- Член од
- 28 декември 2015
- Мислења
- 4.114
- Поени од реакции
- 6.607
Еве пројдесфа пости, строги, благи, зејтински, беззејтински, едноставно пројде велигден, па плус и не сам офтопик за да биду кловн, да си прашам, у случај сличајно да не се просфетлисте и дознасте... како воскресна Исус и кој е најголем доказ за тој?
У случај дали не ме разбирате, пишите пепе, ке прашам и на литературно македонски ако треба.
Сфак духован литургиски муабет ке биде блабла. Сакам убаво да објасните зшто веруете дека Исус воскресна и зшто мислите дека христијанстфо е најчиста и најрелевантна религија. Што ве напраи тфрдокорни христијани што личите на потчинети робови кои "мораф" да почитуеф пости, причестувања, честитања, баци рака на попа.
Значи сфка чаз до либерални онакој ради реда верници, кои од почит и традицју си поштуеф празници,идеф на славе, кршиф лебчиња сс паричку и фарбаф јајца и не се замараф у детаљи.
Али онија тфрдокорни, кои ке ми извададесфа очи пред некој дн, е њима стфарно неможу да ги сфату.
Ако си спротиван, ондак си лош хаха.
Атеист? Сатана еј, ке гори, антихрист, како може...?
И дали у пекол су сфи што не су христијани? Без разлику колко и да биле добри људи.
Кумановскиот не те прави фаца, те прави напорен за читање, барем за оние добродушните кои пружаат секому шанса. Замисли сите на форум да започнат да пишуваат на дијалекти, тоа ќе биде тотален хаос. Затоа имаме службен официјален јазик со кој се разбираме. Туѓ срам ме јаде што морам ова да го објаснувам на возрасно лице.
Никој сеуште не отишол во пеколот, тоа ќе следи после второто Христово доаѓање.
Ти си страшно неупатен во Верата, не можеш да сфатиш, сакаш да навредиш и омаловажиш испаднеш паметен на јавен форум, веќе видено.
Имаш еден куп ствари кои не можеш да ги објасниш а ги употребуваш секојдневно, значи од тоа како работи мозокот до тоа како работи смартфонот.
Јас стварно не сум особено паметен ама ти си уште полош, она кога глупавиот има пристап до нет. Не му чинел одговорот и ајде сеа пак и пак ќе се вртиме во круг.

Ако некој навистина сака да знае зошто Верата е основа на спознанието за Бог и Неговото провидение, има милион извори на нет, не оди да прашува на форум зошто луѓе веруваат во Воскресението без "докази" небаре се работи за некаков суд.
Простувањето е еден од столбовите на Верата и како такво се приложува на сите, без разлика на нивната деноминација или недостаток на истата (атеисти). Затоа треба да се прости и на оние кои исмеваат, без да знаат дека човечкото општество не може да постои без Вера (тоа е веќе друга тема).
Отсекогаш било така и ќе биде така до крајот на светот.