Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
More, pogresno si sfatil. Kinezite si reagiraa i ona me pobara. Toa e za pofalba i pagjaat vo voda eden kup prikazni deka gree nema teh poddrska i servis i deka gi vrtele bo krig musteriite. Znaci ne e tocno.
I so relativiziram? Ne zafrkavaj, kazav
Ti kazav, ne me poznavas za da mi veruvas koga ke kazam deka nepravda od patiki me vadi i sakav da vidam dali ke ima reakcija. Maka so moite klimi sum nemal nikakva. Ako imam bo idnina a pritoa deckite da se pravat deka ne se od ovde, si go znam patot
Сеа ме заинтригира уште поќе да дознаам што си им пишал на Кинезите (y)

I da dopolnam deka mi kaza dokolku imam problem da ja pobaram nea. I so uste treba da napravi? Maksimalmo korektno i usluzlivo.

Не сум имал проблем со климите ама интернационално сум ги контактирал за проблем оти овие тука не ме шишат 2 посто и од тогаш го контактирала некоја и било се коректно. Кој мабет човече жити се.

Сеа ме заинтригира уште поќе да дознаам што си им пишал на Кинезите (y)
Eee, ne kazuvam. Prasaj gi deckite od gree l, ako sakaat neka ti kazat.
Автоматски споено мислење:

Не сум имал проблем со климите ама интернационално сум ги контактирал за проблем оти овие тука не ме шишат 2 посто и од тогаш го контактирала некоја и било се коректно. Кој мабет човече жити се.
Da be. Mi isoratija kinezite volsebmo stapce i se se opravi

Nema ekonomija nad 45C voda, ili podno greenje ili niskotemperaturni radijatori.
Brkanje temperatura na voda na 60C/65C/70C e neekonomicno.
Znaci TP samo za podno,energetska +++ ?Tipicen primer na nepoznavanje na osnovi na koj nacin se predlozuva "Greenje I Ladenje"kako bese direktno se vrzuva za sistemot na HB toplo I ladno ;) neke da e taka Ili do "Brendot" E! Nemalo dovolno izolacija,necinele Radijatori nebile soodvetni itn.Ete vazno na slikata ubava sporedba za dimenzii na HB.

Znaci TP samo za podno,energetska +++ ?Tipicen primer na nepoznavanje na osnovi na koj nacin se predlozuva "Greenje I Ladenje"kako bese direktno se vrzuva za sistemot na HB toplo I ladno ;) neke da e taka Ili do "Brendot" E! Nemalo dovolno izolacija,necinele Radijatori nebile soodvetni itn.Ete vazno na slikata ubava sporedba za dimenzii na HB.
Ti si tezok slucaj ….ke se opravis so vreme…hahaha

Почнаа да се носат 3.5kw топлински пумпи? За станови со подно се идеални, а и цената би била доста конкурентна. А и највеќе би се трошеле, наместо 8-10-15-20kw што се ставаат непотребно.

Почнаа да се носат 3.5kw топлински пумпи? За станови со подно се идеални, а и цената би била доста конкурентна. А и највеќе би се трошеле, наместо 8-10-15-20kw што се ставаат непотребно.
Дали е 3.5 дали е 23.5 правилата се тие!
Ако ги исполнува сите предуслови, има логика. Ако не, пишање уз вјетар!

Плус кај топлинските е изразена т.н. economy of scale.
Па целата инвестиција на помал стан станува поскапа по квадрат отколку на поголем.
Тие така кубурат со исплатливост/заштеда… па уште позафркнато испаѓа.

Кој сака комфор, на крај ќе си го плати претплати!

П.С. ете ја немам проблем кога некој би ги фурал како најкомфорно, најгосподско и најскапо греење по инвестиција!
А не некој да те е*е у здрав мозок со економија и екологија…

Heheh. Ne e taka. 6 klimi od gree imam ama 3 mi se doma :vozbud: sega uste pogolem pacient ke stanam hahahah.
Duri 6 Gree klimi bravo, koj klimi gi imas ?
SCOP kolku imaat? Medium SX ili XXL ??
???? Koj telefon? Koga zazvonil pa PAK da zazvoni? Jas ne prodavam. A telefonot moze da zazvoni vo sekoe vreme. Redno e kako na veren potrosuvac da mi dadete nekoj gratis. Mnogu ste stisnati. Ako vi vleze edno klince, 5m bodlikava zica ke izleze
Sto e gratisot ?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom