Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
А најако е то шо бричот комита ултрас не блокира во темите на рк вардар а овде се отепа од серење. Дијагнозааа :popce: :facepalm:
Se da mu ebem ako me blokira i mene toj, cel zivot se isti kako picki vo dusata ima 10 nivni clena so treba da gi banira
ama niv ne gi gibat.
So se odmesuva do vladiniot proekt, se ceka promena na vlasta za da mu dat cicka za cicane i toga se ke bidi ok med i mleko ke teci vo Makedonija

Ja gledam snimkata na mtv3 top vo odbrana i kontri vo napad samo vo oci mi oadna ovaj od Tatran bekot Oliver Rabek super ke dojdi za slednata sezona kaj nas gi ima site predispozicii za napad i odbrana [emoji6]
P. S. A Orizot ziva legenda [emoji3515]

Последно уредено:
Ja gledam snimkata na mtv3 top vo odbrana i kontri vo napad samo vo oci mi oadna ovaj od Tatran bekot Oliver Rabek super ke dojdi za slednata sezona kaj nas gi ima site predispozicii za napad i odbrana [emoji6]
P. S. A Orizot ziva legenda [emoji3515]
cico abe 6 levi bekoj imame a rabek ima 37 godini uste toj fali ne zaebavaj :ајнапиво: :D

cico abe 6 levi bekoj imame a rabek ima 37 godini uste toj fali ne zaebavaj :ајнапиво: :D
Ај тогаш пикерот тој е по млад и добар, туку за друго ќе пишев не му реплицирајте на чупињата од "метрополата" само на игнор нека пишат, вреќаат шо сакаат нека прат не вредат се изедоја сами себе остајте ги не му обрнувајте никакво внимание ќе се избудалат мора да ја смениме плочата и да не паѓаме на нивното ниско ниво
Вака ако изиграат како денес во одбрана алкалоид ќе ги тепаме со 7 разлика не судии шо сакаат нека прат само тепање во одбрана да тие милина да гледаш лесни голови и голема разлика плус оние со тротинетите ќе играат ќе ги изгазиме штета за бојкотот а баш ќе напраевме забава во атокоманда па во русија на сеха лигата куртулија газдите од трошоци [emoji16] и не пијам знајш :ајнакафе: [emoji6]
P. S. Инаку овај е 35 години исто колку Кукоски

Последно уредено:
Вјачеслав Касаткин е пикер како шо ни треба нас во моментот.
Сосема различен профил на играч од Васиљев и Жарета Пешевског.
Нешто слично ко Ристе Калајџиоски на времето шо беше.
Брз, подвижен, работа со нозе, ниско тежиште, знај да се загради и да прими топка.
Бил бивш борач, па не треба да чуди то шо ко партали ги фрлаше нашите во двата дуели.

Конечно добра игра, во двата меча со Татран,
Иако Сеха Лига не треба и не смеј да е репер за моментален квалитет.
Ова сезона за ОХАЈБЕ ја користат екипите СЕХА, за уигравање, за младинци.

Но сепак, успех е пласманот во Ф4.
Како и подигањето на формата.
Само ако не се покажи то во четврток се ќе биди за џабе.
Овај меч е клучен за понатамошниот тек на сезоната.
Мора да се тргни јако уште на старт.
Ко вчера шо беше.
То го зборам цело време, така треба да игра екипа шо има преку 20 играчи во ростер.
Јако уште на старт, одбрана, прекини, ги принудваш на грешки и одиш во брза транзиција.
Барем сега како никогаш досега имаме брзи крила, шо можат во неколку чекори да се најдат пред гол на противник.
Прајш брза серија и чекаш противникот да стани нервозен и да ти ги дава топките в раце.
Ако дозволиме од почеток да има бавна игра, со прекини, закана од пасивни напади ќе биди заебано.

Овие се многу незгодна екипа, на средина се доста цврсти и компактни.
Стојковиќ, Омерагиќ, Маркоски, Младеновиќ се појќе од солидни дефанзивци.
Ќе гледат да ја умртват играта на бекојте, ќе има влечење, тегнење, плачење.
Тука пикерите ќе треба да се покажат, посебно Васиљев, како поподвижен, Жаре е потежок и побавен, полесно ќе го затворат.
Ако влезиме и дозволиме да ни пресекват напади, да има чести прекини, да има шут кон гол со рака, блок ќе биди заебано доста.
Хененберг е побавен, потромав, на него ќе излегват појќе
Кисум е побрз на нозе, оди во дуел.
Тука треба да се отвори зоната, ако има удвојвање на Данците со брзо спуштање на топка до десен бек, крила или пикер да не дозволиме да ни пресекват топки.
Или пак да има шутој од надвор од 9 метри, по можност без да ти се залепи играч на рака.
Хененберг, Павле, Кисум, ете Стевановиќ. имат брзо исфлање, не губат сила во скок шут.
Посебно шо Благојче е голман шо знај да брани од бек, не оди на читање на страна и не чека да види кај ќе тргни блокот.
Ако не го разбраниме ќе биди доста добро.
Галевски е уште млад и неискусен иако е доста незгоден, над 2 метра е детето, долги раце, нозе, знај да падни и да затвори шутој во долен дел од гол.
Ама сепак Благојче е опасноста, овај треба да го неутрализират
Зато е многу важно да се дат шо појќе голој од брза транзиција.

За да ги анулираме сите грешки шо ќе следат во напад.
Со Дејвис и Павле мислам дека се најде добитната комбинација за десен бек.
Конечно ги анулиравме тие грешки на Хосни.
Се надевам дека нема да сменат тактика и да го пуштат пак назад во екипа.
Исто се однесува и за Суси.
Ко ги имаме во екипа Стевановиќ, Павле, ете Хененберг колку се покажа дека е значаен за нападот, не треба да имат предност овие двајца.
Стевановиќ се покажа вчера, треба да му се дај шанса.
Ако е бавна играта и Кукоски можи да поможи,. ако е во ростер.
Ако е побрзо темпото тешко ќе оди.

Како и да е, да видиме во четврток.
Мора еднаш да покажат сила.
Ваљда нема да разочарат.
Нема дае лесно во никој случај, многу заебана екипа се тие, незгодна, мотивирани до даска.
Зато треба да се оладат од старт, ако дозволиме да играт ќе биди заебано.

Вјачеслав Касаткин е пикер како шо ни треба нас во моментот.

Доста интересен играч дефинитивно но е мн низок за во одбрана, инаку договорот му е до истекот на сезоната, не најдов никаде информација за продолжување или да има потпишано со др клуб.
Дефинитивно е пикер кој би донел мн појќе во офанзива.

За одлуката од рфшм - СРАМОТА.
Очекував барем 1(еден) ебен бод да му земат, да си го обелат образот, од ова по дебилно не можеше да излези, два натпревари без публика и тоа со противници со однапред добиен меч, а враќа публиката за последната со Алкалоид :facepalm:
Како го изработија Стерјев :sekcza: не треба статуси сега, Михо па и Жика подот си го избришаја со нас, таков циркуз шо се деси, каде веќе е познато сценарио за во Јане до сега, па и влез на публика, премалку обезбедување, полиција во сала на 3 пара раце шо можи да се изброј, џабе е да се дискутира се.....
За некој мајка за накој маќеа се правилата.....
Ова истото вака да се десеше Битола, ќе не дислоцираја 100км надвор од Битола да играме, одземање бодој и шо не ќе измислеја, овде хаос се деси и шо, два натпревари без публика синкир оди некој да ги гледа со РК Охрид и така всала ќе имаше 43 души со се ракометари и редари(двајца), многу мизерно, па и казна од дури 2500 евра :shok2: Значи слези втерен, напрај притисок плати си 2500 евриќи и те боли стапо дека без публика си со Тинекс, Бутел и остала боранија....
Нека биди лекција и поука за Стерјев со кој се ракува :zloo:

За со Прешов никако не е мерило утакмицата, како пријателски ми гледаја, на никој не му се игра СЕХА, ја напраја лига за местенки, пола бојкотираат со младинци играт....
Добро е шо Јовиќ ги одмори Ојлески, Лесјак, Кисум, Хененберг, Василев, па ќе ги имаме на располагање а да не се изморени...
Се е во наши раце за четврток од нас зависи шо сакаме, па после да се спремат за во Мај, во случај на неуспех готово е се.

А и со форматот кузнај шо напраја, секоја недела различно кажват, требаше после Прешов да одиме на тие од Исток групата, ние вкрстувавме со Чеховски Медведи, па тогаш одевме на Ф4 во Русија, сега највероватно не сакаат да патуваат таму ради војната, па Ф4 ќе си биди од групите како шо играја, па сегде се пишеше дека Пелистер сега за 1/2 финале чека противник од Веспрем/Партизан, каде Партизан првиот меч победи 15 разлика и речиси сигурно одиме на нив :vrtioci:

Имате ли инфо дали ќе ни дозволи ваша управа гостување на 07 мај?
Кој сака можи да ви дозволи, прашање е дали НИЕ ќе ве остајме да влезите? :P
Јас ќе ти кажам, НЕ :icon_mrgr:
Можи да прошетате само до паркот :kuracc:

Шо напрајвте бетер од овие сте ,турете му пепел само игнор а денес е се мислам поважна утакмица од таа со 1961 и мора да ги изгазиме децата на Киро посебно во одбрана а во напад да се снајдиме на пет еден одбрана и после уиграни и со самодоверба ги решиме нежните од Скопје прво тинекс на 23 па после на 7ми ватростална а будалите од автокоманда не дадоја карти во продажба си ги подели по тебе по мене на шо мора да реагираат од клубот секаде да си бараат карти колку шо му следува ако нема да играме и кој ги еба колку шо е 10 или 20% од столчињата и фала чао пријатно

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom