Vidi sega.Ovdeka daskalov ti mava lajk na posotovDa, da. Softverot na edna dobra klima e slozena rabota i 2/3 od klimata.
Eve na pr. Kaj toshibite koi imaat power selection opcija, za da raboti kako treba, skoro e na nivo na ekspertski sistem. Taa opcija mnogu gi menuva rabotite od softverski aspekt. Uzasno komplicirana rabota za izvedba.
Zatoa koj i da kaze deka softverot na eden kvaliteten inverter e sitna i nebitna rabota, za mene avtomatski stanuva tabula raza i totalno irelevantno e veke toj nekoj so i da kaze, so i da napise.
Ne moze nekoj da diskutira za kompresori, eev, izmenuvaci i sl a da trese takvi gluposti. Ne ja biva taa.
Zatoa mislam deka si vo pravo za napisanovo
A vidi ovde trebalo samo dva tri programski reda vo softverot.Tuka si negde ,isto kako prostoprosirena recenica da sostvis.Gavran pee na grance kuso.Aman gi napravivte klimive vselenski brodovi so vonzemjanski softver i elektronika. Toa e edna relativno prosta mašina so ednostavna elektronika, na toni se prodava niz svetov invertorski moduli baš made in PRC. Za niska modulacija treba malce poaren kompresor i troa posložena elektronika, kako i dva tri programski reda vo softverot.
Togaš zošto ne moduliraat dobro site? Poradi toa što sakaat masta da ja izvadat so što pogolem profit kaj poeftinite modeli. Gledate deka site kinezi znaat da moduliraat dobro pri poskapite modeli. Ne drži voda prikaskata za nedavanje elektronika bidejći taa deneska najlesno se kopira i klonira normalno so mali izmeni vo elektronskata šema bez da bide povredena bilo koja patentna zaštita ili licenca.
A pak ovde pak kazva kako bil najmal problem da se kopiraZa tebe e najbitno da raboti što ponisko, što ponisko toa podobro. Za nekoj konstruktor pak najvažno e uredot da topli što poveće. Za mene modulacija pod 300-350 W na greenje e nepotrebna rabota ....
Veruvaj mi deka za klimađiive najmal problem e da zemat japonska bilo koja klima, da ja rastavat i so mali neophodni izmeni napravat svoja klima koja će raboti potpolno isto. Najmal problem e da se kopira softverot i famoznava elektronika. Na kraj kraeva toj što ja pravi klimata toa go pravi so edna edinstvena cel- pogolem profit so pomalku rabota. Ne modulira dobro no zatoa gree sve pet koga e ladno, za masa kupci dovolno, a profitot skoknal.....
Zborot mi e ne e ova krstarečka raketa pa ima tajni, se ama baš se e poznato, elektronikata može i doma da se sklopi, a softverot e za malce ponapreden programer.
softverot.E daskale ne e ova lamarinata,pake izmerime i ke stancame.
Tolku si spremen duri i softver mozis da iskopiras
a samo so edna obicna on of,te fati glavobolka na softver.I gledaj taa elektronikata sto i malo dete doma ke ja napraj.
Последно уредено: