Фан клуб - РК Вардар

Член од
28 јануари 2018
Мислења
1.855
Поени од реакции
7.442
Не е разликата во квалитет толку голема колку што мислиме,сезонава доста се појачаа Алкалоид,некои од децава стварно напредуваа плус имаат и неколку искусни играчи како Петров,Никола Маркоски и голманот Трајкоски,кој според мене беше клучен за победата,се утепа од бранење,искрено го немам видено во вакво издание.

Ние влеговме некако потценувачки спрема нив,можеби и уморот си го прави своето,цела сезона неколку играчи ја влечат екипата,ако на нив не им тргне тогаш тешко оди.
За разлика од нас Кире многу добро си ја спремил екипата за оваа утакмица,уште од старт почнаа јако и без респект,се виде дека се решени да победат.
Голманот нивни животна партија имаше,кај нас Талески една од полошите во последниве години,публиката им даваше цело време ветер во грб,притисокот проработе,малку потценувачки влеговме,малку уморот си го направи своето,на моменти среќата беше на нивна страна,желба за докажување,мотив,борба...Се тоа кога ќе се собере го добиваме конечниот исход.

Нема простор за жалење и тагување,ништо не е загубено,прво ќе чекаме дали и Пелистер ќе киксне кај Алкалоид или евентуално Бутел,што не верувам дека ќе се случи,нема шанси децава на Кире пак да одиграат ваква партија,плус и Битолчани сега ќе ги гледаат со други очи и ќе влезат многу по озбилно од нас.
Ни останува натпреварот во Битола,скоро идентична ситуација како лани,одиме по потешкиот пат,ќе бркаме титула на гостински терен,до тогаш и Чкембари ќе добијат амнезија,ќе заборават што било со управата и ќе се нацртаат на трибина,сепак комплексот кон Вардар е многу поголем од сопствената гордост.
Нема везе,ниту се плашиме,ниту се жалиме.

Битката продолжува,одиме по титула!

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.628
Поени од реакции
25.011
Now say that without crying.
se javi buljasot cija alkos banda cela nedela place na forumot...

so alkaloid da ne sakate bitolski sudii pak be pedercinja?
Автоматски споено мислење:

Не е разликата во квалитет толку голема колку што мислиме,сезонава доста се појачаа Алкалоид,некои од децава стварно напредуваа плус имаат и неколку искусни играчи како Петров,Никола Маркоски и голманот Трајкоски,кој според мене беше клучен за победата,се утепа од бранење,искрено го немам видено во вакво издание.

Ние влеговме некако потценувачки спрема нив,можеби и уморот си го прави своето,цела сезона неколку играчи ја влечат екипата,ако на нив не им тргне тогаш тешко оди.
За разлика од нас Кире многу добро си ја спремил екипата за оваа утакмица,уште од старт почнаа јако и без респект,се виде дека се решени да победат.
Голманот нивни животна партија имаше,кај нас Талески една од полошите во последниве години,публиката им даваше цело време ветер во грб,притисокот проработе,малку потценувачки влеговме,малку уморот си го направи своето,на моменти среќата беше на нивна страна,желба за докажување,мотив,борба...Се тоа кога ќе се собере го добиваме конечниот исход.

Нема простор за жалење и тагување,ништо не е загубено,прво ќе чекаме дали и Пелистер ќе киксне кај Алкалоид или евентуално Бутел,што не верувам дека ќе се случи,нема шанси децава на Кире пак да одиграат ваква партија,плус и Битолчани сега ќе ги гледаат со други очи и ќе влезат многу по озбилно од нас.
Ни останува натпреварот во Битола,скоро идентична ситуација како лани,одиме по потешкиот пат,ќе бркаме титула на гостински терен,до тогаш и Чкембари ќе добијат амнезија,ќе заборават што било со управата и ќе се нацртаат на трибина,сепак комплексот кон Вардар е многу поголем од сопствената гордост.
Нема везе,ниту се плашиме,ниту се жалиме.

Битката продолжува,одиме по титула!
los den kaj nasive, golmanot niven se utepa od branenje... nisto strasno

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.021
Поени од реакции
74.405
Многу се нервирам што расположението страшно ми зависи од вакви порази. Ќе бидам тешка депресија бар една недела...
Кажав уште кога ги тепавме Пелистер дека прво треба да се победи Алкалоид на гости, за да можеме да размислуваме за титула.
Повеќето коментари во темата после победата од минатата недела беа нереални. Малку ви скокнаа апетитите, а реално ние тогаш победивме со толкава разлика како резултат на огромната поддршка, и на инцидентите кои влијаеа врз странците кај нив, поголемата мотивација итн.
Уште 10 пати да одиграме нема да ги тепаме така и уште 10 пати да играме во Автокоманда нема да не надиграат како вчера.
Утакмицава дојде во незгоден момент за нас, ги потценивме максимално, им се поклопија коцките и заслужено не победија.
Можеме да се лутиме колку сакаме, да бараме некои судиски одлуки кои не биле во наша полза ко битолчаниве, ама реалноста е дека сосема заслужено изгубивме и секој друг резултат ќе беше неправеден.
Па во еден момент губевме 13-6, дозволивме да се вратиме и да поведеме и пак да ни избега победата од раце.
Ништо не изигравме, сите потфрлија. Трајкоски е таков голман што ако има свој ден, 20 одбрани ќе направи. Го откажа Тале, на Кире му успеа да го направи тоа што не им успеа на Шундо и Јовиќ и тоа со далеку полимитиран состав. Еден момент кој ја реши утакмицата беше второто исклучување на Моралес уште во 10та минута. Бутинот го закова на клупа до 50та минута. Да не го добиеше она второ исклучување, сосема друг тек ќе добиеше натпреварот. Дутра ако беше џокер со Пелистер, вчера беше очобол. Карапале тотално разочара сезонава, ништо не изигра.
Како само аматерски беа одиграни последните 2 наши напади и одбраната за нивниот последен напад. Мишевски како тромо падна и од чиста наша топка им поклони пенал.
Многу се изнервирав, од пол позиција за титула, сега истата е научна фантастика.
Не си правете бајрам на умот дека ќе изгуби Пелистер во Автокоманда, не е дека не може да се случи, ама многу се мали шансите за тоа. Ја научија лекцијата против нас, широкиот ростер е на нивна страна, тешко на два пати да изненадат Алкалоид.
Гледам го споменувате Бутел, па јас колку што знам они веќе го тепаа Бутел на гости, да не мислите дека дома ќе кикснат со нив?
Реално, ќе решава последната во Битола, а таму губиме милијарда посто. Нема споредба со лани, лани бевме два пати посилни на хартија, со појак тренер. Тешко да изгубат титула два пати на ист начин пред своја публика.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.628
Поени од реакции
25.011
Многу се нервирам што расположението страшно ми зависи од вакви порази. Ќе бидам тешка депресија бар една недела...
Кажав уште кога ги тепавме Пелистер дека прво треба да се победи Алкалоид на гости, за да можеме да размислуваме за титула.
Повеќето коментари во темата после победата од минатата недела беа нереални. Малку ви скокнаа апетитите, а реално ние тогаш победивме со толкава разлика како резултат на огромната поддршка, и на инцидентите кои влијаеа врз странците кај нив, поголемата мотивација итн.
Уште 10 пати да одиграме нема да ги тепаме така и уште 10 пати да играме во Автокоманда нема да не надиграат како вчера.
Утакмицава дојде во незгоден момент за нас, ги потценивме максимално, им се поклопија коцките и заслужено не победија.
Можеме да се лутиме колку сакаме, да бараме некои судиски одлуки кои не биле во наша полза ко битолчаниве, ама реалноста е дека сосема заслужено изгубивме и секој друг резултат ќе беше неправеден.
Па во еден момент губевме 13-6, дозволивме да се вратиме и да поведеме и пак да ни избега победата од раце.
Ништо не изигравме, сите потфрлија. Трајкоски е таков голман што ако има свој ден, 20 одбрани ќе направи. Го откажа Тале, на Кире му успеа да го направи тоа што не им успеа на Шундо и Јовиќ и тоа со далеку полимитиран состав. Еден момент кој ја реши утакмицата беше второто исклучување на Моралес уште во 10та минута. Бутинот го закова на клупа до 50та минута. Да не го добиеше она второ исклучување, сосема друг тек ќе добиеше натпреварот. Дутра ако беше џокер со Пелистер, вчера беше очобол. Карапале тотално разочара сезонава, ништо не изигра.
Како само аматерски беа одиграни последните 2 наши напади и одбраната за нивниот последен напад. Мишевски како тромо падна и од чиста наша топка им поклони пенал.
Многу се изнервирав, од пол позиција за титула, сега истата е научна фантастика.
Не си правете бајрам на умот дека ќе изгуби Пелистер во Автокоманда, не е дека не може да се случи, ама многу се мали шансите за тоа. Ја научија лекцијата против нас, широкиот ростер е на нивна страна, тешко на два пати да изненадат Алкалоид.
Гледам го споменувате Бутел, па јас колку што знам они веќе го тепаа Бутел на гости, да не мислите дека дома ќе кикснат со нив?
Реално, ќе решава последната во Битола, а таму губиме милијарда посто. Нема споредба со лани, лани бевме два пати посилни на хартија, со појак тренер. Тешко да изгубат титула два пати на ист начин пред своја публика.
covece jas ne vidov ovde eden post nekoj da se luti ili da kaze deka ne sme zagubile zasluzeno od alkaloid. gi potcenivme. imavme los den. golmanot niven imase zivotna partija... se slucuva

so eurokrem, aj izgledaj ja uste ednas utakmicata i kazi mi na koja pozicija se oni podobri? na golman ne se. krila nemaat. bekovi gi zaklavme. realno od cela nivna prva postava edino zarko na pivot sto izigra zivotna partija i kisum moze da konkuriraat kaj nas za rezervi. da imaat podolga klupa ama sto fajde od toa koga strancite im se klovnovi, toj srbinot nisto ne pokaza a arapite se tolku nestabilni da prasanje i dali ke ja doigraat sezonata sto ustvari bi bilo i zasiluvanje za niv... nie imame igraci sto bez problem si igraat cela utakmica. nas toa ustvari ne skina, mesto tikves da imavme lesna nekoja utakmica izmegu ovie 2te i malku posvez da vlezese tale ke bese razlicno so alkaloid ama zdravje toa e... i dosta veke so toa deka ne moze da tepame tamu a gi tepavme lani i miljarda pati niz godinite. taa utakmica moze da bide i krajot za niv, eden mal prestap na publikata i ke go jadat. ne deka sakam taka da pobedime, ali toa scenario e i te kako mozno so ogled na toa sto ocekuvam da gi zgazime uste u prvo poluvreme. taa ni e prva od 3 poteski utakmici, i ke bideme bas najodmoreni tamu, posle so tikves vo gosti ke mora od pocetok isto da se izigra kako treba i na kraj ke gi imame alkaloid doma.

Член од
4 март 2017
Мислења
2.251
Поени од реакции
6.518
Не го гледав цел меч, ѕиркав само на моменти, па не знам што баш точно се случувало. Имав лошо чувство за мечот вчера и ете се оствари. Игравме меч неделата, па средата, па вчера. Три мечеви во шест дена за овој исклучително краток ростер е премногу. Тоа е што е.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.677
Поени од реакции
115.333
И Столе имаше срамен потег на крај, на нерешено или еден за нив, не можам да се сетам добро, проба пас без гледање да даде... :facepalm: Па чекај бе друже, не си ти Ивано Балиќ па такви егзибиции да ми пробуваш у таков момент.
Многу брзоплето на крај од сите, и Манасков згреши една, и Мишевски направи глуп пенал, Тале океан не можеше да погоди итн итн. А од авион се виде дека им се пресекоа нозе и раце на играчите на Алкалоид, направија трилион глупости у задњи 10 минути, и тоа апла аматерски.

B

BigMac

Гостин
Карапалевски зашто го чуваме во екипата врска нема.Томи вчера исто многу грешки ,за потегот на Столе не се коментира комедија.Како и да е многу ќе биде поубаво чуството на еурофарм кога ќе ги згазиме на домашен терен.Прво да видиме одлуката на рфм како ќе не казнат ништо чудно и да ни скинат некој бод, суспензија на терен сигирно ќе има.

Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.199
Поени од реакции
4.170
Абе се имаше едно 3-4 прилики да ги победиме на крај или барем нерешено да се извади. Сите ги оплескаа. Факт е дека и уморни беа играчите. Нема резерви, а на Бутинот не му се ризикува да ги става Чувара, Ќосевски, па и црногорецон во игра. Најверојатно и со право. Мишевски и оној Атанасовски не ни треба да се во екипата, и Карапалаевски треба да го пуштат. Ти ако не можеш да го превеслаш Никола Марковски барем еднаш, не ти е место во шампионска екипа.

Али никој не се знае што ќе се деси до крај. Ја пак ќе кажам, не исклучувам Битолчаниве да кикснат некоја до крај. Тоа нема везе со квалитет. Се разбира дека се појаки од другите екипи, ама може и овој наш пораз ќе ги опушти за со другите. Сепак, не исклучувам и ние некоја екстра глупост да направиме до крај. Така што, ќе видиме. Реално, може и да не им дадат навивачи чкемабари за дербите кај нив, ко казна, ќе ги казнат нешто 100% и нив. Кој знае, а нели и пожем се скарани па нема да доаѓаат. И во директен дуел, ја би не ставил како фаворити, поготово без јака поддршка од публика на нивна страна. Но, ништо не е готово, ништо не се знае. Од такви верувања киксови се дешаваат.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.665
Поени од реакции
4.334
Дутра нели е лев бек природно? Зошто мора 60 минути да игра Талески кога може да го одмори малку и да игра со Дутра-Карапалевски постава. Ужасно одигра вчера Тале, како да беше оној стариот што сите го плукаа, ама па и реално душа му зема Бутин со играњево полна минутажа.
Многу евтин начин да се продаде титулата е ова, сам да подариш некому победа. Се што можеше да тргне погрешно вчера, тргна. Катастрофално делење на минутажата од Бутин, посебно со оставањето на Карапалевски повеќе од Дутра на терен, колку и да е слаб овој за Мартин е измислен. Апсолутна неталентирана нула е Карапалевски, ај што не даде ни еден гол па и ептен е предвидлив во играњето, само се залетува кон одбраната и го бара Столе да го проигра, нит крила нит бекови му постојат во главата во тие моменти, во Бутел не би бил првотимец некои во репрезентација го бараа :LOL:. Во секој момент кога ќе се доближевме некој дебело усеруваше и ги враќаше во игра. На почеток на второ тоа беше Јагуриновски со три грешки по ред, еднаш кога се плеснаа со Митев со главите, следниот напад контра сам со Трајковски му ја фати, одма после тоа му ја фрли во нозе на Тале. Гоце одзима топка при нивен исклучен играч, со празен гол ни играат, не ја фрла него иде да трча во контра и на пола терен Стојковиќ од позади грб му ја краде :LOL:, следен напад пак иста ситуација ја одзема Гоце и не фрла му ја дава на Манасков, овој исто се решава да не фрла директно него трча на нивна половина со лоб да ја фрла, Трајковски стигнува да се врати и на овој лобот од страв над гол му завршува :facepalm:. Столе со криви очи им игра на најбитен напад на натпреварот и нормално си ја собраа и ни дадоа гол. Последните два напада, со играч повеќе и тоа, се трагикомедија, дефиниција за немање тренер на клупа и влагање вода во уши. Тука мора да се спомене и една апла погрешна одлука на Наче и Николов, кога му поништија гол на Моралес поради пробивање, а Ѓорѓиев беше толку влезен внатре во 6 што мислам дека не ни допираше со прсти на линија. Не сакам да верувам во теории на заговор, али таква одлука на еден разлика на 7-8 минути до крај има огромно влијание на натпреварот.
Алаклоид се инаку многу послаба екипа од нас и битолчани, не верувам дека би си дозволиле во ваква ситуација на табела Еурофарм да кикснат таму. Се што треба е само сериозно да им влезеш од почеток до крај. Ние вчера почнавме да играме одбрана од 13-6 и за 35 минути им дозволивме само 9 гола, како изгубени беа во секој напад во второ полувреме, еден куп грешки правеа при таква игра, цел натпревар така да им играш едвај до 15 гола ќе стигнат. Гледам Серафимов го фалат за вчера, а сиротиот се изнапромашува шутеви во второ, се изнаправи чекори и престапи, еден бековски гол даде и пеналите што ги погоди. Воопшто за македонски таленти и репрезентација некој ако прави муабет вчерашниот натпревар на сите репрезентативци од двата тима е доказ колку сме далеку од сериозен ракомет и зошто јадеме бламажи на првенстава.
Многу лош начин да ја продадеш титулата е да си подобар во меѓусебен дуел од конкурентот и он да слави ради твој кикс со друг тим. Се надевам и на нивен кикс во Автокоманда и на наша победа во Битола ама тоа во ваква ситуација, со овој ростер на играчи е рамно на чудото од Ф4 ЛШ 2019-та.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.058
Поени од реакции
9.980
И еден од „пореалните" коментатори на форумов од страната на шурите ги изеде гомната. Толку од реалните ставови, и немањето комплекси. Тежок опинок. Бар да се знае со кој сме дробеле празна слама.

Член од
31 август 2020
Мислења
421
Поени од реакции
1.353
И еден од „пореалните" коментатори на форумов од страната на шурите ги изеде гомната. Толку од реалните ставови, и немањето комплекси. Тежок опинок. Бар да се знае со кој сме дробеле празна слама.
Исти гомна се сите , порано или подоцна тие сељачките комплекси им избиваат !!!

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.154
Поени од реакции
3.960
Кој ќе речеше дека за Тиквеш ќе навиваме :D
Тешко дека Тиквеш ќе направи нешто. Ама па ако ништо друго, оваа година и овој плеј-оф се доста интересни и утакмиците тврди. Вака не било сигурно едно 20-тина години.

Kajgana Shop

На врв Bottom