pa realno ako zememe u sporedba so nas, vie sto ste rodeni, izrasnati, omazeni/ozeneti i zadnjiot stepen na obrazovanie vi e vo Jugoslavija zavrsen, definitivno ste u saksija rasteni, sakal ti da priznaes ili ne.
mene mnogu me fascinira vasa submisivnost sprema avtoritet koja i den denes se pokazuva na delo so molchenje na najgolemite finansiski krazbi i osiromashuvanja na narod vo ponovata istorija, kako i vashiot mozocen sklop koj e gord na toa sto bil tepan od strana na isfrustrirani profesori koi svojot avtoritet nametnuvale preku fizicko nasilstvo vrz deca koi se vo proces na psihofizicki razvoj.
od tamu ne me ni cudi sto denes vasata generacija e taa generacija so najmnogu strav od gazdata privatnjak na kogo ne smeete ni eden zbor da mu izustite, a ne da mu pobarate neplatenite plati da vi gi isplati, kako i kompleten strav sprema bilo kakov avtoritet, pa od tuka zivotnoto nezadovolstvo, kako i kompleksite koi sto gi nosite, sto na forumov, sto vo privatniot zivot.
koga sme kaj filmovite, ne mozes da mi sporedis jugoslovenski film, pogotovo tie sto vie ste gi gledale u vasata mladost so bilo kakov film denes, zarem kje mi ja sporeduvas bitka na neretva so juzni vetar, ili mozebi prljavo kazaliste, bjelo dugme se sporedlivi so crni cerak i ostanati drill raperi/grupi?
aj me interesira - dali ti u tvojata mladost u Jugoslavija bese opkruzen so drogi, kockarnici, brzi krediti, muzika koja sto se fokusira na droga, nasilstvo i prostitucija, televiziski programi od tipot na rijaliti shou, dali vi emituvale togas degenerizam na televizorite, dali mozebi u toa vreme preku pismenca se odvivalo vrsnjackoto nasilstvo?