Јајцето...дека има многу цврсти докази дека пред кокошката имало многу други постари птици ...
А ако прашуваш од што настанала првата птица никој не знае.... можда и од инсект се развила што звучи смешно но можда е и точно....онака го треснав...
Без разлика и тоа прво нешто Бог/or supreme deity го створил...
Но јајцето е постаро дека све настанува од протеини,масти,амино киселини ,витамини...
Нели земјата е од стално...
А во Кина незнам колку е точно што имаат вештачка утроба...
Носиш сперма (таа е составена од витамини,минерали,масти и друго..)
И дете се развива како може тоа вистина....
Јас никаде не спорам дека е све креирано од Бог/supreme being само муабетот ми беше да се изнајде што е тоа што е прво направено.
И каде е тоа прво направено.
Хронолошки:
1. Прво е создадена вечноста.
2. Во вечноста се создадени ангелските редови.
3. По отпаѓањето на побунетите ангели, створени се материјалниот свет и времето.
4. Од материјалниов свет, створени се растенијата, животните и конечно, човекот.
Пред било што да биде создадено, постои Бог Отецот, Кој е предвечен, Кој Го раѓа Синот предвечно, а од Отецот произлегува Светиот Дух, исто така предвечно.
Причина за се‘ што се создадено, е лично Бог Творецот.
Хронолошки:
3. По отпаѓањето на побунетите ангели, створени се материјалниот свет и времето.
4. Од материјалниов свет, створени се растенијата, животните и конечно, човекот.
Пред било што да биде создадено, постои Бог Отецот, Кој е предвечен, Кој Го раѓа Синот предвечно, а од Отецот произлегува Светиот Дух, исто така предвечно.
Хронолошки:
Како бе да не ви се смее човек?
Читај што пишуеш хаха отецот го раѓа синот хахаха.
Како га раѓа, ај објасни.
Кој е синот? Исус? А Адам и Ева су паднати ангели или Адам е прф човек а Ева напраена од његово ребро?
Каша попара. Вечно, предвечно, вау.
Како бе да не ви се смее човек?
Читај што пишуеш хаха отецот го раѓа синот хахаха.
Како га раѓа, ај објасни.
Кој е синот? Исус? А Адам и Ева су паднати ангели илл Адам е прф човек а Ева напраена од његово ребро?
Каша попара. Вечно, предвечно, вау.
Зошто бараш телесни одговори со физички докази за духовна книга?
Проблемот е што никогаш луѓето не виделе ниту знаат што е Човек.
Раскази и приказни само читаат за него.Затоа и вака целиот во прашалници си и со главата удираш бидејќи вонсекој разум е приказната, ако телесно ја разбираш.
А бидејќи духовното во старт го отфрлаш за одговор, продолжи си таков со прашалници во умот.
Не сам ограничен и не ми смета сфи на форум ако пишуемо на дијалекти, кд моеше Андоф у собрание...
Што е кур језиво кажи ми. Камен на грб хаха
Него ајде објасни ми зшто е христијанстфо најрелевантно и највистинито, кд е исти курац пуно сс нереални приказне како и други религие, митови, од било кои цивилиџавие...
И да, ајде муерте објасни ми...
Како воскресна Исус?
Не е добро тоа што го правиш, таа злоба и омраза да биде изразена до таа мера.
Како што одговориле неколку на темава кои се подобро упатени од мене, Воскресението е едно од Чудата, божјото откровение е далеку од можноста за восприемање од страна на рабовите Божји.
Тој е одговорот, сеа знам што ти е муабетот демек медицински е невозможно (а не е така) ете рачунај дека може да било https://en.wikipedia.org/wiki/Suspended_animation или нешто во тој смисол но тоа е само начин за да се објасни нешто кое сеуште е во доменот на Верата.
Многу атеисти, секташи и неверници имаат потешкотии да го сфатат феноменот на Верата. Секој муабет треба да започне од таа точка па натаму.
Покрај кумовски потребна е и латиница, кога некој е еџи треба да биде еџлорд, се знае тоа,
prven mu kazuvash deka si dobrodushen, posle go vregjash (neupaten i glup) pritoa sam se vregjash za da ispadnesh cool i da pomislime deka ete ne se smetash ti za mn pameten, vo megjuvreme TVRDISH deka neshto kje sledi posle vtoro hristovo doaganje (kakov lekoveren glupak), vikash glupaviot ima pristap na net i posle mu vikash ima milion izvori na net i na kraj normalno odkako ispotrese trista gluposti tuka idesh so toj liberalen pederski obid za vadenje od kalta kaj shto ti glupiot ukrafil kje prostuvash na nekoj.
Prosti si ti prven sho si taka lekoveren i ednonasochen.
Нема потреба од навреди и злоба.
И покрај злобата, исмевањето и потценувањето од страна на неверниците, сепак простувањето стои како одлика на Верата и тоа е единствено присутно во историјата само кај оние кои го прифатиле Христа за свој спасител.
Зашто?
Он е дрзок гомнојадец кој нема никаква почит. Влегува во тема за честитање и им вика - Вие сте глупи.
Буквално тоа. И он и уште неколкумина - не знам таму Џонтра монтра.
Спуштите ги газињата на земја и можда некој ќе ве удостои со одговор.
Ако не, јеби га. Баш ќе ми биде криво оти не сте добиле одговор.
Мене лично ме боли кур за вашите таканаречени прашања, за пи-ем-есот на кумановецон и сл. Ја ќе пишувам што сакам, а администрацијта ќе казнува кого сака. И тоа е.
Имало еден куп кои до сега поставувале разни прашања за христијанството и се развивала дебата. Било тоа со почит. Имало луѓе кои одговарале и сл. Не е прв пат. Но, ретко кој велгувал да јаде гомна у теми за честитање.
Не разбирам од каде доаѓа сета таа злоба кај одредени луѓе. Не е само овој еџлордот кумановски, тоа е феномен кој сум го сретнал ИРЛ неколку пати и тоа кај релативно паметни лица.
Како што одговориле неколку на темава кои се подобро упатени од мене, Воскресението е едно од Чудата, божјото откровение е далеку од можноста за восприемање од страна на рабовите Божји.
Многу атеисти, секташи и неверници имаат потешкотии да го сфатат феноменот на Верата. Секој муабет треба да започне од таа точка па натаму.
Напротив, феноменот на верата е исклучително лесен за разбирање. Има два корени, едниот е незнаење, другиот е страв од смрта. Целата вера е практично капитулација на умот пред стравот. Верувам, затоа што е невозможно, рекол Тертулијан, и тоа е веројатно најискрениот религиозен став било кога кажан.
Целата вера е трампа на интелектот за приказни кои ги нарушуваат сите закони на природата за кои знаеме и кои се трудат да го ублажат патетичниот страв од смртта.
Напротив, феноменот на верата е исклучително лесен за разбирање. Има два корени, едниот е незнаење, другиот е страв од смрта. Целата вера е практично капитулација на умот пред стравот. Верувам, затоа што е невозможно, рекол Тертулијан, и тоа е веројатно најискрениот религиозен став било кога кажан.
Целата вера е трампа на интелектот за приказни кои ги нарушуваат сите закони на природата за кои знаеме и кои се трудат да го ублажат патетичниот страв од смртта.
Дали вербата во докторите е нешто слично!?
Зошто им веруваме?
Дозволуваме да не оперираат, делкаат, сечкаат, да пиеме се што ке ни дадат, да не боцкаат?
Ете ти на најпорист пример за верба, веруваш дека ке ти биде подобро...а дали??
Така веруваме и во Бога, не бараме докази, ке видиме на крај
Па точно, но стравот од смрт, од бескрајното ништавило, од ултимативниот крај, од непостоењето е карактеристика на сите животни по еволутивното дрво, но само човекот има свест околу тоа и може да најде нешто повеќе во Чудото наречено живот, raison d`etre за постоењето.
Тоа што изгледа невозможно денес можеби утре ќе биде во домен на возможното, дотогаш останува Верата.
Сепак да се сведе феноменот на само два корени би било претерано.
Верата и религијата имаат став дека човекот може да биде нешто повеќе од она кое му е биолошка предодреденост, да биде битие физичко но и духовно, да ја премине таа условеност на начин разбирлив за секого и секогаш. Откако пралуѓето се загледале кон ѕвездите и започнале да мислат за работи надвор од опстанокот и размножувањето оттогаш имаме потреба за верата, за трансцеденција.
The only reason man has never known God is because he is still in his intellectual infancy and his ideals and practices are still pagan and barbarous.
It has always been presumed that God is, and forever will be incomprehensible and improvable, because He is invisible, and that which will not respond to human senses must be beyond human knowing.
That is not true. The invisible can be KNOWN and COMPREHENDED even though it cannot be seen. One cannot see gravity, but one can know and comprehend it, for one must obey it or perish. Climaxing all these is your Mind.
You cannot see your Mind, nor ours, but you know that your Mind is the basis of you, and that it controls your visible body. Likewise, you cannot see God’s Mind yet you know that this universe is His creation and that He rules it with a power which you also cannot see, but you must obey it together with all creating things.
Primate man demanded a God who could be seen. He worshipped the sun, then made idols. Our present civilization is still pagan. It has never passed beyond that stage. The great mass of mankind still conceives a huge objective man shaped God with human emotions of wrath and vengeance.
Па точно, но стравот од смрт, од бескрајното ништавило, од ултимативниот крај, од непостоењето е карактеристика на сите животни по еволутивното дрво, но само човекот има свест околу тоа и може да најде нешто повеќе во Чудото наречено живот, raison d`etre за постоењето.
Тоа што изгледа невозможно денес можеби утре ќе биде во домен на возможното, дотогаш останува Верата.
Сепак да се сведе феноменот на само два корени би било претерано.
Верата и религијата имаат став дека човекот може да биде нешто повеќе од она кое му е биолошка предодреденост, да биде битие физичко но и духовно, да ја премине таа условеност на начин разбирлив за секого и секогаш. Откако пралуѓето се загледале кон ѕвездите и започнале да мислат за работи надвор од опстанокот и размножувањето оттогаш имаме потреба за верата, за трансцеденција.
Кога луѓето почнале да се загледуваат во звездите, тоа водело до Елон Муск. Кога луѓето ја читале Библијата, тоа водело во неписменост, глад, инквизиција, несреќа.
Верата ги злоупотребува некој од најосновните феномени на човечката психологија, како чувството на вина на пример, или стравот од смртта. Религијата е паразит на здравата мисла, религискиот говор антрполозите го нарекуваат вирус.
Да, скроз е слично, само што не е. Верата во докторите е вера во научната пракса, која се покажала успешна. Религиозната вера се покажала успешна, чекај да се сетам, а да, никогаш.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.