Бодибилдинг суплементи

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Тоа дали си природен и мускулите ти се од работа во нива , планина и работа со дрва или не си натурал т.е вежбаш во теретана земаш протеини и друго.

Ке го процениме кога ке ставиш слика.

Но како што гледам земаш доста хемија (протеини,креатин,ЦитрулинМалат,бета Аланин)и косата ти испаѓала...

Негде спомна дека си висок 173 а тоа е дека си вежбал не природно претпоставувам од помала возраст пред 18 години си кревал тегови додека уште си бил во раст а кревањето тегови ти го застанува растот, дека теговите те притискаат на долу кога креваш и така не можеш да растеш.
А тие вежбите за грб исто се многу лоши...место во висина да ти оди растот сега ти го насочуваш во ширина.
А кревањето на вратило?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Може но само ако е поставено во природа или на отворено, доколку е во затворено или во теретана секако дека не може.
Ако дига тегови во природа или отворено, дали тогаш може?

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
Ако дига тегови во природа или отворено, дали тогаш може?
Не дека се тегови не смее со тегови да прави мускули дека тоа не е природно.
Особено за малолетни, со тегови може после 25-30 година кога ке ти се оформи телото

Последно уредено:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Прегледај го приврзокот 375778
Ми е здосадено и од повреди/неспиење/стресови, шо ги ебам ќе се враќам во форма :D
Хемијата ја курдисав, сега уште да не забушавам.
Шо ќе ти е волку хемија..ме потсеќа на doomsday preppers :D ,ако си mesomorph или ок генетика не верувам дека волку хемија ти треба .. или за секој случај.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.404
Поени од реакции
9.704
Шо ќе ти е волку хемија..ме потсеќа на doomsday preppers :D ,ако си mesomorph или ок генетика не верувам дека волку хемија ти треба .. или за секој случај.
ok deka izgleda mnogu na prv pogled, ama verojatno se suplementi za mesec-dva max.

whey, kreatin, glutamine - najosnovno, so sekoj so vezba dolgorocno treba da gi zema
ako saka nekoj air da vide od tegovi, i da ne bide celo vreme izmoren posle treninzi i vospaleni muskuli.

dvete na desna strana, se pak nekoi suplementi, dodatoci vo ishrana, fiber / vlakna
doktorite prepisuvaat sekade, gi imas vo razlicni formi, prasok, granuli, tableti.

citruline edinstveno ne sum koristel od ova so ima na slikava, ne go znam
drugoto e se BCAA proizvodi i slicno.

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
Па една дозерка веј протеин има 25г протеин.
Ај оди изеди 5 јајца ако е исто.
Затоа протеинот е хемија

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
ok deka izgleda mnogu na prv pogled, ama verojatno se suplementi za mesec-dva max.

whey, kreatin, glutamine - najosnovno, so sekoj so vezba dolgorocno treba da gi zema
ako saka nekoj air da vide od tegovi, i da ne bide celo vreme izmoren posle treninzi i vospaleni muskuli.

dvete na desna strana, se pak nekoi suplementi, dodatoci vo ishrana, fiber / vlakna
doktorite prepisuvaat sekade, gi imas vo razlicni formi, prasok, granuli, tableti.

Ако си природно мускулатурен и правиш форма побрзо и полесно,дали ти требаат сите тие додатоци/суплементи по ред или можеш преку регулирана исхрана?

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.404
Поени од реакции
9.704
Ако си природно мускулатурен и правиш форма побрзо и полесно,дали ти требаат сите тие додатоци/суплементи по ред или можеш преку регулирана исхрана?
ne znam kolku godini si, i kolku godini imas vezbano.

da, ako imas dobra genetika (mesomorph) moze relativno brzo da stavis nekoj muskul,
posebno vo tinejdzerski i pocetok na 20-ti godini.

posle nekoe vreme, tie beginner gains zavrsuvaat, i za sekoj kg cm +,
treba debelo da se izmacis, dali bil mesomorph ili ne.

koga si 30+ godini, zaglaven so rabota, em ne vezbas tolku redovno,
em poleka teloto namaluva kapacitet, treba malku pomos so suplementacija.
koga ne vezbas tolku redovno, oporavuvanjeto od treninzite odi pobavno, a so dobra suplementacija
moze da se cuvstvuvas podobro i za vreme i posle trening.

osven 1-2 produkti, koi gi nemam koristeno od slikata, ostanatite bi trebalo sekoj fizicki aktiven
da gi praktikuva vo odredena mera.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Овие се за од уроци, така ми пишуваше во хороскопот.
Автоматски споено мислење:

Најдобриот го немаш пробано, ме разочаруваш :)

Нема БЦАА, овие од сликата се: цитрулин малат + бета аланин + таурин + креатин монохидрат + глутамин + дим + протеин
Првите ти се домашен преворкаут, 6гр цитрулин + 5 гр бета аланин + 3гр таурин + едно кафе и нозете сами ми одат.

Манга, пред 10тина години кога немав толку обврски и само мислев на вежбање и по троа на учење, и со сркање на грав во студентски ставав мускули како луд. Арно ама сега рмбам по 80+ саати неделно, спијам во просек по 5-5.5 саати на ден и не ми се помислува тег да дигнам. Таман почнав, испадна нов проект за работа и баталив скрос, сега ќе видиме како ќе оди, ги зедов овие да ме мотивираат колку толку.

Последно уредено:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Овие се за од уроци, така ми пишуваше во хороскопот.
Џабе козметика ако не ја употребиме.Чував и чат-пат користев whey додека не му истече рок,па останав со минимално суплементи за уроци.

Harald погоре воглавном погоди се,ради нередовност се осеќа подолго опоравување и повеќе воспаленија.А и брзо ако гледаш резултати е меч со две острици,ќе се подлажеш дека можеш побрзо да се вратиш и ќе прокрастинираш подолго.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Особено за малолетни, со тегови може после 25-30 година кога ке ти се оформи телото
Ова ти е класичен муабет од луѓе шо немаат се занимавано со спорт и нема се сменето последните 30-40 години сигурно(ако не и повеќе). Сѐ дур се работи правилно за да не дојде до повреда, дигањето тегови ти е одличен избор за општа физичка спремност. Не е битно дали си 14 години или 80.

Шо се одесува до сопирање на раст, оди види кои кепеци се Хафтор или Еди Хал или Брајан Шо.

Абе, стимуланс ти е. Организмот го претвара во вазодилататор. Како и сѐ друго, ќе си пазиш шо и колку земаш.

Член од
6 декември 2017
Мислења
33
Поени од реакции
5

Дали си сериозен?

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
Дали си сериозен?
Да озбилен, сум ајде види ти кој од нашите дедовци одел во теретана или вежбал кардио па колку биле и појаки и поздрави и по издржливи.
А за тоа што земате хемија да не правам муабет

Kajgana Shop

На врв Bottom