Да да, дома си го чуваат. Куршумите во подрум им се, рамката во спалната во сеф, па ако им притреба едно 20 мин да потрошат додека е спремен за употреба.
Каква петарда си, стварно немаш претстава од реалниот живот, а драпаш мадиња.
Затоа 5 века под турско, после комунизам, сега во жабокречина, едноставно како времето да застанало, народ ќе си умира од нервози, ќе измислува 101 клетва, 2000 години ќе го повикува Бог да помага, ќе бара метеор да удри, ќе живее ко стока, ама опасно е оружје секој да има.
Епа секој ќе си работи на гневот. Минимум 2 пати возам низ Чаир, има секакви шофери, некој стварно се брза, некој хормоните му работат 300 на саат, некој од замисленост и сега за сите ли треба јас да терам некаква си правдина, демек ми го пресекле патот и толку животот, тоа е најбитното во нашето постоење. Јас се трудам во сообраќај да гледам ко на патот да имало препрека и наоѓам решение како најбезболно и најлесно да си дојдам до точка Б.
Тоа што некој бил дрзок, сељак, чатал, баш ме брига, сигурно и јас многу пати некого сум погрешил.
Еден ш иптар (планинец) во Чаир 2 пати ми пресече пат, ама ептен агресивно, 3иот пат не му закочив да го пуштам + и му свирнав. После неколку метри успеа десно од мене дојде и да вика на македонски.
На шќиптарски му вратив што е проблемот, што сака. Одма смени и фаца и тон, се збуни, очекуваше Македонче пи*е. Почна на шќиптарски, јас на шќиптарски му реков "не те разбирам" и си продолживме по патот.
Знаењето е моќ, учете јазици.
Курчете се, кога ќе видите дека е посилен, раскурчете се и така до 101г.