Совет за нова конфигурација

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
@Sephirot: sakam ponuda od tebe za ova

MB Intel P35 1333MHz s775 Core 2 Quad DP35DPM
CPU CORE 2 QUAD 2.4 LGA775 2X4MB 1066MHz BOX
Galaxy PCX GeForce 8600GT 512MB DDR2 HDTV/DVI
HDD 320GB 7200rpm WD, ili Hitachi
2 x Dimm 1GB DDR2 800MHz Apacer/AM1
Case
Chieftec napajanje , 400-500W

I garanciite normalno...

Ја би сменил Galaxy PCX GeForce 8600GT 512MB DDR2 HDTV/DVI во MSI 8600GT 256mb DD3, побрза е од DDR2, или баш ако сакаш Galaxy барај со DDR3

Јас ја имам оваа:

http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=13038&oliver=4294&quale=4

таа првата горе Silent.

И не би земал QUAD, нема никакви предности сега засега, а најверојатно и нареднава година, а дотогаш ќе излезат новите Интел процесори кои ќе можеш да ги боцниш во MSI P35, без проблем.

И не би земал QUAD, нема никакви предности сега засега, а најверојатно и нареднава година, а дотогаш ќе излезат новите Интел процесори кои ќе можеш да ги боцниш во MSI P35, без проблем.

Да,сериозно quad сега не верувам дека ти треба освен ако немаш некои 3d rendering или video editing програми,а и тогаш сите 4 јадра не се користат до максимум.Од искуство :baeh:

Ја би сменил Galaxy PCX GeForce 8600GT 512MB DDR2 HDTV/DVI во MSI 8600GT 256mb DD3, побрза е од DDR2, или баш ако сакаш Galaxy барај со DDR3

Јас ја имам оваа:

http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=13038&oliver=4294&quale=4

таа првата горе Silent.

quad-ot ima dosta prednosti pred duo-to. Tocno deka nema nikoj megju niv i deka za kratko vreme kje ima nesho drugo sepak planiram da go zeam Quad-ot sea, pa narednata godina kje vidime...inace ddr3 e poskapa bajagi. Zatoa ne ja zimam...mozda zavisi od pari. Bashka sakam monitor 22". pa ako bi se reshil za 19" bi zemal 256 ddr3, ja razgleduvav vekje taa opcija

@Sephirot: sakam ponuda od tebe za ova

MB Intel P35 1333MHz s775 Core 2 Quad DP35DPM
CPU CORE 2 QUAD 2.4 LGA775 2X4MB 1066MHz BOX
Galaxy PCX GeForce 8600GT 512MB DDR2 HDTV/DVI
HDD 320GB 7200rpm WD, ili Hitachi
2 x Dimm 1GB DDR2 800MHz Apacer/AM1
Case
Chieftec napajanje , 400-500W

I garanciite normalno...

За процесорот не ми е јасно, ми го снема од ценовник, појма неам шо е работава иначе беше околу 13к. А што ке ти е бокс? Тој процесор е греота да го ладиш со бокс кулер. Иначе за бокс е 3 години а за ОЕМ е 3 месеци гаранција. Гаранција на процесор не ти треба лол.

Графичката околу 5500, со ДДР3 меморија, веројатно не си луд да земеш со ДДР2. 1-2 години гаранција зависи од производител

Хардот накај 4000-4200, зависи од кој производител. 2.5-3 години гаранција

Рам 3000ки. 3 години гаранција

Кукиште најевтиното 1100. Нема гаранција

Напајање Чифтек неам, само кулермастер, ама па за таа картица не ти треба бренд напајање, доста ти е кинеско за 12-1300. Кинеските се со 1 месец гаранција, Кулермастерот со 3 години, али кошта од 3000 па до 6500.

А плоча забораи бе?

@Sephirot:
fala na ponudata. Sepak ne bi zel procesor so ne e u box. Isto i za napajanjeto preferiram chieftec, jezda i UPS kje zimam ali toa poposle. a za grafikata gledav da zashtedam tamu ama izgleda kje pushtam srce :) kje zeam ddr3 :). Epa hvala ipak :)!

@Sephirot:
fala na ponudata. Sepak ne bi zel procesor so ne e u box. Isto i za napajanjeto preferiram chieftec, jezda i UPS kje zimam ali toa poposle. a za grafikata gledav da zashtedam tamu ama izgleda kje pushtam srce :) kje zeam ddr3 :). Epa hvala ipak :)!

Џабе пари ке фрлаш на Чифтек ако идеш со 8600GT, од искуство ова. А убаво те прашав зошто не бокс процесор? Незгодно ти е оти не е у опаковка или? Пошо процесорите имаат рок на траење 12 до 20 години, не ти треба ни бокс ни гаранција ни бакрачи. Бај д веј, Q6600 ке имам у понеделник, тогаш ке ти кажам цена ако си заинтересиран.

btw navedov matichna INTEL p35

Матична добра можам да ти стокмам за 6500-7000.

@Sephirot:
Стварно немаш потреба од процесор во бокс. Или ќе ти рикне одма или ќе тера со години без никаков проблем.

Си слушнал до сега на некој да му се расипе процесор?

Си слушнал до сега на некој да му се расипе процесор?

Кога сите делови од компјутерот ке ти рикнат, процесорот и рамот се оние кои ке верглаат за до навек. Процесорот 12-20 години, рамот накај 100тка.

Кога сите делови од компјутерот ке ти рикнат, процесорот и рамот се оние кои ке верглаат за до навек. Процесорот 12-20 години, рамот накај 100тка.
Затоа и го прашав:) Па сега нека процени дали му е толку потребна 3 годишна гаранција на процесорот.
Иначе ако толку си запнал за бокс, јас го имам. Цената е некои 10-15 евра поскапа од небокс варијанта со пократка гаранција, а со боксот добивап и еден мизерен кулер кој всушност го плаќаш 15 евра.

Затоа и го прашав:) Па сега нека процени дали му е толку потребна 3 годишна гаранција на процесорот.
Иначе ако толку си запнал за бокс, јас го имам. Цената е некои 10-15 евра поскапа од небокс варијанта со пократка гаранција, а со боксот добивап и еден мизерен кулер кој всушност го плаќаш 15 евра.

Prvo kulerot ne e mizeren, i neka e bez kuler ako treba, ziam box radi garancija. Mene ne me interesira dali na nekoj ili na nikoj ne mu se zaebal PC-to. mene 5 evra nema da mi napraat mnogu rabota em kje si dobijam fensi procesor em garancija :D.
@Sephiroth:
I pishi cena za konfiguracijata so matichnata i eve so tray procesor bash me interesue :)! posho kje ziam za 2 nedeli.
I matichna gigabyte probaj ili intelkata. Jas ne najdov Gygabite. I po moznost pisi gi Markite za se. da znam dali ziam graficka Galaxy, dali Albatron ili sho i da e...ramot isto. i napajanjeto mi treba chieftec zaso koga kupuem gledam kvalitet da zeam.

I bashka deka znam deka najgolemoto sranje od kompjuteri ide vo Makedonija i zemjite ko nas znam. Prvo najdov epten zverka PC od grcija ama malce frka beshe posho grcija e i za nekoja zaebancija treba da se maftam natamu navamu. Zatoa ako ziam od tuka kje zeam nekoi delovi so proveren kvalitet i so garancija so shto bi go izbegnal sranjeto i site frki shto doagjaat so nego.
Inache Sephiroth za koja firma rabotis?

Prvo kulerot ne e mizeren, i neka e bez kuler ako treba, ziam box radi garancija. Mene ne me interesira dali na nekoj ili na nikoj ne mu se zaebal PC-to. mene 5 evra nema da mi napraat mnogu rabota em kje si dobijam fensi procesor em garancija :D.
@Sephiroth:
I pishi cena za konfiguracijata so matichnata i eve so tray procesor bash me interesue :)! posho kje ziam za 2 nedeli.
I matichna gigabyte probaj ili intelkata. Jas ne najdov Gygabite. I po moznost pisi gi Markite za se. da znam dali ziam graficka Galaxy, dali Albatron ili sho i da e...ramot isto. i napajanjeto mi treba chieftec zaso koga kupuem gledam kvalitet da zeam.
Јас имам избор на GIGABYTE плочи. До сега одлични се покажаа. За мене си купив GA-P35-DS3L. Ке ти пратам утре мој ценовник по пп да разгледаш.

@Sephiroth:

Гаранцијата ти гарантирам дека у првата недела ке си ја поништиш:pos2:. Деловите се сите АСУС и се топ квалитет а не некои шкљ. Конфигурација неможам да ти составам од проста причина што Q6600 стига у понеделник и не му знам нова цена, а графички нема баш на лагер, можно е да се погоди 8600 али не верувам. Ке ти кажам цена и делови понеделник-вторник. Чифтек напајања мислам дека имаше Неоком, јас можам да ти понудам Coolermaster Real Power или Modular. Интеловите плочи се ѓубре. Асус и Гигабајт се најдобри (и Абит, али иди најди ги кај нас). Бокс кулерот е ѓубре, не заебавај, не би му го преорачал ни на мојот најголем душман.

I bashka deka znam deka najgolemoto sranje od kompjuteri ide vo Makedonija i zemjite ko nas znam. Prvo najdov epten zverka PC od grcija ama malce frka beshe posho grcija e i za nekoja zaebancija treba da se maftam natamu navamu. Zatoa ako ziam od tuka kje zeam nekoi delovi so proveren kvalitet i so garancija so shto bi go izbegnal sranjeto i site frki shto doagjaat so nego.
Inache Sephiroth za koja firma rabotis?

Вака сеа за деловите. Секој АСУС дел што ке го купиш од мене, моеш да го регистрираш онлајн на сајтот на АСУС со сериски број. Мислам дека доволно кажува дека не е шкарт. Инаку не работам за фирма, работам за себе, нудам делови од фирми нешто пониски од малопродажна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom