Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Еве пројдесфа пости, строги, благи, зејтински, беззејтински, едноставно пројде велигден, па плус и не сам офтопик за да биду кловн, да си прашам, у случај сличајно да не се просфетлисте и дознасте... како воскресна Исус и кој е најголем доказ за тој?
У случај дали не ме разбирате, пишите пепе, ке прашам и на литературно македонски ако треба.

Сфак духован литургиски муабет ке биде блабла. Сакам убаво да објасните зшто веруете дека Исус воскресна и зшто мислите дека христијанстфо е најчиста и најрелевантна религија. Што ве напраи тфрдокорни христијани што личите на потчинети робови кои "мораф" да почитуеф пости, причестувања, честитања, баци рака на попа.

Значи сфка чаз до либерални онакој ради реда верници, кои од почит и традицју си поштуеф празници,идеф на славе, кршиф лебчиња сс паричку и фарбаф јајца и не се замараф у детаљи.
Али онија тфрдокорни, кои ке ми извададесфа очи пред некој дн, е њима стфарно неможу да ги сфату.

Ако си спротиван, ондак си лош хаха.
Атеист? Сатана еј, ке гори, антихрист, како може...?

И дали у пекол су сфи што не су христијани? Без разлику колко и да биле добри људи.

Кумановскиот не те прави фаца, те прави напорен за читање, барем за оние добродушните кои пружаат секому шанса. Замисли сите на форум да започнат да пишуваат на дијалекти, тоа ќе биде тотален хаос. Затоа имаме службен официјален јазик со кој се разбираме. Туѓ срам ме јаде што морам ова да го објаснувам на возрасно лице.

Никој сеуште не отишол во пеколот, тоа ќе следи после второто Христово доаѓање.
Ти си страшно неупатен во Верата, не можеш да сфатиш, сакаш да навредиш и омаловажиш испаднеш паметен на јавен форум, веќе видено.
Имаш еден куп ствари кои не можеш да ги објасниш а ги употребуваш секојдневно, значи од тоа како работи мозокот до тоа како работи смартфонот.
Јас стварно не сум особено паметен ама ти си уште полош, она кога глупавиот има пристап до нет. Не му чинел одговорот и ајде сеа пак и пак ќе се вртиме во круг. :icon_lol:
Ако некој навистина сака да знае зошто Верата е основа на спознанието за Бог и Неговото провидение, има милион извори на нет, не оди да прашува на форум зошто луѓе веруваат во Воскресението без "докази" небаре се работи за некаков суд.

Простувањето е еден од столбовите на Верата и како такво се приложува на сите, без разлика на нивната деноминација или недостаток на истата (атеисти). Затоа треба да се прости и на оние кои исмеваат, без да знаат дека човечкото општество не може да постои без Вера (тоа е веќе друга тема).
Отсекогаш било така и ќе биде така до крајот на светот.

Фторо христово доваѓање?
Hahahahaaaa

Нешто као у Шфарци стил "ал би бек"?

Како работи смартфоун и мозак, да тешко е да се објасни, ама ипак се објаснуе.
Ама оди објасни ми га воскреснување!

А тој дали ја пишују на дијалект или сакам да изиграам паметан, ама ич да не ти чуе пачурка.

Фторо христово доваѓање?
Hahahahaaaa

Нешто као у Шфарци стил "ал би бек"?

Како работи смартфоун и мозак, да тешко е да се објасни, ама ипак се објаснуе.
Ама оди објасни ми га воскреснување!

А тој дали ја пишују на дијалект или сакам да изиграам паметан, ама ич да не ти чуе пачурка.

Wow you are so edgy :)
Има нешто језиво во фактот што некој сам себе се ограничил цел живот да употребува кумановски дијалект. Јас би лежел две години затвор попрво отколку да си ставам таков камен на грб, но секој по својот пат :)

Wow you are so edgy :)
Има нешто језиво во фактот што некој сам себе се ограничил цел живот да употребува кумановски дијалект. Јас би лежел две години затвор попрво отколку да си ставам таков камен на грб, но секој по својот пат :)
Не сам ограничен и не ми смета сфи на форум ако пишуемо на дијалекти, кд моеше Андоф у собрание...
Што е кур језиво кажи ми. Камен на грб хаха

Него ајде објасни ми зшто е христијанстфо најрелевантно и највистинито, кд е исти курац пуно сс нереални приказне како и други религие, митови, од било кои цивилиџавие...

И да, ајде муерте објасни ми...
Како воскресна Исус?

Не сам ограничен и не ми смета сфи на форум ако пишуемо на дијалекти, кд моеше Андоф у собрание...
Што е кур језиво кажи ми. Камен на грб хаха

Него ајде објасни ми зшто е христијанстфо најрелевантно и највистинито, кд е исти курац пуно сс нереални приказне како и други религие, митови, од било кои цивилиџавие...

И да, ајде муерте објасни ми...
Како воскресна Исус?
...дали може да те замолам да прекинеш да шириш религиозна омраза?

Не се нервирај. Да беше битна работа твојот став како православен христијански верник (ништо повеќе, барем свештеници да долетаат кои ќе внимаваат подобро од верниците што траскаат тука сешто) кој што го имаш за другите да го земаме како релевантен и вистинит - за кај ќе бевме? Сите во војна со вас бидејќи постојано ширите омраза, ете за таму ќе бевме.

Кај ја запримети омразата, живти телемата?...
Автоматски споено мислење:

Форум е ова... додека дојде членот кому си му бувнал прашање ќе помине време... секако ќе ти одговори и тој - брзаш некаде? :)
Тука сме до смрт. Само да видиме дали ти или јас ќе умре прв!
Let's the game begin!

Кој ќе умре прв а кој втор, има Кој да одлучи.
Туку, прашањето е-а што после смрта?...
Јас имам на Кого да се надевам.

Класичен верник, малку зорт и одма пробувате да забошотите.
Ако си вистински верник треба да пробаш да ги научиш тие што не го разбираат, тие што започнале да го шират христијанството не објаснувале со 2 зборови, туку шетале од село во село и поминувале време со народот.
really?

OK, сеа ќе фатам од комшијава прво.

Отидов да му ѕвонам.

Ај бе бијонсе посочи куде ја тој ширу омразу? Што кажа дека христијанстфо е пуно сс нереални глупости?
Океј извињаам се што пиша глипости, еве нереални приказне.

Нордиска митологија, мајанска, египетска, келтска, ислам, хидну, хеленска...
Ама бш сфи имаф натприродни пирказне како и христијанстфо. И како ти како википедија и општ познавач на сфе ке ме убедиш дека хрситијанстфо е тачно, а други не су.

Океј знам дека треа да се почитуе традиција, да се има почит и кодекс на понашање, ама зшто да се има страф и верување у натприродно за да се докажеф природни закони и логични работе.

Ако е затој, панспермија и експеримент на ванземаљску интервернцију е пологично од сфе напишано у било камфу сфету књигу или еп за настанак.

Зшто бе не ви е логична приказна дека сфе е можно да настане и развие ако постоиф егзо услови, поволни за стфарање на живот сс помош на хемиски процеси и физички закони.
Зшто мора да се веруе у божју асистенцију и сфе што е настанало да му се препишуе њега, колко и да е нелогично.
Што е бог, куде е, што е имало пред њега, на кој начин не стфорија, како комуницира он сс пророци, зшто сфи пророци не су воскреснале како Исуса, како е воскреснаја он???

... Нордиска митологија, мајанска, египетска, келтска, ислам, хидну, хеленска...
Ама бш сфи имаф натприродни пирказне како и христијанстфо.
... Океј знам дека треа да се почитуе традиција, да се има почит и кодекс на понашање, ама зшто да се има страф и верување у натприродно за да се докажеф природни закони и логични работе.
Зшто бе не ви е логична приказна дека сфе е можно да настане и развие ако постоиф егзо услови, поволни за стфарање на живот сс помош на хемиски процеси и физички закони...
Во ЦЕРН, долго време истражувачите ги бараат основните закони на универзумот, со помош на најголемите и најсложените уреди за проучување на елементарните честички. И до ден денес не можат да повторат експеримент на создавање на земјата. Како настанала земјата, никој нема докажано, само претпоставки постојат. А како настанал универзумот???
Сѐ додека науката нема одговори на вакви елементарни прашања, луѓето ќе веруваат во Бога, секој во својот.
А Религија??? Таа е создадена од моќниците со цел да ги спречува сиромасите да ги отепаат богатите.

Во ЦЕРН, долго време истражувачите ги бараат основните закони на универзумот, со помош на најголемите и најсложените уреди за проучување на елементарните честички. И до ден денес не можат да повторат експеримент на создавање на земјата. Како настанала земјата, никој нема докажано, само претпоставки постојат. А како настанал универзумот???
Сѐ додека науката нема одговори на вакви елементарни прашања, луѓето ќе веруваат во Бога, секој во својот.
А Религија??? Таа е создадена од моќниците со цел да ги спречува сиромасите да ги отепаат богатите.
Да, ама успеава да изведеф слични услови на мини биг бен. Да снимиф најмалу честички, хигс бозон, основа на сфе материјално. Наука се развива сс помош на наше развивање. Религиски наптриродни приказне не даваф никакаф допринос у развивање нанауки и технологију за да докажемо како е настанало сфе.
Сфе док не се докаже јасно и гласно, ја ке верују на пореално логични работе.
Знае цркфа пуно работе, што обични верници не ги знаеф. Двојни аршини.
И Ватикан има јак телескоп, кој да веруеш или не, има име Луцифер.

Да, ама успеава да изведеф слични услови на мини биг бен. Да снимиф најмалу честички, хигс бозон, основа на сфе материјално. Наука се развива сс помош на наше развивање. Религиски наптриродни приказне не даваф никакаф допринос у развивање нанауки и технологију за да докажемо како е настанало сфе.
Сфе док не се докаже јасно и гласно, ја ке верују на пореално логични работе.
Знае цркфа пуно работе, што обични верници не ги знаеф. Двојни аршини.
И Ватикан има јак телескоп, кој да веруеш или не, има име Луцифер.
Нагласокот е на „слични“ услови. Како успеале да ги снимат честиците? Мислиш само дека донеле закључоци како би можеле да изгледаат, по нивните траги. Наука се развива, ама некако споро, премногу е комплексна сета таа материја. На кои логични работи мислиш, за оние од нормалната физика или оние од квантната механика?
И зошто телескопот да не се вика „луцифер“, па и тој бил ангел... еден од паднатите.

А ти да прекинеш со комунистичкото однесување т.е. цензурата може ли? Правото на слободен говор значи слободно да можам да кажам работи кои ти не сакаш или ти сметаат да ги слушнеш / прочиташ.

Ширел религиозна омраза :facepalm:

Како воскресна Исус?

1. Што толку ти е чудно ова. Веруваш ли во случаевите кога доктори прогласуваат човек за мртов, а после некоја минута му се враќа пулсот, оживува...
2. Можеби му дале нешто за да му успори пулсот, го прогласиле за мртов, после дошла тајфата и го поместиле каменот.
3. Може направиле тинктура од печурката аманита мускариа, мувоморка (онаа од записите од мртво море) поделиле на народ, се отвориле чакрите, халуцинација итн.
4. Најиздржаното досега, алегорија за движењето на сонцето, планетите.

Зшто бе не ви е логична приказна дека сфе е можно да настане и развие ако постоиф егзо услови, поволни за стфарање на живот сс помош на хемиски процеси и физички закони.
Зшто мора да се веруе у божју асистенцију и сфе што е настанало да му се препишуе њега, колко и да е нелогично.

Ама тие услови нели функционираат по строго дефинирани правила/закони! Тоа значи дека постои ред, а тој ред од некаде е воспоставен и беспрекорно функционира.
Најверојатно после некоја катаклизма, народот што останал, бидејќи ги немало претходните знаења, информации, за некои работи полесно да ни се сфатливи, морало на тој начин да се пренесуваат информациите, алегориите, симболики.

А ти да прекинеш со комунистичкото однесување т.е. цензурата може ли? Правото на слободен говор значи слободно да можам да кажам работи кои ти не сакаш или ти сметаат да ги слушнеш / прочиташ.

Ширел религиозна омраза :facepalm:

1. Што толку ти е чудно ова. Веруваш ли во случаевите кога доктори прогласуваат човек за мртов, а после некоја минута му се враќа пулсот, оживува...
2. Можеби му дале нешто за да му успори пулсот, го прогласиле за мртов, после дошла тајфата и го поместиле каменот.
3. Може направиле тинктура од печурката аманита мускариа, мувоморка (онаа од записите од мртво море) поделиле на народ, се отвориле чакрите, халуцинација итн.
4. Најиздржаното досега, алегорија за движењето на сонцето, планетите.

Ама тие услови нели функционираат по строго дефинирани правила/закони! Тоа значи дека постои ред, а тој ред од некаде е воспоставен и беспрекорно функционира.
Најверојатно после некоја катаклизма, народот што останал, бидејќи ги немало претходните знаења, информации, за некои работи полесно да ни се сфатливи, морало на тој начин да се пренесуваат информациите, алегориите, симболики.

Исус воскреснал пишува во библијата но ти си теолошки неписмен кој знае во што секта си.

Кумановскиот не те прави фаца, те прави напорен за читање, барем за оние добродушните кои пружаат секому шанса. Замисли сите на форум да започнат да пишуваат на дијалекти, тоа ќе биде тотален хаос. Затоа имаме службен официјален јазик со кој се разбираме. Туѓ срам ме јаде што морам ова да го објаснувам на возрасно лице.

Никој сеуште не отишол во пеколот, тоа ќе следи после второто Христово доаѓање.
Ти си страшно неупатен во Верата, не можеш да сфатиш, сакаш да навредиш и омаловажиш испаднеш паметен на јавен форум, веќе видено.
Имаш еден куп ствари кои не можеш да ги објасниш а ги употребуваш секојдневно, значи од тоа како работи мозокот до тоа како работи смартфонот.
Јас стварно не сум особено паметен ама ти си уште полош, она кога глупавиот има пристап до нет. Не му чинел одговорот и ајде сеа пак и пак ќе се вртиме во круг. :icon_lol:
Ако некој навистина сака да знае зошто Верата е основа на спознанието за Бог и Неговото провидение, има милион извори на нет, не оди да прашува на форум зошто луѓе веруваат во Воскресението без "докази" небаре се работи за некаков суд.

Простувањето е еден од столбовите на Верата и како такво се приложува на сите, без разлика на нивната деноминација или недостаток на истата (атеисти). Затоа треба да се прости и на оние кои исмеваат, без да знаат дека човечкото општество не може да постои без Вера (тоа е веќе друга тема).
Отсекогаш било така и ќе биде така до крајот на светот.
prven mu kazuvash deka si dobrodushen, posle go vregjash (neupaten i glup) pritoa sam se vregjash za da ispadnesh cool i da pomislime deka ete ne se smetash ti za mn pameten, vo megjuvreme TVRDISH deka neshto kje sledi posle vtoro hristovo doaganje (kakov lekoveren glupak), vikash glupaviot ima pristap na net i posle mu vikash ima milion izvori na net i na kraj normalno odkako ispotrese trista gluposti tuka idesh so toj liberalen pederski obid za vadenje od kalta kaj shto ti glupiot ukrafil kje prostuvash na nekoj.
Prosti si ti prven sho si taka lekoveren i ednonasochen.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom