Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 август 2011
Мислења
177
Поени од реакции
1.098
Akcijata na Komiti e super, da gi razmrda site so spijat i nosat zname vo niv kako da kupile krastajci od na pazar.
Da svrtis niz Mkd so 20 dusi ekipa, pola grupi ke gi raspadnis. Dali 3-4 grupi znat kako se cuva zname. A spored mene megu niv se Lozari, taka da tesko deka ke uspeele da zemat. Sepak e diskitabilno to, sekundi se vo prasanje i da se pogodi momentot… se biva.
E sega glumenje huliganizam itn nema potreba, ako sakale Komiti i ako imat tolku spremna ekipa mozele i da gi cekat Lozari da izlezat, ama arno ne e taka. Sepak i Lozari ne se tie od na videoto vo avtokomanda, decata porasnaja i si imat dobra ekipa. Zato brzo i reagirale.
Do dogovor za “fer” fajt ne doslo, zosto i kako ne navlegvame. Spored mene i poarno. Dali sme dorasnati za fer? hm… imase ednas i kolku bilo fer sprema lugjeto koj bea zemeni uste ne mozime da odlucime, mada bese bez oruzja da.
Okolu clenot i odzemanjeto na rekvizitite ne znam kako da da go klasificiram to. Baras zname, ako najdis go zemas i to e sosema zasluzen trofej oti grupata ne znaj da go cuva pa ostava sam coek. Nacekvanje na nekolku dusi i zemanje rekviziti pak mi izgleda navivacki i fer. Plus vo nivni grad, mocanje.
Ama sam decko koj ne se kurci, ne e vo vas grad i ne provocira pritoa vie ste 30, nekako glupo mi e odzemanjeto na rekvizitite. Ni vie mazi, ni toj picka. Ama so e tuka e, ne e ni za osudvanje, samo si davam mislenje.

Na krajot na denot nekoj luge treba da znat kolku i do kade treba da se druzat so likoi od rivalski grupi;)
Sepak nekoj mu ja znael kolata, go poznal i kazal. :)

Se na se Like za akcijata i obidot, mozi da donesi interesni desavki.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Еј, ги читам коментариве и те тера да размислиш дали живееш во Македонија :ROFLMAO:

Еден си измислува причи, другиов го брани, овој па горе тврдокорниов го правда сам бил, друг град бил, не било фер...

Замислете вака: Еден од Скопје со маичка и шалче од Комити, да се прошета во рандом ден на улици по Охрид, Битола, Кавадарци, Неготино, Прилеп, Штип, Тетово. Свесни ли сте тука колку ќе бидете досадни дека сте му паднале на некој маичка?

Па таа ќе биде сликана до наредно лето 2024 година. 20 клипови ќе има како се пали.

Доста се правдате, се шетал со боите на ривалската група и тоа е. Оставете го човекот завршено е.

Член од
23 април 2023
Мислења
14
Поени од реакции
20
Лоша ти е информацијата сосема за друга работа беше улетувањето на собир.

Ако треба нешто да се знае ќе си пишат дечките од официјален за што станува збор!
Јас колку што знам сте им кажале ако одите со цпб не се појавувајте со комити на трибина..

Член од
2 декември 2022
Мислења
247
Поени од реакции
584
Јас колку што знам сте им кажале ако одите со цпб не се појавувајте со комити на трибина..
Не глеам ниишто лошо у тоа ако ти се глеа баскет иди на неутрална и гледај(утакмица на мзт немам пропуштено сезонава) ама па у коп да идам со група која е на платен список е катастрофа

Член од
7 август 2011
Мислења
4.975
Поени од реакции
15.291
Целта на било каква акција не биле деца, ниту пак имало закани кон деца. Доста зборите глупости од рекла казала, комити никогаш не се заканувале на деца од цпб, токму напротив, некој друг се сили, па после квичи и се лигави. Со Цпб не сме ривали, само индивидуалци кои ако продолжат така да се понашаат нема да им помине лигавење и мјаукањето.
Пак ќе повторам децата од карпош и центар никој не ги чепка, ако сакаат да одат на работнички никој тоа не им го забранува ниту им се заканува. Нека заврши темава, бајата е. Пред два месеци се деси тоа, сите добро знаат зошто и како, само едно лигле уште шири некакви муабети за да се заштити себе си.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.167
Поени од реакции
7.285
Што да идат за работнички која група се цпб последниве 7,8 години смешки, ги боли кај нив што многу деца од Центар, Карпош 1и2 почнаа со Комити на утакмица да идат.За К4 да не правам муабет тоа е јадрото на Комити од сите Карпоши.

Член од
26 март 2022
Мислења
613
Поени од реакции
5.668
Кога не им е чист газот да не се споделува на кајгана, а за други работи како се они најдобри (на балканот) за тоа може да се труби до 101 и назад. хммммм
И во однос на Кавадарци, и во однос на собирот на ЦПБ (бидејќи не знам за што си бладаш конкретно) ние ги направивме акциите. Впрочем, ние единствени и правиме акции. Набројте ги акциите во последниве 2-3 год. на другите групи...Се надевам нема да ја напишете таа на Чкембари со падот на знамето во Струга..:)))

А тие работи не се пишуваат на Кајгана форум зошто првично имаме одредена навивачка почит спрема ривалите (тука мислам пред се на Лозари, со ЦПБ е друга причата), иако се мразиме. Се знае, една две реченици, слика и толку. Нема што да пишуваме тука, и така за кур е форумов. Кафанџии и провокатори..Бит Пазар во електронска форма. И за оваа акција немаше ништо да се пише повеќе, да не улета момакот од Лозари со сигурно инфо (мислиш дојава за Интер Џенова има) дека некакви си оружја се ваделе. Заборавете и стајте точка. Ебати тифо сцената. Една акција 5 дена се врти...Ама тоа е, 70% од групите спијат, и само тука коментираат ко баби.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom