Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 26.409
- Поени од реакции
- 35.080
Tренеров е NPC лик... Инаку тек треба да ја гледам синоќешната утакмица со Булс, ама претходната исто со нив се виде дека влегувањето на Леброн скроз се умртви играта. Претходно си играа момците, дури и кога губеа со кеиф ги гледав, личеше на нешто играта. Рукито Ривс посебно се покажува... Ама со Леброн? Бара топка, додај му топка - пимплање - пимплање - пимплање до истек на време за напад - шутира бранет и невозможен од лоша позиција (и нормално 8 од 10 промашува). И пак одново и одново. Буквално истите срања како пред повредата, и нешто што веќе со сезони го гледаме.Добро ја сум видел различни тренери, темпераментни, нервозни, луди, мирни, флегми, ама како овој на Лејкерс во животот немам видено. Јас од Скопје имам поголем авторитет од него према играчите на Лејкерс, ниту некогаш викнал на судија, ниту на играч, ниту покажал некаков жар, ставен е изгледа ради реда колку да се каже дека е тренер. Се глеа дека Леброн е бог и батина, да му ебам се најмило штетничко јас на него.
Не сфаќам жими се, против Чикаго Хачимура 0 минути, Луни Вокер 2 минути, а двајцата се солидни бенч играчи, а и добри шутери, и ќе помогнеа да се подобри и така очајната реализација за 3 поени. Дејвис и он ми е преку кур, се крие како пичка по ќошиња наместо да е ударна игла во нападот и да бара цело време топка. Битно желба му било Лејкерс да го повлечат неговиот дрес кога ќе се пензионира, да му ебам тоа шуглето.
Леброн се врати од повреда и изгуби 80000 топки, штетник смрден цигларски. Се на се оваа екипа на Лејкерс не заслужува и не треба да игра плејоф, има амбициозни екипи како Минесота, Пеликанс и слично, со млади играчи желни за победа за разлика од load management лигушите кои пропуштаат утакмици ради набиен прст. Глејте сеа денес Дејвис questionable ќе биде зашо баскет у прст го удри у неделата, а нема да ме чуди и да не игра.
Ма ако најдат некој доволно глуп да даде добар дил за Леброн, јас би го мењал веднаш. Не дека е лош играч. Не дека нема уште игра во него. Туку дека нема човек со муда да го заузда малку да игра тимска кошарка каде ќе се подреди на тимот, а не обратно.
Сериозно мислам дека ова сега е состав способен да иде и поделку од втора рунда, ако се поклопат коцките. Ама со многу подобар тренер, и без Леброн.