Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?


  • Вкупно гласачи
    683
Член од
28 август 2013
Мислења
4.189
Поени од реакции
12.753


Работајте братја
Автоматски споено мислење:



Украинците бранат држава од фашисти тетористи и варвари.Да тоа им е судбина,ќе ја одбранат,а варварите заувек ќе бидат протерани.Цената ќе биде голема,како и во секоја војна.
Во ВСВ колку жртви дадоа русите против Хитлер? Беа нападнати и платија преголема цена,ама се одбранија.
Да ви го ебам ја тој ментален склоп што го имате профашистички.Македонија колку пати низ историја се бранела и давала огромни жртви?
Патем,знаеш ли колку загинати има Русија до сега??Знаеш знам,ама тебе тоа не те засега,не те боли..Лесно ти е да си тастатура бот кога знаеш дека нема никој близок да ти заврши у гроб.
Стрико, еве ти едно руско песмиче

 
Член од
23 септември 2015
Мислења
783
Поени од реакции
408
И која е главната причина за војна помеѓу овие две држави и народи коишто се многу слични ако не и исти и згора на тоа и двата народи се од иста вера и религија?
За што војуваат поточно?
 
Член од
28 август 2013
Мислења
4.189
Поени од реакции
12.753
И која е главната причина за војна помеѓу овие две држави и народи коишто се многу слични ако не и исти и згора на тоа и двата народи се од иста вера и религија?
За што војуваат поточно?
НАТО, т.е САД војува со Русија... Ако Украина заврши со капитулација, сигурно конфликтот ќе ескалира во некоја соседна држава на Украина.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.299
Поени од реакции
81.495
Имаше пробни нападчиња по цел фронт, недела дена, сега би требало више да почне по фокусирано контра-офанзивата.
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.533
Поени од реакции
23.045
Дефиниција си за SelfAwarewolf... А можеби и не. Можеби и едноставно само си глуп и не ти е јасен концептот дека ако Русија напредува до Днипро, нема да има жива сила што ќе ги натера да отстапат територија (т.е. по твоето "да договорат граници на маса"). Секако е далеку уште моментот за седнување на маса, Украинците имаат намера да си повратат назад уште територија пред да има било какви мировни преговори, кои со сигурност ќе бидат без големи отстапки на територија од тоа што ќе биде до тогаш освоено.

Русите, нека се надеваат дека до крај на летото ќе го освојат Бахмут, зашто повеќе од тоа - нема шанси.


:pos: Надевај се дека ќе ти реплицирам тебе со тазе нов профил и слика од Заев.

Блок.


Во случај да немаш приметено, воопшто не ти реплицирам зашто одамна си на блок зашто цело време постираш глупости и вадиш статистика од газ. 200 жртви на ден е 20 илјади жртви само од почетокот на годинава. Ако ја земеме високата граница што си ја пишал, 500 жртви, излегува 50 илјади. Со толку жртви до сега Украинците одамна ќе беа капитулирани, а Русите ќе беа до Днипро, а не уште да се на другата страна од пругата во Бахмут.
druze rusite utre moze da ja zavrsat vojnata i toa cela ukraina da ja lapnata so pecat od zapad... dovolno e edna pecurka da receme u lvov po sto veke nikoj nema da mu krene na zelenski i ke ostavat da skapa u nekoj gulag dur se dogovorat za da nema poveke "osvojuvanje" od ukraina nataka... normalno daleku sme od ova i valjda nema da mora da dojde do nesto vakvo ama opcijata sekogas postoi.

rusite na pocetok za 3 dena vide do kade stignaa. ne e problem da se napravi brz vlez i osvojuvanje ako drugata strana nema so sto i kako da se brani. zapadot prasanje e kolku i do koga ke moze da gi snabduva so oruzje i municija urkite. jas ne veruvam deka ke moze podolgo od 2 god. opaga interesot kaj masite, kako podologo trae ova tolku pomalku nekoj john od texas se sekira za UKR pogotovo koga zivee so pokaceni kamati, inflacija i naskoro americki izbori.

nema da ima pregovori u dogledno vreme pa ke vidime dali ukraina ke moze da prodolzi da funkcionira uste dolgo. racunaj pola veke ja napustija ukraina i tie od nesto ziveat veke godina dena nekade. ne se vrakaat tie, dodaj dolgovi i dogovori kon zapad oni nema da se funkcionalna drzava uste 100 godini. i da pobedat na bojno pole sto nema narednite 3 generacii ke robuvaat.
 
Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Откриено ново наоѓалиште на нафта во Белгород вечерва. Работаат братјата.
ФАБ бомба од руски авион ,,погрешка" се откачила и паднала, изјавува руското министерство за одбрана. :facepalm::shook:

Среќа нема ниту загинати ниту повредени. :semolam:


Едит: Две личности се повредени.
 
Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
23.473
Поени од реакции
31.386
Посебно делот каде ги ништат Русите со артилерија, па овие не смееле ни да држат позиции. И дека Русите немаат одговор на прејаката украинска артилерија, не можат да вратат со противудар пошто нели - немаат домет. Понатаму Ланцетот го елиминирале како закана, а ранливи биле само во моментот кога се местеле и поставувале мрежа на артилеријата. Итн, итн.

Значи да резимираме, Украинците имаат подобра артилерија со поголем домет и парче ги прават Русите (наспроти се што слушаме од секакви неукраински извори). Тоа што украинскава (западната) артилерија била ранлива на ланцет тип на дронови, сега веќе е надминато и минато. Итн. Во превод: победуваат Украинците, готово е, само прашање на време е, Русите подобро им е да слушаат вакви доверливи извори и веднаш да се предадат. :unsure:


Патем - насловот е глуп кликбејт.
Ама таман е како за провидна пропаганда, и ни дава добар увид од каде се „информираат“ некои т.н. стручњаци.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom