svrshuvash i ko kje i visnat cickite.. pokazuvash ne zboruvash, ne barash razbirachka ami defokusirash.... poshto ona zivee u strav deka kje ja ostavish za pomlad bolji model.. poshto neli ti ko majmun nemash kontrola nad erekcijata... epa bafrich razvivash... za dobroto na decata.

Tuku aj da ne odime nedajboze oftopik, da ostavime prostor na rodenite uf 90's da ni kazat teoretski kako treba da se odgleduva dete..
:coffee:

Само не ја разбирам логиката зошто воошто не го убил кога таксистот веќе знаел кај го однел и го пријавил одпосле. Изгледа не бил многу бистар.
Може жал му било.

Колку што разбрав од нивните медиуми…
Коста бил дете од првиот брак на докторот!
Асистенткава на факултет му била маќеа, сестричката е со неа, но генерално важеле за хармонично семејство…
За се подетално, си има психијатрија…

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom