Svajcarija nikogas ne bila neutralna kako sto vie sakate da ja pokazete, koga ima mnogu dogovori ratificirani so EU i vo mnogu sferi usoglaseni zakoni. Od voena perspektiva mozese da si dozvoli da sedi na strana oti nikoj ni ja cepka i plus e opkruzena od NATO-drzavi i prijatelska Avstrija, i so toa e vo bezbedna situacija da nema opasnost od voeni napadi. Inace Svajcarija vo minato zamizuvase od kade se izvorite na parite koi se nosat tamu. Golem del od tie pari se somnitelni, sigurno ne gi nosele tamu radi sveziot vozduh vo Alpite. Isto taka SAD odamna go krena pritisokot kon Svajcarija koja barem prema SAD e daleku pokooperativna ako razbirate sto znaci toa. Isto taka smesno e sto Kinezi ili koj i da e, se plasat da gi stavaat parite na banka vo Svajcarija. Pa neka gi cuvaat vo Kina ako e tamu pobezbedno. Ocigledno ne e. Teski sudbini - milijarderite nemaat kade da gi cuvaat parite. Teski sudbini.
Кинезите не ги чуваат во Кина, ниту Швајцарија, туку по Шел фирми во Англија. Фактички Англија ти е најголемата перална на пари во последниве 5 години, имаш дури и Македонци кои ги перат таму.Svajcarija nikogas ne bila neutralna kako sto vie sakate da ja pokazete, koga ima mnogu dogovori ratificirani so EU i vo mnogu sferi usoglaseni zakoni. Od voena perspektiva mozese da si dozvoli da sedi na strana oti nikoj ni ja cepka i plus e opkruzena od NATO-drzavi i prijatelska Avstrija, i so toa e vo bezbedna situacija da nema opasnost od voeni napadi. Inace Svajcarija vo minato zamizuvase od kade se izvorite na parite koi se nosat tamu. Golem del od tie pari se somnitelni, sigurno ne gi nosele tamu radi sveziot vozduh vo Alpite. Isto taka SAD odamna go krena pritisokot kon Svajcarija koja barem prema SAD e daleku pokooperativna ako razbirate sto znaci toa. Isto taka smesno e sto Kinezi ili koj i da e, se plasat da gi stavaat parite na banka vo Svajcarija. Pa neka gi cuvaat vo Kina ako e tamu pobezbedno. Ocigledno ne e. Teski sudbini - milijarderite nemaat kade da gi cuvaat parite. Teski sudbini.
Znaci za dzabe cela drama za zagrizenata sredna klasa od Kina.Кинезите не ги чуваат во Кина, ниту Швајцарија, туку по Шел фирми во Англија. Фактички Англија ти е најголемата перална на пари во последниве 5 години, имаш дури и Македонци кои ги перат таму.
Кина има мака ниската класа, и сеуште се висок процент, другите немаат мака.Znaci za dzabe cela drama za zagrizenata sredna klasa od Kina.
dobro se sekava li nekoj koga posleden pat proslo nedela dena a da nema nekoe vakvo sranje u paris?Од протестите во Франција.
Ама знаеш, демократија е тоа...dobro se sekava li nekoj koga posleden pat proslo nedela dena a da nema nekoe vakvo sranje u paris?
demokratija ima i na drugi mesta pa nema ova... ova e propadnata integracija i loso sprovedena multikultura... ova ja ceka cela eu.Ама знаеш, демократија е тоа...
Зашто нема протести во Русија, КинаАма знаеш, демократија е тоа...
ВВВ е популистичка конзервативна партија, прво победија на покраинските (регионалните) избори од каде се избраа сенаторите во холандскиот Сенат. Инаку нивниот политички пик е резултат на зелените политики поради кои ќе мораа да бидат убиени неколку миниони животни со што ќе згаснеа 1/3 од холанските фарми.Фармерите во Холандија кои долго време се бореа против законите кои ги донесе нивната влада за затворање на илјадници фарми, формираа партија и победија на изборите во Холандија
17 пратенички места, досегашната најголема партија има само 10.
Од кај ти е тоа дека нема? Има протести ама не какви што има на западот. Ќе ти кажам и зошто.Зашто нема протести во Русија, Кина