НБА сезона 2022/2023

• Креатор на темата Креатор на темата BigMac
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
све освен финале на Кеј Ди и Санс би ме изненадило, жртвуваа све за да го направат тимов и мислам дека немаат конкуренција, колку и да играат добро после алл стар и Лејкерси и цела сезона Кингс, Мемфис, Голден Стејт( иако не играат добро цела година, сепак бранителите на трофејот мора да се стават, Кари е ненормален).
За исток очекувам финале од Бакс, можда навивачки Бостон, но фаворит од сенка може лесно да се наметне и Фила. Све освен овие 3 тима би ме изненадило.
Никој не гледам дека пишал за награди во регуларна сезона па ај според мене накратко
МВП - Џоел Ембид.
Дефанзивец на годината - Јанис Антетокумпо
Шести човек на годината - Малком Брогдон
Most Improved - Лаури Марканен
Тренер на годината - Мајк Малоун
Руки - Пауло Банчеро
Деген на годината - Руди Гоберт .

Многу е голем хајпот за Санс, ко Сити секоја год шо се форсира у ЛШ. Конференциското финале им е максимумот според мене, освем Дурант се прилично банда без команда, се виде најдобро кога беше повреден. Плус овој Монти е страшно неинтелигентно суштество.

Се освен Мајк Браун од Сакраменто е погрешен одговор тука, никој не му доаѓа ни близу.
на него мислев, ги измешав тренерите, сакав да пишам Сакраменто у заграда ама изумив.

Не само што ќе игра туку и ќе освои. Највеќе им одговара кога се вака потценети и понижувани од сите :kafence:
Напротив, оваа година никој не ги потцени за разлика од лани и сите им даваат легитимни шанси на западот.

Тие самите истрчаа да се фураат пред новинари дека ќе освоеле пак и дека за нив не е ништо ново ова. Клеј, Дрејмонд па дури и Стеф тој наратив го наметнаа веднаш после натпреварот со Портланд, едино Кер беше повоздржан во изјавите.

Многу е голем хајпот за Санс, ко Сити секоја год шо се форсира у ЛШ. Конференциското финале им е максимумот според мене, освем Дурант се прилично банда без команда, се виде најдобро кога беше повреден. Плус овој Монти е страшно неинтелигентно суштество.
Да не испадни од нигде никаде Денвер да ги изненади во полуфинале ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom