Абе разберете дека ВизЕр се поевтини/поисплатливи за луѓе што шетаат на кратки екскурзии и викенди, кои се флексибилни и можат да си планираат однапред. Тоа што на вас ви текнува на 2 недели пред поаѓање во шпиц сезона (празници, настани) да патувате е само ваш проблем. Сите тука нешто кажувате демек прв и последен пат со ВизЕр ќе летаат, небаре секој втор лет ви е со КатарЕрвејс.
Ако ти е скапо со ВизЕр, ќе си платиш со Туркиш и тоа е тоа.
Јас освен еднаш на 2-3 дена пред лет што платив повисока цена за карта, другите карти ми биле максимум 40 евра правец со приорити.
Ем читаат правила, ем штиклираат дека се согласуваат со истите, ем се бунат кога ќе им фрлаат вина, пива и сокови, ајвари од рачен багаж или ако им наплатат за поголем куфер. Наместо да си купат чекиран багаж за 20-30 евра, ако стварно имаат потреба (кога секако знаат дека нема да поминат горе), они се лутат коа ќе ги репнат по 30 и кусур евра од лет.
Другар исто така се надеваше дека ќе пројде, нема да го приметат, и ранецот го кошташе 50 евра правец, а приорити ако си купеше на време, ќе му беше 10.
Јас имам доста пати летано со ВизЕр и РајанЕр - не се најсјајни, а и за среќа немало некое поголемо каснење кога сум летал. Ниту еднаш не ми наплатиле плус на шалтер (нормално си ги почитувам правилата за кои сум стиснал дека се согласувам).
Инаку на авиокомпаните им се може, ќе намалуваат багаж, ќе качуваат цени. Ако најдете поасални, одете со нив, или бојкотирајте ги веќе постоечките.