НБА сезона 2022/2023

Статус
Затворена за нови мислења.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.409
Поени од реакции
35.080
Добро ја сум видел различни тренери, темпераментни, нервозни, луди, мирни, флегми, ама како овој на Лејкерс во животот немам видено. Јас од Скопје имам поголем авторитет од него према играчите на Лејкерс, ниту некогаш викнал на судија, ниту на играч, ниту покажал некаков жар, ставен е изгледа ради реда колку да се каже дека е тренер. Се глеа дека Леброн е бог и батина, да му ебам се најмило штетничко јас на него.

Не сфаќам жими се, против Чикаго Хачимура 0 минути, Луни Вокер 2 минути, а двајцата се солидни бенч играчи, а и добри шутери, и ќе помогнеа да се подобри и така очајната реализација за 3 поени. Дејвис и он ми е преку кур, се крие како пичка по ќошиња наместо да е ударна игла во нападот и да бара цело време топка. Битно желба му било Лејкерс да го повлечат неговиот дрес кога ќе се пензионира, да му ебам тоа шуглето.

Леброн се врати од повреда и изгуби 80000 топки, штетник смрден цигларски. Се на се оваа екипа на Лејкерс не заслужува и не треба да игра плејоф, има амбициозни екипи како Минесота, Пеликанс и слично, со млади играчи желни за победа за разлика од load management лигушите кои пропуштаат утакмици ради набиен прст. Глејте сеа денес Дејвис questionable ќе биде зашо баскет у прст го удри у неделата, а нема да ме чуди и да не игра.
Tренеров е NPC лик... Инаку тек треба да ја гледам синоќешната утакмица со Булс, ама претходната исто со нив се виде дека влегувањето на Леброн скроз се умртви играта. Претходно си играа момците, дури и кога губеа со кеиф ги гледав, личеше на нешто играта. Рукито Ривс посебно се покажува... Ама со Леброн? Бара топка, додај му топка - пимплање - пимплање - пимплање до истек на време за напад - шутира бранет и невозможен од лоша позиција (и нормално 8 од 10 промашува). И пак одново и одново. Буквално истите срања како пред повредата, и нешто што веќе со сезони го гледаме.

Ма ако најдат некој доволно глуп да даде добар дил за Леброн, јас би го мењал веднаш. Не дека е лош играч. Не дека нема уште игра во него. Туку дека нема човек со муда да го заузда малку да игра тимска кошарка каде ќе се подреди на тимот, а не обратно.
Сериозно мислам дека ова сега е состав способен да иде и поделку од втора рунда, ако се поклопат коцките. Ама со многу подобар тренер, и без Леброн.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.153
Поени од реакции
11.831
многу јаки бакси и Гркот, само 41 разлика изгубија од Бостон :pos:
Па и тие еден Бостон што се... некни со Визардси на домашен играа колку да се речи... првите 3/4 над 30 поени не можеа да одат, Браун одеше од под кош и ја маваше од табла топката како одбојка да игра, не баскет.

А пази, Бостон беше во фул состав тој натпревар, вакви осцилации тимовите прават цела сезона, не само пред ПО со одмарање играчи или пуштање на натпревари.
Ќе биди интересно кога ќе се сретнат во ПО.

Бакси не се непобедливи на исток, многу ќе зависи некој во брзи контра напади колку ќе го ограничи Антето т.е. колку ќе има екипата турновери за да му дозволи него да трча во контра. Исто и колку толку да не оставаат чисти удари од полудистанца на Мидлтон пошто ако му тргне пуца и од таму, пуца и за 3 поени и не му се секира многу пошто обично е прецизен.

B

BigMac

Гостин
Тешка е Мајами брка директ плеј офф,Далас се 11 ако ја изгубат оваа не гледаат плеј ин сезонава.Кармата ќе го удри Ирвинг нема ништо да направи ќе гледаат со Лука од дома плеј оф.

Член од
12 ноември 2022
Мислења
840
Поени од реакции
1.208
Чекај прво нека обезбедат и тие се критични
Zasto kriticni ? Imaat 3 pobedi povekje od tie shto se na 7mo mesto.
Toa e sigurica plasirani se direktno.
Автоматски споено мислење:

Feniks do sea nemaat izgubeno utakmica koga igra Durant. 5/5

Последно уредено:
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.153
Поени од реакции
11.831
Член од
12 ноември 2022
Мислења
840
Поени од реакции
1.208
Помеѓу останатото...
"Marijuana will no longer fall under prohibited drug use". :lolzz:

Као Харден и слични досега да беше насекиран дали е prohibited или не ;)
Durant isto obozava marihuana. Povekje pati ima izjaveno deka konzumira.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.379
Прашање е како Леброн успеа да освои со Кајри.. Најголем канцер последни 10тина година. Ги уништи и Далас а пред тоа и Бруклин и Бостон. Каде и да оди послаби станват. Уште еден фактор зошто Леброн е ГОАТ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom