Совет за нова конфигурација

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Гаранцијата ти гарантирам дека у првата недела ке си ја поништиш:pos2:. Деловите се сите АСУС и се топ квалитет а не некои шкљ. Конфигурација неможам да ти составам од проста причина што Q6600 стига у понеделник и не му знам нова цена, а графички нема баш на лагер, можно е да се погоди 8600 али не верувам. Ке ти кажам цена и делови понеделник-вторник. Чифтек напајања мислам дека имаше Неоком, јас можам да ти понудам Coolermaster Real Power или Modular. Интеловите плочи се ѓубре. Асус и Гигабајт се најдобри (и Абит, али иди најди ги кај нас). Бокс кулерот е ѓубре, не заебавај, не би му го преорачал ни на мојот најголем душман.
АБИТ плочи можам да ти најдам од НИКО, али сепак би ти препорачал GIGABYTE да си земеш.

Абе знам дека Нико носат Абит, али тие ништо на лагер со месеци немаат а не па плочи.....Што и да прашам - немаат! Дури и од излог ако прашам некој дел да земам гарант ке ми кажат дека се празни кутии..........

Абе знам дека Нико носат Абит, али тие ништо на лагер со месеци немаат а не па плочи.....Што и да прашам - немаат! Дури и од излог ако прашам некој дел да земам гарант ке ми кажат дека се празни кутии..........
Па јас кога зимав пред 1 месец куќиштето, имаа 2-3 модели со P35 чипсет на лагер, а за сега незнам.

Па јас кога зимав пред 1 месец куќиштето, имаа 2-3 модели со P35 чипсет на лагер, а за сега незнам.

2 модели постојат. Едната е обична другата е Про. Обичната секаде на ривјуа ја пљукаат, а Про-то е меѓу најдобрите 5 у свет. Про ја немаат откако ја стаија у ценовник, гарант само за да се пофалат, и најверојатно никад нема да ја имаат пошто се шупаци.

2 модели постојат. Едната е обична другата е Про. Обичната секаде на ривјуа ја пљукаат, а Про-то е меѓу најдобрите 5 у свет. Про ја немаат откако ја стаија у ценовник, гарант само за да се пофалат, и најверојатно никад нема да ја имаат пошто се шупаци.
Не сум баш фан на Абит иако мислам дека ПРО верзијата ја имаа која кошташе 11-12000 дилерска цена. Ваљда не е обичната таа цена.
Иначе земи си Гигабајт плоча нема да зажалиш дефинитивно.

Има. Crysis, HL2, повеќето big-budget игри што доаѓаат, програми за обработка на видео, програми за 3D моделирање.. и те како има.

Абе предлог да ми дадете за графичка што ќе можам без проблем да ја играм НФС Про стрит.
графичката да биде по можност под 200 евра :)
Благодарам однапред!

Intel Core 2 Duo E6850 или Intel Core 2 Quad 6600 ?

Q6600. Точка

Абе предлог да ми дадете за графичка што ќе можам без проблем да ја играм НФС Про стрит.
графичката да биде по можност под 200 евра :)
Благодарам однапред!

Имаш преголем избор за тие пари, али најарно 7900GS, X1950PRO или 8600GTS ти се движат од 8000 до 10000. Ако сакаш, у четврток стигаат нови графички, па ке ти понудам конкретен модел и конкретна цена.

CPU INTEL iPentium E6600 COREDUO 2.4 4M 1066 LGA775 OEM
GeForce 8600GT/HTD/ 256 mb PCI0-E/DVI Out/DDR3
HDD:320 Gb/7200/8mb/SATA2
DVDRW DL 8x
RAM:2 gb /ddr2

Mi treba vas sovet za nekoj dobra maticna ploca,dali e dobra konfiguracijata i za kraj kolko pari ke fati se?(ili ako imate nekoj podobar predlog samo napred!!!

CPU INTEL iPentium E6600 COREDUO 2.4 4M 1066 LGA775 OEM
GeForce 8600GT/HTD/ 256 mb PCI0-E/DVI Out/DDR3
HDD:320 Gb/7200/8mb/SATA2
DVDRW DL 8x
RAM:2 gb /ddr2

Mi treba vas sovet za nekoj dobra maticna ploca,dali e dobra konfiguracijata i za kraj kolko pari ke fati se?(ili ako imate nekoj podobar predlog samo napred!!!

Малце постар е тој процесор и не се наоѓа за убава цена.

E6550 - 9634 денари
Asus 8600GT DDR3 - накај 100 +/- евра точна цена неможам да ти кажам оти стигаат у четврток.
320ГБ хардот - околу 4200
Режач - 1600
РАМ 2 гига - 3000 денари - во четврток
Плоча Asus P5K - мислам дека беше негде накај 110е - и тоа во четврток.

Сепиротх некоја причина за четири јадрениот процесор ? е6850 е на 1333 а овој е на 1000 . Значи е побавен..

Сепиротх некоја причина за четири јадрениот процесор ? е6850 е на 1333 а овој е на 1000 . Значи е побавен..

Не е побавен верувај. А ако ти е трн у око 1066, бапни си го бе на 1333, ке имаш 4 јадра на 3.0 гхз хехе. Дефинитивно Q6600, нема ни место за дебата во врска со ова прашање.

Q6600. Точка

Имаш преголем избор за тие пари, али најарно 7900GS, X1950PRO или 8600GTS ти се движат од 8000 до 10000. Ако сакаш, у четврток стигаат нови графички, па ке ти понудам конкретен модел и конкретна цена.

Moже...:)
Сега овој четврток што доаѓа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom