Терористички напади во светот

Член од
16 ноември 2020
Мислења
866
Поени од реакции
2.011
Убиецот бил бивш секташ. Обично такви секти им ебаат матер на членовите што сакаат да побегнат од самата секта ама изгледа овоj ги испреварил и решил прв да им ебе матер. :)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.631
Поени од реакции
42.169

@Bafra овој пиштолџија, само што му го дале у декември и решил да го сефтиса. После речи пак дека сите треба да носат оружје

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Убиецот е 35 годишен Германец и припадник на Јаховинската црква каде што го извршил нападот и убил 7 лица од кои една бремена жена која е погодена во стомакот и заедно со бебето починале на лице место. Не тропајте глупости одма дека емигранти или терористи го извршиле нападот. Германија уште не е дојдена до нивото на САД каде што секој може дома да има купишта оружје и да убива кога сака и каде сака. Има строго утврден закон за оружје во Германија и не е така лесно да се дојде и до нелегално оружје. Фактот што овој добил дозвола за оружје легално пред само 3-4 месеци и за време на проверката не покажал никакви знаци кои може да асоцираат дека типот планира масовно убиство е изолиран случај. Како и во секоја држава и Германија си има свои проблеми со криминал, убиства, пукања, кражби и што ли уште не, што не е воопшто чудно ако се земе во обзир дека земјата има 84 милиони граѓани од сите краеви на светот. Олабавете малку со етикетирање додека не излезат фактите на површина! Ќе дојде можеби ден кога Германија ќе има многу повеќе вакви проблеми, но тоа ќе потрае нема да се случи од денес за утре.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.287
Поени од реакции
7.638

@Bafra овој пиштолџија, само што му го дале у декември и решил да го сефтиса. После речи пак дека сите треба да носат оружје
Малку повеќе си ограничен, па затоа и тресеш зелени. Колку луѓе поседуваат оружје, а колку од нив го искористиле.....
Си живеете во некој замислен розов свет, ги игнорирате ризиците да бидете нападнати од џукели, од некој силеџија, крадец, од некој со краток фитил, од шќиптар со ајкју на џукела итн итн, затоа цело време плачете ко пизди, државата не чинела, цело време жртви сте биле. Државата се луѓето, ние луѓето сме глупи и неспособни, затоа и ќе си бидеме плачипички, жртви, се некој друг крив, испрани мозоци, паразити, зависни да бидат од системот.

И да, поседувањето на оружје треба да биде основно право за секој човек.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.631
Поени од реакции
42.169
Малку повеќе си ограничен, па затоа и тресеш зелени. Колку луѓе поседуваат оружје, а колку од нив го искористиле.....
Си живеете во некој замислен розов свет, ги игнорирате ризиците да бидете нападнати од џукели, од некој силеџија, крадец, од некој со краток фитил, од шќиптар со ајкју на џукела итн итн, затоа цело време плачете ко пизди, државата не чинела, цело време жртви сте биле. Државата се луѓето, ние луѓето сме глупи и неспособни, затоа и ќе си бидеме плачипички, жртви, се некој друг крив, испрани мозоци, паразити, зависни да бидат од системот.

И да, поседувањето на оружје треба да биде основно право за секој човек.
не може да биде, од причина што народот тука не е учен да има оружје. Не е ова Америка кога од основањето на државата имало оружје меѓу народот, па и таму отсекогаш имало невини жртви од луѓе што поседуваат пушки. Кога на секој ментален во европа ќе му дозволиш да поседува оружје ваквите ситуации ќе бидат секојдневие.
Автоматски споено мислење:

еве да те прашам тебе, ти си за ова, да речеме легално е све, што ако се деси некој да те повреди со пиштол? Ако те рокне гејм овер ќе ти биде и ќе не можеш да мислиш веќе, еве да дадеме ситуација да те рани некој критично. Дали уште ќе оправдуваш оружје за секое дете?

Последно уредено:
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.287
Поени од реакции
7.638
не може да биде, од причина што народот тука не е учен да има оружје. Не е ова Америка кога од основањето на државата имало оружје меѓу народот, па и таму отсекогаш имало невини жртви од луѓе што поседуваат пушки. Кога на секој ментален во европа ќе му дозволиш да поседува оружје ваквите ситуации ќе бидат секојдневие.
Значи не е до оружјето, туку до пореметени мозоци, а пореметени мозоци се резултат од системот.
Ретко има невини. Во школите тие што пукаат, 99% се секојдневно малтретирани од соучениците, никој не реагирал, па јбг.
Вака нели си жртва на секој ментален плус се чуствуваш беспомошен, живееш во константен страв.... Шведска ги казнуваат девојките што носат пепер спреј или нешто за самоодбрана против силување. Може на почеток, 2-3 години да има поголем број на убиства, ама после откако ќе се прочисти општеството, откако сите ќе сфатат дека ако некого закачаат може да наебат, тогаш наредни децении сите ќе си бидеме мирни и среќни.

Затоа поседувањето на оружје треба да биде основно право за секој човек.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.631
Поени од реакции
42.169
Значи не е до оружјето, туку до пореметени мозоци, а пореметени мозоци се резултат од системот.
Ретко има невини. Во школите тие што пукаат, 99% се секојдневно малтретирани од соучениците, никој не реагирал, па јбг.
Вака нели си жртва на секој ментален плус се чуствуваш беспомошен, живееш во константен страв.... Шведска ги казнуваат девојките што носат пепер спреј или нешто за самоодбрана против силување. Може на почеток, 2-3 години да има поголем број на убиства, ама после откако ќе се прочисти општеството, откако сите ќе сфатат дека ако некого закачаат може да наебат, тогаш наредни децении сите ќе си бидеме мирни и среќни.

бафра, ти не си свесен од непредвидливоста на употреба на оружје. Ти мислиш дека оружјето ќе биде само користено во самоодбрана, што не е точно. Може некој да те испровоцира у сообраќај рецимо, и ти у тој момент не мислиш, ќе го рокнеш ако имаш пиштол. Имаш вакви катаљарда ситуации каде што едноставно губиш допир со реалноста и ти капе гнев. И поседувањето оружје у тие ситуации е само контрапродуктивно.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.865
Поени од реакции
23.249
бафра, ти не си свесен од непредвидливоста на употреба на оружје. Ти мислиш дека оружјето ќе биде само користено во самоодбрана, што не е точно. Може некој да те испровоцира у сообраќај рецимо, и ти у тој момент не мислиш, ќе го рокнеш ако имаш пиштол. Имаш вакви катаљарда ситуации каде што едноставно губиш допир со реалноста и ти капе гнев. И поседувањето оружје у тие ситуации е само контрапродуктивно.
Pa gledaj ne provociraj vo soobrakjajot, vozi ko covek ne se kurci.
Ili uste podobro, oti na nikoj ne mu idi zelba da provocira vo Aracinovo ili Kondovo :cautious: .

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.631
Поени од реакции
42.169
Pa gledaj ne provociraj vo soobrakjajot, vozi ko covek ne se kurci.
Ili uste podobro, oti na nikoj ne mu idi zelba da provocira vo Aracinovo ili Kondovo :cautious: .
тоа е само една ситуација како пример, а такви ситуации имаш многу. Тоа сакам да кажам, имањето оружје е контрапродуктивно. Од една страна имаш ментални што се докопуваат до оружје и ќе потепаат луѓе како во Германија, у друга страна имањето оружје може да доведе до импулсивна употреба.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.865
Поени од реакции
23.249
тоа е само една ситуација како пример, а такви ситуации имаш многу. Тоа сакам да кажам, имањето оружје е контрапродуктивно. Од една страна имаш ментални што се докопуваат до оружје и ќе потепаат луѓе како во Германија, у друга страна имањето оружје може да доведе до импулсивна употреба.
Imanjeto oruzje e kontraproduktivno ako pretpostavuvas deka toj drugiot nema .
I sekako ako mu se dodeluva na mentalno nestabilni licnosti, mislam legalno.
Za nelegalno toa ne e problem.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.287
Поени од реакции
7.638
Може некој да те испровоцира у сообраќај рецимо, и ти у тој момент не мислиш, ќе го рокнеш ако имаш пиштол. Имаш вакви катаљарда ситуации каде што едноставно губиш допир со реалноста и ти капе гнев. И поседувањето оружје у тие ситуации е само контрапродуктивно.
Владе ти одоговори, ама еве и јас. Сум возел Словенија, Германија, Австрија, Норвешка, 90% смирени шофери, ги почитуваат другите учесници. Кај нас, мислиме дека каросеријата ни дава некоја моќ и го вади најлошото од нас. Јас сум растен од левата страна на Вардар, во сообраќај ретко може да ме испровоцираат, а ако некој се курчи, ќе си проценам, дали да се курчам и јас или да се раскурчам. :D
Оружјето ќе им го дотера паметот на тие што 99% од времето се курчат, бидејќи заслужено некој ќе им го свирне метакот и ќе не се спаси од џганот.Во Чаир ретко некои шофери се курчат, а мнозинството од нив низ другите населби дивеат, запрашај се зашто снегулко.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511

Бафра јас сум за автоматско, а може и ракетно.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.631
Поени од реакции
42.169
Imanjeto oruzje e kontraproduktivno ako pretpostavuvas deka toj drugiot nema .
I sekako ako mu se dodeluva na mentalno nestabilni licnosti, mislam legalno.
Za nelegalno toa ne e problem.
И што ако ти имаш оружје а некој те рокне од позади? Вие мислите ова е некој холивудски филм па пресметки кај ОК корал ќе правите.
Автоматски споено мислење:

Владе ти одоговори, ама еве и јас. Сум возел Словенија, Германија, Австрија, Норвешка, 90% смирени шофери, ги почитуваат другите учесници. Кај нас, мислиме дека каросеријата ни дава некоја моќ и го вади најлошото од нас. Јас сум растен од левата страна на Вардар, во сообраќај ретко може да ме испровоцираат, а ако некој се курчи, ќе си проценам, дали да се курчам и јас или да се раскурчам. :D
Оружјето ќе им го дотера паметот на тие што 99% од времето се курчат, бидејќи заслужено некој ќе им го свирне метакот и ќе не се спаси од џганот.Во Чаир ретко некои шофери се курчат, а мнозинството од нив низ другите населби дивеат, запрашај се зашто снегулко.
бафра, ако некој сака да те рокне, нема да ти се најави прво па ти да бидеш спремен со пиштолот.

Kajgana Shop

На врв Bottom